Methode verdiepingspagina - Opbouw vmbo bovenbouw - Feniks - VO

Feniks in de bovenbouw van het vmbo

Feniks is de enige vmbo geschiedenismethode met lesmateriaal op bk-niveau in zowel de onder- als bovenbouw. Met Feniks geef je leerlingen les op hun eigen niveau (bk of kgt). Je bepaalt zelf in welk leerjaar je welke lesstof behandelt. Je neemt de methode af voor de bovenbouwjaren: in leerjaar 3 ontvang je alle boeken en de licentie. In leerjaar 4 ontvang je alleen een licentie.

Methode verdiepingspagina - Relevante geschiedenis in het vmbo - VO

Relevante geschiedenis

Ook bij Feniks vmbo bovenbouw is er extra aandacht voor de relevantie van geschiedenis. Het belang van het vak wordt uitgelegd in een inleidend hoofdstuk. Iedere paragraaf heeft een activerende opdracht die de brug slaat tussen de geschiedenis en de huidige leefwereld van de leerling.

Methode verdiepingspagina - Opbouw bovenbouw havo en vwo - VO

Opbouw havo en vwo

Bij Feniks heb je alle lesstof in één boek voor havo en één boek voor vwo. Het boek bevat 10 hoofdstukken met de tijdvakken en 3 (havo) of 4 (vwo) historische contexten. Als docent kies je zelf of je de tijdvakken en de historische contexten apart, afwisselend of juist geïntegreerd in je les gebruikt.

Methode verdiepingspagina - Extra katern havo./vwo - Feniks - VO

Extra katern

Bij Feniks voor de bovenbouw havo/vwo krijg je extra het katern 'Geschiedenis van de democratische rechtstaat in Nederland'. Hierin staat, naast de geschiedenis van de democratie in Nederland, burgerschap centraal. Leerlingen ontdekken de geschiedenis van onze democratie en rechtsstaat aan de hand van vijf (havo) of zes (vwo) burgers die de democratisering hebben bevorderd door actief burgerschap te tonen.

Lees meer over het extra katern

Bekijk voorwerpen die iets vertellen over het vak geschiedenis (in de bovenbouw)

Download
Ons team helpt je graag verder

Ons team helpt je graag verder

Team voortgezet onderwijs

033 - 44 83 600
Stuur een email