Hulp bij inloggen     winkelwagen

Feniks Geschiedenis voor de bovenbouw van havo en vwo

Handige extra's

Methodewijzer

Feniks is een methode die authentiek en kwalitatief hoogwaardig lesmateriaal biedt. Met activerende werkvormen die leerlingen echt uitdagen. Lees meer in de methodewijzer voor havo/vwo.

Bekijk de methodewijzer

Gevoelige geschiedenis

Geschiedenisonderwerpen kunnen vaak een gevoelige snaar raken in de klas en in de samenleving. Hoe bespreek je in je klas gevoelige onderwerpen zoals bijvoorbeeld slavernij, kolonialisme, de oorlog in Joegoslavië? Hoe ga je hier mee om als docent? Hoe gaan wij hier mee om in ons lesmateriaal?

Lees meer

Feniks Nieuw!

Feniks in alle bovenbouwjaren

Bij Feniks bovenbouw geldt een afnameverplichting van de bovenbouwjaren.

  • In leerjaar 4 (havo en vwo) ontvang je de boeken en de licentie.

  • In leerjaar 5 (havo, vwo) en 6 (vwo) ontvang je alleen een licentie.

Jij kiest: online, boeken of beide

Online + boeken

Kies je voor online + boeken, dan heb je alle ruimte om zelf te bepalen hoe je les wilt geven: volledig online, met boeken of nog beter: een combinatie van beide (blended)

In de zeer complete online leeromgeving heb je altijd en overal beschikking over alle lesstof en oefenmateriaal. In deze omgeving krijg je als docent inzicht in de resultaten van je leerlingen en kun je hun voortgang volgen. Daarbij krijgen je leerlingen eigen boeken waarin ze mogen schrijven en die ze mogen houden, dit bevordert het leerproces. Jij en je leerlingen hebben elk jaar het meest actuele lesmateriaal, zowel online als op papier. 

Als docent heb je binnen de licentie toegang tot de lesstof van meerdere leerjaren en niveaus. De online leeromgeving sluit bovendien naadloos aan op MS Teams en jouw ELO. Je verzorgt dus net zo makkelijk voor de klas als op afstand al je lessen. 

Wil je hulp bij het (op afstand) werken met je methode? Je kunt altijd op persoonlijke ondersteuning rekenen van onze methode-experts. Ook kun je gratis (start)trainingen en webinars volgen over de online leeromgeving. 
 

Lees hier meer over de online leeromgeving

eDition

Volledig online

Kies je voor volledig online, dan kies je voor een zeer complete online leeromgeving waarin je altijd en overal beschikt over alle actuele lesstof en oefenmateriaal. In deze omgeving krijg je als docent inzicht in de resultaten van je leerlingen en kun je hun voortgang volgen. 

Als docent heb je binnen deze licentie toegang tot de lesstof van meerdere leerjaren en niveaus. De online leeromgeving sluit bovendien naadloos aan op MS Teams en jouw ELO. Je verzorgt dus net zo makkelijk voor de klas als op afstand al je lessen.

Wil je hulp bij het (op afstand) werken met je methode? Je kunt altijd op persoonlijke ondersteuning rekenen van onze methode-experts. Ook kun je gratis (start)trainingen en webinars volgen over de online leeromgeving. 

Lees hier meer over de online leeromgeving

 

eDition

Pakketmogelijkheden en licentiemodellen

Meer informatie over de mogelijke pakketsamenstellingen en licentiemodellen vind je op de pagina 'prijzen en aan de slag'.