Hulp bij inloggen     winkelwagen
Leeg klaslokaal tijdens lesgeven op afstand

Lesgeven op afstand in het voortgezet onderwijs

 

Nu leren op afstand weer de norm wordt, helpen we je uiteraard graag om jouw lessen te kunnen blijven geven met de materialen van ThiemeMeulenhoff. Heb je vragen over of loop je ergens tegenaan waar wij je mee kunnen helpen? Neem gerust contact op met onze klantenservice.  Wij helpen je graag verder.

Ondersteuning

eDition

ThiemeMeulenhoff levert bij vrijwel al haar methodes voor het voortgezet onderwijs de online leeromgeving eDition. Leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag en als docent heb je live inzicht in de voortgang en resultaten. Werk je met een LRN-line methode, dan beschik je altijd over een licentie* voor eDition.

Je kunt bij vragen over eDition en LRN-line onderstaande video’s bekijken en gebruik maken van de handleidingen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice

Docentenondersteuning van Thiemo

Iedere docent kan een sidekick gebruiken, zeker nu! Thiemo helpt leraren makkelijk extra inspiratie te vinden, passend bij het lesboek. Zo kunnen docenten lesgeven op hun eigen manier.

Wil je je laten inspireren en onder andere meer weten over lesgeven op afstand en welke tools je daar bijvoorbeeld bij zou kunnen gebruiken? In Thiemo staat het een en ander voor je klaar!

Nieuws en meer

Eindexamens gaan door!

Lees verder

Het was nog even de vraag of de centrale eindexamens van 2021 door zouden gaan. Minister Arie Slob, van Basis- en Voortgezet onderwijs, heeft 12 februari de knoop doorgehakt: de eindexamens gaan door. Maar wél in een aangepaste vorm. Bovenop de al eerder aangekondigde versoepelingen, komt er nu nóg een extra maatregel bij: een leerling mag één vak wegstrepen. Hoe dat precies zit en hoe de examenperiode van dit jaar eruit komt te zien lees je in dit artikel van Examenbundel.nl.

Lees meer
Examens gaan door | ThiemeMeulenhoff

eDition geïntegreerd in Microsoft Teams

Lees meer
Maak je gebruik van Microsoft Teams? Dan kun je nu met je leerlingen via Teams samen te werken met het lesmateriaal uit eDition. Lees snel hoe je de koppeling tussen Teams en eDition eenvoudig inricht. Bekijk het stappenplan
ThiemeMeulenhoff en Microsoft integreren lesmethodes in Microsoft Teams

Onderzoek afstandsonderwijs

Lees meer

Afstandsonderwijs valt in de smaak bij meerderheid docenten ‘Ik kan mijn leerlingen individueel aandacht en feedback geven’

Het merendeel van de docenten in het voortgezet onderwijs voelt zich comfortabel bij afstandsonderwijs. Slechts een op de tien geeft te kennen het niet prettig te vinden. Dit blijkt uit een onderzoek onder 112 docenten uit het Onderwijspanel van ThiemeMeulenhoff.

Lees het artikel!
lesgeven-op-afstand-ervaringen-onderzoek | Thiememeulenhoff

ThiemeMeulenhoff en Microsoft bundelen krachten

Lees meer

ThiemeMeulenhoff en Microsoft Education werken samen aan digitalisering en vernieuwing van het onderwijs.
Diverse nieuwe functionaliteiten zijn nu beschikbaar voor docenten en leerlingen.

Lees verder
Verwijzing MS teams

Thuiskijktip: Klassen

Lees meer

Wat doe je als je niet naar de bioscoop kunt, een terrasje kunt pakken, al hebt gekookt, je online workout al hebt gedaan en al een ‘frisse neus’ hebt gehaald? Kijk de documentaireserie Klassen. 

Kijk Klassen online
klassen documentaire

Digitale didactiek: handige tips voor lesgeven op afstand

Lees meer
De Open Universiteit is altijd online. In een tijd waarin alle leerlingen thuiszitten delen we graag onze kennis over online onderwijs en lesgeven op afstand. Op de website van de Open Universiteit vind je volop richtlijnen, handreikingen en aanwijzingen voor het ontwikkelen, inrichten en begeleiden van onderwijs in een online leeromgeving.
Tips van de Open Universiteit
Handige tips voor lesgeven op afstand door corona

Digitaal toetsen… maar hoe dan?

