Lock Digitale leeromgeving winkelwagen
Header Examenvoorbereiding 2019

5 tips voor examenkandidaten #geencoronastress

Lily Rijnberg zit in 5 havo en doet dit jaar eindexamen. Om de moed erin te houden bij haar collega-eindexamenleerlingen, heeft ze handige tips voor je!

Goede cijfers, pakkende profielwerkstukken en een perfecte eindlijst. Voor veel scholieren was dat het streven dit jaar, maar toen kwam er een nieuwe variabele: het corona virus. We worden doodgegooid met maatregelen, maar wat betekent dit voor ons als eindexamenkandidaten? Helaas weten we dit allemaal nog niet, maar een ding is zeker. Dit jaar worden er examens gedaan, dus er met de pakken bij zitten heeft geen zin. We zullen allemaal onze zelfstandigheid moeten tonen en dat kans soms best lastig zijn. Gelukkig heb ik hier alvast 5 tips die ik zelf als 5 havo-leerling gebruik om toch actief met school bezig te blijven terwijl je thuis werkt.

Werkplek Leren studeren op afstand door corona| ThiemeMeulenhoff

 1. Blijf in je ritme
 2. Word op tijd wakker, spring onder de douche, kleed je aan en ga ontbijten! Behandel je dag zoals een gewone schooldag, want als je na drie weken lang om 13:00 opstaan om 8:15 ineens een tentamen moet maken is dit gegarandeerd een issue. Probeer zoveel mogelijk in je schoolritme te blijven, zodat de overgang terug naar school minder groot is. Daarnaast is het ook veel beter voor je gemoedstoestand om je routine vast te houden. Je zult je hierdoor frisser voelen en je kunt je beter concentreren.

 3. Maak afspraken met jezelf en anderen
 4. Bezig zijn met school terwijl je lekker thuis zit, vereist veel discipline. Je moet je namelijk realiseren dat je geen vakantie hebt. Maak daarom zelf een goede planning om strak met school bezig te kunnen. Heb je moeite met discipline leg dit plan dan voor aan je ouders, en vraag of ze je hieraan kunnen houden. Heb je hulp nodig met plannen? In het volgende filmpje van Scholieren.com worden handige tips uitgelegd. Daarnaast kun je op het YouTubekanaal en instagram kanaal van Examenbundel ook terecht voor tips, tricks en memes.

 5. Blijf in contact met je school
 6. Je school blijft er om je door je examens heen te loodsen. De situatie om het COVID-19 virus veranderd continu en scholen zijn druk bezig om het onderwijs zo in te richten dat je niks tekort komt. Maar als je tot die tijd vragen hebt, mail je docent en die helpt je vast graag verder!

 7. Weet hoe je leert
 8. VO konijn leren op afstand | ThiemeMeulenhoff

  Misschien wel een van de belangrijkste dingen om te weten, is hoe jij informatie opneemt en verwerkt. Gelukkig hebben de mensen van Thiememeulenhoff en Brainboost een handige test gemaakt om hierachter te komen. Aan de hand van verschillende type dieren kom je er achter waar je rekening mee moet houden tijdens het leren. En als je nog meer hulp nodig hebt hebben ze een super handige gids gemaakt over hoe jij je examens haalt, en al helemaal nu zijn alle trucjes welkom. Zelf ben ik een Mad mouse, en hier herken ik me helemaal in! Ik weet nu wat mijn valkuil is en wat ik hieraan kan doen. Wil je ook weten wat je leerstijl is? Check dan even deze link https://zekerslagen.nu/

 9. Leer op alternatieve manieren
 10. Je hoeft heus niet de hele dag met je neus in de boeken. Er zijn genoeg andere manieren om toch actief bezig te zijn met school, terwijl dat niet zo voelt. Je kan bijvoorbeeld een toffe docu kijken over de geschiedenis, probeer je wiskundekennis of praat met je vrienden over de lesstof. Wees creatief!

Alvast veel succes met jullie examens, maar dat moet helemaal goed komen!

Banner examens bol.com

Slagen doe je met examenbundel, samengevat en examenidioom

Bestel bij Bol.com