Hulp bij inloggen     winkelwagen

Het coronavirus bij ons op school

 

De scholen zijn voorlopig gesloten. Maar hoe is dat voor een leerling in zijn examenjaar, midden in een toetsweek? Olav Dijck vertelt hoe hij het nieuws ervaarde.

 

bureau thuiswerken eindexamens | ThiemeMeulenhoff

Corona en eindexamens – mijn ervaring

Vorige week vrijdag begon mijn toetsweek. Op school zouden extra sanitaire maatregelen genomen worden. Ik heb hier niet veel van vernomen. Al met al was vrijdag nog een rustige dag, misschien ook doordat Premier Rutte ons donderdag nog had toegesproken. De scholen zouden openblijven. Velen vroegen zich af voor hoe lang, maar toch legde iedereen zich erbij neer. Voor ons als examenkandidaten is het van belang dat de scholen open blijven, en voor mij en mijn medeleerlingen was het van nog van groter belang. Wij zitten midden in onze laatste SE-toetsweek en hebben nog een dikke maand te gaan voordat we vrij zijn om ons voor te bereiden op de examens.

Dit weekend bleef het stil. Wel kwamen er nieuwe besmettingen bij. Ik en mijn medeleerlingen zijn doorgegaan met leren, ondanks dat we niet wisten of we maandag een toets zouden hebben. Je neemt toch het zeker voor het onzekere. De motivatie ontbrak op sommige momenten, maar we gingen door. Voor maandag stonden er namelijk twee moeilijke toetsen op de planning.

Zondag stond er rond 17:00u een persconferentie gepland. Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, kwam met het verlossende, maar toch vernederende woord; de scholen gaan 3 weken lang dicht. Het hele weekend dus voor niks geleerd, al hadden we verder ook niet veel te doen, aangezien alle sport ook was afgelast.

Nu is het wachten op bericht van de scholen. Wij verwachten online examenvoorbereiding van onze docenten te ontvangen, en gaan zelf ook aan de slag om toch bij te blijven. Op enig moment zal het dagelijks leven weer worden hervat, onze toetsweek moet worden ingehaald en nog steeds gaan we richting de examens.

We zitten momenteel in een hele ingewikkelde situatie. Een ‘normale’ leerling is blij met deze halve zomervakantie. Maar voor ons als examenleerlingen voelt het erg dubbel. Onze examenreizen staan gepland, wij kijken uit naar een lange vakantie, en ineens is dit allemaal onzeker. Hoe wordt onze planning richting het eindexamen, en kan het überhaupt nog worden afgenomen?

We wachten af!

 

Geschreven door Olav Dijck

Banner examens bol.com

Slagen doe je met examenbundel, samengevat en examenidioom

Bestel bij Bol.com