Lees meer
Leren en lesgeven op afstand is toch echt iets anders dan in de klas, daarover zijn we het snel eens. Maar ook nu wil je wel af en toe kunnen checken of leerlingen de stof beheersen. Hoe doe je dat? 
Bekijk de 10 tips
Lesgeven op afstand met 'Smart met Mart' - ThiemeMeulenhoff

Onderwijs op afstand: Hoe doe je dat?

Lees meer
Irene van der Spoel is docent onderwijsinnovatie aan Instituut Archimedes (Hogeschool Utrecht). Ze geeft alvast een aantal handige adviezen. Bekijk de adviezen
Logo Today's Teaching Tools -  lesgeven op afstand door corona l  ThiemeMeulenhoff

Videolessen: van beginner naar pro in 7 stappen!

Lees meer

Inmiddels zitten de eerste lessen op afstand er op. Misschien heb je al eens een videoles gemaakt of ben je er door de huidige situatie mee begonnen. In dit artikel geeft Bert Haalboom je zeven tips om betere video’s te maken die ook nog beter worden bekeken.

Maak zelf je lesvideo
Bert Haalboom lesgeven op afstand door corona| ThiemeMeulenhoff

Boost je brein: gezond eten voor je hersenen

Lees meer

Dat gezonde voeding belangrijk is om fit te blijven weten we allemaal. Maar wist je ook dat wat je eet invloed kan hebben op je leerprestaties? We zetten de belangrijkste tips op een rijtje voor je!

Boost je brein
Gezonde voeding tijdens het thuiswerken voor eindexamens| ThiemeMeulenhoff

vo | 8 tips om met je pubers de coronacrisis door te komen

Lees meer

Nu al het schoolwerk vanuit huis gaat, zijn ouders in één klap de rechterhand geworden van docenten. Dat is best een beetje nieuw en onwennig. Met pubers kan zo’n sociaal gezinsexperiment zelfs een flinke uitdaging worden. Puberexpert en gezinscoach Marina van der Wal heeft advies voor ouders van het thuishangende pubervolk.

Lees de tips
Pubers tijdens onderwijs op afstand

Examenvoorbereiding

Whitepaper van Cito over Toetsingsvormen voor schoolexamens op afstand

Lees meer

Welke toetsvormen overweeg jij voor de schoolexamens op afstand? Dit whitepaper geeft je praktische info en tips.

Let op dit is een pdf!

Bekijk de whitepaper!
toetsen lesgeven op afstand schoolexamens | ThiemeMeulenhoff

Het coronavirus bij ons op school

Lees meer

De scholen zijn voorlopig gesloten. Maar hoe is dat voor een leerling in zijn examenjaar, midden in een toetsweek? Olav Dijck vertelt hoe hij het nieuws ervaarde.

Lees verder
bureau thuiswerken eindexamens | ThiemeMeulenhoff

Chatbot Nina helpt examenleerlingen slagen voor hun eindexamens

Lees meer

Meer dan 200.000 examenleerlingen zitten op dit moment in onzekerheid en spanning. Nu de scholen dicht zijn en de eindexamenleerlingen veelal zijn aangewezen op zelfstudie, lanceert Examenbundel ‘chatbot Nina’ op zeker slagen.nu. Nina helpt en adviseert leerlingen, docenten en ouders over hoe zij zich ondanks de coronacrisis het beste kunnen voorbereiden op de naderende eindexamens.

Chat met Nina!
Chatbot Nina helpt examenleerlingen op afstand leren door corona | ThiemeMeulenhoff

Examenbundel gebruiken voor schoolexamens

Lees meer

Al meer dan 40 jaar de beste manier om je voor te bereiden op de examens. O.a. Examenbundel, Examenidioom en Samengevat zijn niet alleen geschikt voor de voorbereiding op het centraal examen, ze komen ook goed van pas bij de voorbereiding op schoolexamens. Vaak zie je ijverige leerlingen al in de laatste twee jaar van de bovenbouw aan de wandel met deze boeken. Hoog tijd om ook de rest te overtuigen van het feit dat deze boeken een musthave zijn bij de aanloop naar de examens.

