Hulp bij inloggen     winkelwagen
Libre Service 4eme

Libre Service 4ème édition Frans voor bovenbouw havo en vwo

Libre Service Littérature

Met de literatuurmodule van Libre Service laat u uw leerlingen kennis maken met de Franse literatuur door de eeuwen heen. Op aansprekende wijze worden de leerlingen in 14 leçons door verschillende stromingen geleid waarbij aandacht wordt besteed aan literatuur, proza, poëzie en non-fictie. Met aantrekkelijk beeld, korte en heldere teksten en gevarieerde opdrachten biedt Libre Service Littérature de leerling een veelzijdig en compleet beeld van Franse literatuur.

Libre Service
De literatuurmodule Libre Service bestaat uit vier componenten:
  • Een leerwerkboek met 14 leçons, elk gekoppeld aan een literaire stroming en bijbehorende publicaties.
  • Een digibordapplicatie met veel verrijking bij de 14 lessen.
  • Een leerlingsite met extra informatie en opdrachten in het digitale leerplatform eDition.
  • Toetsen per leçon.

Meervoudige benadering

De literatuurmodule volgt de Meervoudige benadering Moderne Vreemde Talen Literatuur Onderwijs. Dit houdt in dat de literaire teksten vanuit vier verschillende maar geïntegreerde invalshoeken worden bestudeerd. Samen geven deze benaderingen de leerling een veelzijdig beeld van de teksten. De vier benaderingen zijn tekstgericht, contextgericht, lezersgericht en taalgericht. De Meervoudige benadering is ontwikkeld door Jasmijn Bloemert, werkzaam als vakdidacticus Engels en onderzoeker bij de lerarenopleiding van de Rijksuniversiteit Groningen.

Libre Service Meervoudige benadering MVT

Vier benaderingen

De vier benaderingen bieden naast de mogelijkheid om uw literatuurlessen te verrijken, ook de mogelijkheid om te differentiëren en het materiaal aan te laten sluiten bij uw eigen voorkeur van literatuuronderwijs of bij de voorkeuren van leerlingen. Bovendien sluiten de benaderingen ook aan bij de didactique en trois étapes van Libre Service; mise en route, compréhension, mise en pratiqe.

libre-service-20-jaar

Libre Service bestaat twintig jaar!

Libre Service is al ruim twintig jaar dé lesmethode Frans! Ter ere van het twintigjarig jubileum schreven we, in samenwerking met het Rijksmuseum, een leuke literatuurlesbrief gebaseerd op werken die in het Rijksmuseum hangen. Download de lesbrief en het antwoordenblad.
Download de lesbrief

 

Libre Service bestaat twintig jaar!

Libre Service is al ruim twintig jaar dé lesmethode Frans! Ter ere van het twintigjarig jubileum schreven we, in samenwerking met het Rijksmuseum, een leuke literatuurlesbrief gebaseerd op werken die in het Rijksmuseum hangen. Download de lesbrief en het antwoordenblad.