Lock Digitale leeromgeving winkelwagen
examentraining

Examenvoorbereiding

Voorkom examenstress! Vertrouw op Examenbundel en Samengevat. Oefenen met echte examens en perfecte samenvattingen. Zo heb je alle examenstof op een rij. Niet voor niets de meest gebruikte boeken voor examentraining. Met 40 jaar ervaring weten we wat belangrijk is.

Naar het oefenmateriaal
Examenstress |Thiememeulenhoff

Docenten


Voor docenten in de bovenbouw.

Lees meer
Examenstress hangmat |Thiememeulenhoff

Leerlingen


Voor leerlingen in de bovenbouw.

Lees meer
Examenstress lezen | Thiememeulenhoff

Ouders


Voor ouders van scholieren.

Lees meer

Nieuws en meer

Profiteer nu van de korting op ​Examenbundel, Samengevat en Examenidioom.

Lees verder

Profiteer nu van de korting! Examenbundel, Samengevat en Examenidioom zijn tijdelijk verkrijgbaar voor:

  • Examenbundel van €15,- voor € 12,50
  • Samengevat van €11,75 voor € 10,50
  • Examenidioom van €17,50 voor €15,-

Deze actie loopt t/m 31 december 2019. Meer informatie nodig of wil je producten inzien? Ga dan naar onze website. Ook bij VanDijk!

Bestel nu!

Zeker Slagen!

Lees meer

Vind jij dat jouw schoolwerk veel te veel van jouw tijd vraagt? Wil jij graag ook andere dingen doen zoals sporten, werken en tijd doorbrengen met je vrienden? En heb je daarnaast altijd al willen weten hoe jouw hersenen informatie verwerken? Zeker Slagen helpt jou! Sneller leren = chiller leven!

Lees verder
3D cover zeker slagen

Gedichten van Ed: Examenzaal

Lees meer

Ed gaf zijn hele werkzame leven met enorm veel plezier les in geschiedenis en staatsinrichting. In vormvrije examenpoëzie toont hij zich een knap observator en inlever. Maar vooral speelt hij fijn met taal!

Lees verder
Ed Arnold | ThiemeMeulenhoff

De 35 beste examentips

Lees meer

Of je nu eindexamen vmbo, havo of vwo doet: je doel is natuurlijk om uiteindelijk je diploma te behalen. Goed leren hoort daar zeker bij, maar er zijn ook nog allerlei andere dingen die je kunt doen om de kans van slagen voor jezelf te vergroten. In dit artikel geven we je daarom 35 tips die je goed kunt gebruiken als je dit schooljaar (of welk schooljaar dan ook) wilt slagen voor je eindexamen.

Lees verder
35 beste tips

De top 15 examentips…voor ouders!

Lees meer

Het eindexamen van je zoon of dochter staat voor de deur. Is je kind al nerveus of doet het hem of haar echt nog helemaal niks? Zelf zit je waarschijnlijk al sinds dat je kind naar de middelbare school ging in de stress hiervoor. Handig dus als je weet wat je het beste wel en niet kunt doen als jouw kind eindexamen doet. Zo maak je de kans van slagen alleen maar groter.

Lees verder
examentips voor ouders

Spieken, ziek of te laat: hoe zit dat tijdens je eindexamen?

Lees meer

Eindexamen doen. Het is voor de meeste leerlingen een zeer stressvolle periode. En er kunnen dan ook allerlei vragen bij je omhoog borrelen als je over jouw eindexamen gaat nadenken. Zoals hoe laat het examen op een bepaalde dag ook alweer begint? En hoe zit het eigenlijk met spieken? Wat gebeurt er als ik te laat kom voor mijn examen? En wat nou als ik op de dag van mijn examen ziek ben? In dit artikel geven we je op dit soort vragen een helder en duidelijk antwoord.

Lees verder
Spieken, ziek of te laat: hoe zit dat tijdens je eindexamen?

Veelgestelde vragen: Management & Organisatie wordt Bedrijfseconomie, hoe kan ik leren?

Lees meer

In 2018 werd het vak management en organisatie (M&O) in de vierde klassen van havo en vwo vervangen door het vak bedrijfseconomie. Havo-kandidaten zullen in mei 2020 voor het eerst centraal examen doen in bedrijfseconomie, vwo kandidaten in 2021 (in 2020 M&O).

Lees verder
MO boek

Wat is de meest effectieve manier om te leren?

Lees meer
Leerlingen hebben tegenwoordig allerlei digitale mogelijkheden om te leren. Maar wat werkt eigenlijk beter: papier of digitale middelen? ThiemeMeulenhoff ging in gesprek met professor Paul A. Kirschner en met Devon Diercks om te onderzoeken wat de meest effectieve manier is om te leren – en waarom.

Lees verder
Leerling maakt aantekeningen in boek

Muziek en leren: ja of nee?

Lees meer

Muziek tijdens het leren. Grote kans dat jij er gebruik van maakt. Maar is dat eigenlijk wel zo slim? Ben van Hooff (16) schreef zijn profielwerkstuk over muziek, onder andere over muziek en leren.

