Hulp bij inloggen     winkelwagen
Ontdek Feniks | ThiemeMeulenhoff

Ontdek Feniks

Ontdek het verleden, begrijp het heden

De ‘Tank Man’ is een Chinese man die in 1989 wereldwijd het nieuws haalde. Ruim één miljoen Chinese burgers en studenten protesteerden uit politieke onvrede. Het Chinese leger greep hard in met vele doden tot gevolg. Een dag na deze enorme geweldsexplosie probeerde de ‘Tank Man’ een colonne van vier tanks op het Plein van de Hemelse Vrede te stoppen. Een historisch moment. Een foto die de wereld over ging en sindsdien synoniem staat voor opstand.

Ontdek Feniks - tankman

Stof tot nadenken

Geschiedenis is echt. Wat wij met Feniks laten zien ook. In Feniks gebruiken we authentiek beeldmateriaal uit die tijd. Beelden die tot de verbeelding spreken en een aanleiding zijn om een relevant verhaal te vertellen. Een verhaal dat in de klas stof geeft tot nadenken. Want, wat is het verhaal achter het beeld? Welke invloed heeft deze gebeurtenis op ons leven nu? In welke revolutie zitten we nu? Hoe zou jij vandaag de dag in opstand komen? Vragen en uitdagingen van vandaag zijn vaak beter te begrijpen en te beantwoorden door toen aan nu te koppelen.

Geschiedenis = relevant

Met Feniks betrekken we leerlingen actief bij de lesstof.  Door het gebruik van aansprekende opdrachten en historisch beeldmateriaal. Het lesmateriaal geeft je als docent het gevoel dat jouw vak ertoe doet. Het helpt om de nieuwsgierigheid aan te wakkeren. Om inspirerende verhalen in de klas te vertellen en te ontdekken hoe relevant het verleden is als je het ‘nu’ beter wilt begrijpen.

Ontdek Feniks