Hulp bij inloggen     winkelwagen

Lesmethodes Frans voor het voorgezet onderwijs

Voor het vak Frans op het voortgezet onderwijs heeft ThiemeMeulenhoff Libre Service. Libre Service is een doorlopende leerlijn voor vmbo, havo en vwo in de onder- en bovenbouw. Wil je meer weten over Libre Service? Lees meer op de methodepagina's.

Beeld frans

Altijd up-to-date met LRN-line

De nieuwste editie van Libre Service heet LRN-line (learnline). Met een LRN-line methode beschik je over het meest actuele lesmateriaal en werk je zoals jij wilt: online, met boeken of een combinatie daarvan (blended). Met een LRN-line methode heb jij:

  • Overal en altijd toegang tot lesstof van meerdere leerjaren en niveaus
  • Boeken waarin je leerlingen mogen schrijven; ze mogen ze namelijk houden
  • Een flexibele jaarlicentie, zonder meerjarige afnameverplichting

In online leeromgeving eDition heb je altijd en overal beschikking over je lesstof en oefenmateriaal. Bovendien krijg je toegang tot de digitale toetsen. Of je nu op afstand lesgeeft of op school, met LRN-line heb je alles in huis voor goed onderwijs. 

Lees meer over LRN-line
LRN-line van ThiemeMeulenhoff

Ook bij Libre Service

Spreekvaardigheid beoordelen met SpeakTeach

Als gebruiker van Libre Service kun je gratis gebruik maken van SpeakTeach: een app waarmee je adaptieve feedback geeft op spreekprestaties van je leerlingen. De app werkt op basis van zelfevaluatie, waardoor je als docent je feedback, uitleg en oefeningen eenvoudig kunt afstemmen op individuele leerlingen.

Inspirerende lesopdrachten in Thiemo

Thiemo is het online docentenplatform van ThiemeMeulenhoff. Hier vind je naast het bestaande digitale lesmethode-materiaal en methodesoftware extra inspiratie in de vorm van leskaarten, video's en andere werkvormen die je kunt inzetten bij Libre Service. Zo heb je altijd een leuke lesstarter of afsluiter die je kunt gebruiken in jouw les! Check de laatste leskaarten op Thiemo.

Digitaal toetsen met Woots

Libre Service LRN-line is te vinden in de toetsbibliotheek van toetsplatform Woots. Hiermee kun je je leerlingen eenvoudig digitaal toetsen laten maken, en de formatieve toetsen worden automatisch nagekeken. Dit levert jou tijd én gemak op, omdat je het analyseren en feedback geven ook in Woots kan doen. Bij het gebruik van Libre Service LRN-line krijg je (gratis) toegang tot de digitale toetsen. Het brengt dus geen extra kosten met zich mee.

Eenvoudig woordjes leren met WRTS

De woordenlijsten van Libre Service zijn beschikbaar op WRTS, een platform waarmee leerlingen zelfstandig woordjes en begrippen kunnen oefenen. Er zijn verschillende oefen- en overhooropties, waardoor ze op een effectieve én leuke manier de officiële woorden uit de methode leren. Daarnaast zijn er ook uitlegvideo's, samenvattingen en oefentoetsen te vinden in WRTS.

Digitaal onderwijs met een leeromgeving naar keuze

Lees meer

Op steeds meer scholen wordt een schoolbrede keuze voor een bepaalde digitale leeromgeving gemaakt. Om scholen meer keuze en mogelijkheden te bieden zijn ThiemeMeulenhoff methodes daarom in meerdere digitale leeromgevingen beschikbaar.

Lees meer
Header digitale leeromgevingen | ThiemeMeulenhoff

Contact en ondersteuning