Lock Digitale leeromgeving winkelwagen
Header Examenvoorbereiding 2019

Michelle docent Nederlands richtte @coronaexamens op

Corona…. en mijn eindexamen dan? @coronaexamens

Overal in Nederland wachten examenleerlingen gespannen het laatste nieuws af. Wat gaat er gebeuren met mijn eindexamens? Ga ik het wel halen als er minder lessen zijn geweest? Kan ik straks wel naar mijn vervolgstudie? En kunnen we straks weer reizen, want ik spaarde twee jaar voor mijn examenreis??!!

Lesgeven op afstand door coronavirus - bekijk de coronaexamens | ThiemeMeulenhoff

Michelle van Dijk Coronaexamens | ThiemeMeulenhoff

Daarom is er nu op Twitter en Instagram een account met officiële informatie en tips, onder de naam @coronaexamens (www.twitter.com/coronaexamens en www.instagram.com/coronaexamens). Michelle van Dijk is leraar Nederlands en startte deze hulplijn omdat ze zag dat er veel gespeculeerd werd over hoe het verder moet met de examens. Zelf zat ze aan tafel bij DWDD om haar zorgen te uiten over de situatie op scholen en daarna kwam de discussie pas echt los. Maar al die discussies en speculaties helpen examenleerlingen niet verder. Wat ze wel nodig hebben: de officiële informatie en leertips voor thuisstudie.

 

Handige ‘linktree’

Stel je maar voor hoe dat gaat: natuurlijk kun je zelf een eind komen met een Examenbundel of Samengevat. Je leert de stof voor elk vak, je maakt oefenexamens en kijkt die na. Maar wat als je een bepaald onderdeel van een vak niet snapt? Gelukkig zijn er dan online ook allerlei uitlegfilmpjes en er is extra oefenmateriaal. Coronaexamens verzamelt die leertips in een ‘linktree’, op je smartphone kun je op Insta direct doorklikken naar jouw vak en niveau. De lijst met links wordt steeds verder uitgebreid, mede dankzij heel veel leraren die (vooral op Twitter) ideeën met elkaar delen. Diverse leraren stellen hun materiaal voor eigen leerlingen nu voor iedereen beschikbaar. Daarmee is Coronaexamens ook handig voor examendocenten, want niet iedereen heeft voor elk onderwerp al een online uitleg klaarstaan en het is niet nodig dat iedereen opnieuw het wiel uitvindt.

Natuurlijk kunnen examenleerlingen ook vragen stellen. ‘Mijn school houdt wel schoolexamens, mag dat?’ en ‘Gaat de meivakantie wel door?’ Deze vragen worden zo snel mogelijk en zo correct mogelijk beantwoord. Ook al is er veel nog niet bekend, het belangrijkste is dat de examenleerlingen duidelijk en volledig weten waar ze aan toe zijn. Onder het motto ‘Deel de kennis, niet het virus’ zal Coronaexamens blijven draaien zolang als nodig is.

Linktree Coronaexamens | ThiemeMeulenhoff

Bekijk hier @Coronaexamens!

Ga naar de Linktree
Banner examens bol.com

Slagen doe je met examenbundel, samengevat en examenidioom

Bestel bij Bol.com