Feniks onderbouw 2e editie
Lock Digitale leeromgeving winkelwagen

De voordelen van Feniks onderbouw

Feniks voor de onderbouw is vernieuwd. De tweede editie is beschikbaar voor vmbo-bk tot en met vwo én vanaf schooljaar 2018-2019 ook beschikbaar in Learnbeat. Voor vwo is er ook een Engelstalige editie: Phoenix. Met Feniks haal je alles in huis om jouw leerlingen te enthousiasmeren voor geschiedenis.

Beoordelingspakket aanvragen

Feniks enthousiasmeert

Aan het begin van ieder hoofdstuk van de lesmethode geschiedenis wordt er een link gelegd naar het heden. Er wordt uitgelegd waarom het onderwerp van het hoofdstuk belangrijk is. Dit maakt geschiedenis voor leerlingen relevant en actueel. De aansprekende bronnen en het uitgebreide interactieve verwerkingsmateriaal brengen geschiedenis tot leven.

Optimaal differentiëren

Feniks onderbouw biedt per niveau een passend arrangement. Zo is er één leerwerkboek voor vmbo-bk en bevat het werkboek van vmbo-t/havo extra opdrachten op havo-niveau. De opdrachten in het werkboek en in het digitale materiaal zijn ingedeeld volgens de taxonomie van Bloom. Hierdoor heb je makkelijk inzicht in welk type vragen jouw leerlingen beheersen of waarop zij blijven steken.

Duidelijk zichtbare hoofdlijnen

Iedere paragraaf begint met een deelvraag. Dit geeft focus en houvast. De deelvragen komen als leerdoelen terug in de afsluiting. Zo is duidelijk wat de hoofdlijnen zijn van het hoofdstuk. De vaardigheden die geleerd worden, worden benoemd onder ‘Dit kun je nu’. Door deze opbouw is het voor jouw leerlingen duidelijk wat ze moeten kennen en kunnen voor een toets.


Digitaal inzicht en overzicht

Kies zelf hoe digitaal je wilt werken. Van aanvullende digitale ondersteuning bij de boeken, een digitaal lesboek of volledig digitaal werken. Alles is mogelijk. Wanneer je kiest voor volledig digitaal, kunnen leerlingen in de leeromgeving de theorie digitaal verwerken. De leerling wordt vanuit de opdrachten gestuurd naar de bijbehorende lesstof.De digitale opdrachten zijn speciaal ontwikkeld voor de online leeromgeving en maken gebruik van de laatste interactieve mogelijkheden. Het digitale materiaal bevat videofragmenten van onder andere het Rijksmuseum. Hiermee komt geschiedenis tot leven. Als docent kan je de voortgang en de resultaten van leerlingen direct inzien. Dit geeft snel en eenvoudig inzicht en overzicht.