Meer over examenbundel
Thiememeulenhoff schoolexamens examenbundel

5 tips om geschiedenis te schrijven op het schoolexamen!

Lees meer

De langste vakantie van je leven komt eraan! Maar eerst moet je nog even vlammen op dat schoolexamen geschiedenis. Geschiedenisdocent Rens Goedknegt aka #MeneerGoedknegt geeft je nu vijf tips waarmee jij geschiedenis gaat schrijven!

Bekijk de tips!
Meneer Goedknegt geschiedenis docent schoolexamens | ThiemeMeulenhoff

5 tips voor examenkandidaten #geencoronastress

Lees meer

Lily Rijnberg zit in 5 havo en doet dit jaar eindexamen. Om de moed erin te houden bij haar collega-eindexamenleerlingen, heeft ze handige tips voor je!

Bekijk de tips!
Werkplek Leren studeren op afstand door corona| ThiemeMeulenhoff

Tips voor examenleerlingen

Lees meer
Hoe bereid je je voor op de examens als er geen klassikale lessen zijn? Examenleerling Kayleigh (6 vwo) geeft tips. Ga naar de tips
Geen coronastress, maar je gewoon digitaal voorbereiden op het examen

Vakgerelateerd

Muziekonderwijs op afstand voor bovenbouw

Lees meer

Tips, oefeningen en documenten om je leerlingen van de bovenbouw muziekonderwijs op afstand te kunnen bieden. Zij kunnen hier zelfstandig mee aan de slag.

Lees verder!
muziekonderwijs op afstand afstandsonderwijs muziek intro thiememeulenhoff eindexamen

Docent aardrijkskunde over lesgeven op afstand....."het zijn vreemde tijden"

Lees meer

Roy Helmerhorst is docent aardrijkskunde en enthousiast maker van kennisclips en vlogs. Onderwijs op afstand, hoe gaat dat in zijn werk? En hoe kun je in zo’n situatie differentiëren en onderwijs op maat aanbieden?

Lees meer!
Lesgeven op afstand Corona virus| ThiemeMeulenhoff

Engels - New Interface LRN-line bovenbouw

Nieuwsgierig naar hoe New Interface LRN-line voor de bovenbouw werkt, of graag met een actueel thema aan de slag in de klas? 

Nederlands - Op Niveau en Laagland, literatuur & lezer

ThiemeMeulenhoff biedt tweemaandelijks gratis lesbrieven. Bekijk de eerder verschenen lesbrieven, gesorteerd op vmbo- en havo/vwo-niveau. Ook voor je lessen over literatuur verschijnen regelmatig lesbrieven.

Thiemo: ondersteuning voor je dagelijkse les

Omgaan met coronastress - lesgeven op afstand  l ThiemeMeulenhoff

Feniks - Omgaan met coronastress

lees verder
Lesgeven op afstand: dossier Corona

De Geo - werken met een online atlas

lees verder
Coronacrisis: Scholieren schrijven geschiedenis - lesgeven op afstand  l  ThiemeMeulenhoff

Feniks - Coronacrisis: Scholieren schrijven geschiedenis

lees verder
Lesgeven op afstand: Ontdek de meesterwerken van het Rijksmuseum - Nachtwacht

Feniks - Ontdek de meesterwerken van het Rijksmuseum - Nachtwacht

lees verder
Thiemo: Wereldgeschiedenis waar jij bij was - Feniks

Feniks - Wereldgeschiedenis waar jij bij was

lees verder
Lesgeven op afstand - Schaalniveaus in de toespraak van de premier

De Geo - Schaalniveaus in de toespraak van de premier

lees verder

Support

Op deze pagina vind je meer informatie over onze leermiddelen, afstandsonderwijs (lesgeven en leren op afstand) en onze aanpak. Heb nog vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. De gemiddelde wachttijd is langer dan je van ons gewend bent door verschillende omstandigheden. Wij doen ons best! Graag willen we je vast verwijzen naar onze handleidingenpagina.

Heb je ondersteuning nodig bij het inrichten van je (online) lessen?

Stel je vraag en we bellen je terug op een moment dat het jou uitkomt.

Contact en ondersteuning