Perspectief
Hulp bij inloggen     winkelwagen

De voordelen van Perspectief

De derde editie van Perspectief biedt een doorlopende leerlijn voor godsdienst en levensbeschouwing. Met Perspectief maken leerlingen via alledaagse thema’s kennis met meerdere vormen van levensbeschouwing en geloof. Leerlingen ontwikkelen gaandeweg een eigen perspectief. Zij ontwikkelen zelfreflectie en een kijk op anderen, de wereld en het leven.

Vraag een beoordelingspakket aan

Doorlopende leerlijn

Perspectief biedt een doorlopende leerlijn met aandacht voor de wereldgodsdiensten in zowel onder- als bovenbouw. De heldere structuur biedt houvast en de leergids voor het vmbo geeft extra ondersteuning.

De bovenbouw van Perspectief  bestaat uit twee aparte delen, een voor havo en een voor vwo. Zo sluiten de edities beter aan bij het niveau van de leerlingen.

Actuele thematische opbouw

De actuele thema’s sluiten aan bij de beleving en ontwikkeling van de leerling. Dankzij de thematische opbouw en aparte projecten kies je zelf waar, wanneer en hoe je Perspectief inzet. Perspectief is veelzijdig, met een groot aanbod van lesmateriaal. Je kan zo gemakkelijk zelf je lesprogramma samenstellen uit de verschillende thema’s. Zo leg je eigen accenten en speel je maximaal in op de leerbehoeften van je leerlingen.

Wereldreligies en bijbelse extra's

In de boeken van Perspectief komen structureel acht verschillende godsdiensten en levensbeschouwelijke stromingen aan bod. Van hindoeïsme tot humanisme en van christenen tot a-godsdienstigen.
In de delen voor de onderbouw vind je in de kantlijn af en toe verwijzingen naar extra lesstof over bijbelse onderwerpen in Schooltas. Deze extra stof vind je altijd in de digiboeken. Soms is er ook een verwijziging naar opdrachten op de leerlingsite.

Maatschappelijke onderwerpen

Perspectief

biedt ook extra maatschappelijke onderwerpen. Docenten die hier extra aandacht aan willen besteden, vinden de verwijzingen in de kantlijn in het lesboek. De extra stof met opdrachten vind je altijd in de digiboeken. Vaak wordt ook verwezen naar de leerlingsite voor extra materiaal.