Hulp bij inloggen     winkelwagen

#geencoronastress

Eindexamen in zicht en corona… Hoe moet dat nou? Eindexamenkandidaat Kayleigh (6 vwo) geeft advies. Geen coronastress!

Coronatips van eindexamenleerling Kayleigh

1. Ga online met je klas en docent

2. Maak 1 op 1 afspraak met je docent voor extra uitleg

3. Gebruik tutorials op YouTube

Geen examenstress door corona met ThiemeMeulenhoff

Kayleigh: ‘Het kan je niet ontgaan zijn, alle ontwikkelingen en maatregelen om het coronavirus. Bijeenkomsten gaan niet door, alle sport ligt plat en we mogen niet te dicht bij elkaar in de buurt komen. De scholen zijn dicht. Wat betekent dat voor ons, eindexamenleerlingen?.

 

Ikzelf zat midden in de toetsweek en nu de scholen zijn gesloten, levert dat best wel een probleem voor ons op. Als alles verplaatst moet worden hebben we misschien niet meer genoeg tijd en moeten de examens worden uitgesteld. Maar zover komt het voorlopig nog niet volgens onze minister-president. Lesgeven gaat verder op afstand en examenkandidaten krijgen de hoogste prioriteit. Maar hoe moet dit worden ingericht? 

 

1. Ga online met je docent en klas

Internet is een goede oplossing. Online lessen zie ik zelf niet zo zitten, ik denk dat dit tot heel veel chaos leidt met grote groepen. Uitlegvideos lijken mij voor de docenten een goed alternatief. Zij kunnen bijvoorbeeld in een PowerPoint een opname maken met uitleg en dit naar ons mailen of op YouTube plaatsen.

 

2. Maak een afspraak met je docent

Een andere optie is individuele afspraken, met de leerlingen die het nodig hebben. Zo verklein je ook nog eens het risico op besmetting en geef je de aandacht aan wie het echt nodig heeft (bijvoorbeeld de leerlingen die onvoldoendes of veel zessen gemiddeld staan). Je kunt dat op  afstand doen.

De rest van de leerlingen kan zelfstandig thuis aan de slag, wat in mijn ogen helemaal niet verkeerd is. Zo kun je rustig op je eigen tempo werken en je op je eigen manier voorbereiden op de examens. Bij vragen zal je docent altijd wel bereid zijn om op je mailtjes te reageren!

 

3. Gebruik tutorials

En als je er dan niet uitkomt zijn er verschillende platformen die jou kunnen helpen op weg naar je diploma. Scholieren.com of YouTube hebben allebei goede bronnen die uitleg of nadere informatie geven, denk aan Jort Geschiedenis en MathWithMenno. Je bent nu meer op jezelf aangewezen, maar nog steeds zijn er genoeg mogelijkheden om jou door de moeilijke stof heen te loodsen. Want het blijft hetzelfde riedeltje: oefenen, oefenen, oefenen. Hoe je dit doet, kun je helemaal zelf bepalen, maar ik hoop toch dat ik je een beetje gerust heb gesteld met deze tips/informatie.

 

Heel veel succes met de examenvoorbereiding!'

Banner examens bol.com

Slagen doe je met examenbundel, samengevat en examenidioom

Bestel bij Bol.com