Libre Service bovenbouw

  Bestel een beoordelingspakket
  Opbouw van de methode - methodeverdiepingspagina bovenbouw - Libre Service - vo

  Opbouw van de methode

  Alle teksten en opdrachten staan bij Libre Service in één overzichtelijk boek, waar je leerlingen ook in kunnen werken. Ieder deel heeft drie hoofdstukken die op dezelfde manier zijn gestructureerd. In de hoofdstukken worden de vaardigheden kijken, lezen, luisteren, spreken en schrijven steeds in dezelfde volgorde aangeboden. Ook komt in elk hoofdstuk Frankrijkkunde, grammatica én examenvoorbereiding aan bod. De vlogs bij regarder en gevarieerde bronnen bij écouter sluiten aan bij de belevingswereld van je leerlingen en bereiden hen goed voor op het thema van het hoofdstuk. De examendelen 5 havo en 6 vwo hebben een modulaire opbouw per vaardigheid.

  Differentiatie- methodeverdiepingspagina bovenbouw - Libre Service - vo

  Differentiatie

  Differentiëren is met Libre Service eenvoudig. Iedere vaardigheid eindigt met mogelijkheden voor differentiatie op drie niveaus door middel van het menu au choix: een herhalingsniveau, een niveau waarop je leerlingen extra kunnen oefenen voor de toets en een uitdagend niveau met een verrijkingsopdracht. Als docent bepaal je zelf hoe je het menu au choix inzet. Dit kan aan de hand van jouw eigen inzicht, aan de hand van toetsresultaten, observaties in de klas of aan de hand van de resultatenoverzichten uit de digitale leeromgeving.

  Toetsen - methodeverdiepingspagina bovenbouw - Libre Service - vo

  Toetsen

  De toetsen bij Libre Service zijn verrijkt met de taxonomie van RTTI. Daardoor heb je snel, betrouwbaar en optimaal inzicht in de leerresultaten van je leerlingen na een toets. Zo kun je ze beter begeleiden in hun leerproces en resultaten eenvoudig rapporteren. Libre Service biedt zowel formatieve als summatieve toetsen. Bij de toetsen zijn antwoordmodellen met een voorbeeldnormering beschikbaar, met koppeling naar de taxonomische niveaus. Bij de spreek- en schrijftoetsen zijn beoordelingsmodellen beschikbaar om je leerlingen goed te kunnen beoordelen.

  Literatuurmodule - methodeverdiepingspagina – Libre Service – vo

  Literatuurmodule

  Met de literatuurmodule van Libre Service maken je leerlingen kennis met de Franse literatuur door de eeuwen heen. Op aansprekende wijze worden je leerlingen in 14 lessen door verschillende stromingen geleid waarbij aandacht wordt besteed aan literatuur, proza, poëzie en non-fictie. Met aantrekkelijk beeld, korte en heldere teksten en gevarieerde opdrachten biedt Libre Service Littérature een veelzijdig en compleet beeld van Franse literatuur.

  SpeakTeach – methodeverdiepingspagina – Libre Service - vo

  Spreekvaardigheid oefenen met SpeakTeach

  Als gebruiker van Libre Service kun je gratis gebruik maken van SpeakTeach, een app waarmee je adaptieve feedback geeft op spreekprestaties van je leerlingen. De app werkt op basis van zelfevaluatie, waardoor je als docent je feedback, uitleg en oefeningen eenvoudig kunt afstemmen op individuele leerlingen.

  Lees meer over SpeakTeach
  WRTS - methodeverdiepingspagina – Libre Service – vo

  Woorden leren met WRTS

  De woordenlijsten van Libre Service zijn beschikbaar op WRTS, een platform waarmee leerlingen zelfstandig woorden en begrippen kunnen oefenen. Ze kiezen zelf op welke manier ze overhoord willen worden, waardoor ze op een effectieve én leuke manier de officiële woorden uit de methode leren.