Lees verder
Ben van Hooff

Winactie: Het nieuwe puberbrein binnenstebuiten

Lees meer

Naar aanleiding van het 40 jarig bestaan van de Examenbundels mogen wij 5 exemplaren weggeven van het boek “Het nieuwe puberbrein binnenstebuiten”. Dit boek is geschreven door Huub Nelis en Yvonne van Sark, een duo dat al 20 jaar actief is als het gaat om jongerencommunicatie, onderzoek naar de jongerencultuur en advies in het onderwijs.

Doe mee!
Leerlingen met folders

Eindexamen in zicht

Lees meer

Het eindexamen is in zicht! Weten hoe je moet leren lijkt nu misschien te laat. Maar vrees niet, je hebt nog een maandje de tijd. Genoeg tijd om die cijfers omhoog te halen. Zet in ieder geval die Top 40 af. Van binnen weet je zelf ook wel dat dat niet werkt.

Lees verder

Blokken, stressen, slagen

Lees meer

Blokken, stressen, slagen. Het is meestal in die volgorde dat middelbare scholieren hun loopbaan in het voortgezet onderwijs afronden. Over de allerlaatste fase, de centrale examens, gaat de documentaire ‘Blokken, stressen, slagen’ van filmmaakster Sharon Kromotaroeno die vandaag in première gaat.

Lees verder

Examenbundel helpt leerlingen al 40 jaar te slagen voor hun eindexamen

Lees meer

Het is feest bij Examenbundel van uitgever ThiemeMeulenhoff! Leerlingen gebruiken de Examenbundels al 40 jaar op rij om te slagen voor hun eindexamen. ThiemeMeulenhoff viert dit jubileum met een Examenbustour waarmee Tim Hofman op 10 en 11 april langs verschillende scholen gaat. Ook gaat op 15 april de documentaire ‘Blokken, stressen, slagen’ in première.

Lees verder

Winactie afgelopen
Winactie: Examentraining - Boost je brein voor je eindexamen

Lees meer

Tijdens onze Examenbustour maak je kans op een examentraining voor jou en vijf van je vrienden.

Doe mee!
Win een examentrainging |ThiemeMeulenhoff

Het is bijna zover: dé examens!

Lees verder

Een fenomeen waar een periode van veel stress aan voorafgaat. Leerlingen naderen het einde van hun eindsprint, docenten staan gespannen langs de zijlijn en ouders kijken ademloos toe.

Lees meer
Lente, 6 vwo

Examenbundel bestaat 40 jaar!

Lees meer

40 jaar geleden werd op het Montessori Lyceum in Amsterdam de eerste examenbundel samengesteld. Oude examens werden gebundeld MET uitleg hoe en waarom dit de juiste antwoorden waren. De examenbundels bleken meteen al een gat in de markt te zijn. 10 jaar later werden ook de eerste Samengevat boekjes gedrukt. Dit jaar pakken we het groots aan met een #geenexamenstress-bustour en een documentaire gemaakt door Sharon Kromotaroeno. Wil je bij de premiere zijn op 15 april, dat kan! Schrijf je dan nu in met het volgende formulier.

Schrijf je nu in!
Jumbotron

Tien tips voor het eindexamen wiskunde

Lees verder

Binnenkort is het zover: het eindexamen wiskunde! Voor de één een makkie, voor de ander een regelrechte nachtmerrie. Hoe je ook over dit examen denkt, in dit artikel vind je tien handige tips van Menno Lagerwey. Hij is docent wiskunde en heeft zijn eigen YouTube-kanaal Math with Menno. Deze tips gaan ervoor zorgen dat je het wiskunde examen goed doorkomt.

Lees meer

Waarom ‘gewoon leren’ niet werkt

Lees verder

Vijf jaar lang ben ik met de hakken over de sloot over gegaan. Ik denk dat ik er in die vroege jaren niet zo veel over nadacht, maar ieder jaar toch net genoeg deed om over te gaan. Daar is op zich niets mis mee, maar in de examenklas kan dat wel een probleem worden. Er staat hier immers meer op het spel. Met dat in gedachten maakte ik in het examenjaar een andere start.

Lees meer
Waarom ‘gewoon leren’ niet werkt

Boost je brein

Lees verder

Docenten leren op hun opleiding hoe ze kennis moeten overdragen (hoe ze docent moeten spelen), maar leerlingen en studenten leren nauwelijks hoe ze kennis moeten opnemen, stellen ze bij bijlesschool Brainboost. Dat is best jammer aangezien we al vanaf ons 4de naar school moeten en sommigen van ons na hun 20ste nog steeds in de schoolbanken zitten.

Lees meer
Boost je brein | Thiememeulenhoff

Leren met flashcards

Lees verder

Hoe ga je goed en gestructureerd aan de slag voor je eindexamens? Want het is veel, het is lastig om het overzicht te bewaren en wat vragen ze eigenlijk van je? Gelukkig zijn er een aantal hele goede en betrouwbare hulpmiddelen die je hierbij helpen.

Lees meer
Flashcards | Thiememeulenhoff

Muziek kan helpen bij het leren

Lees verder

Vele wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar het effect van muziek.

Lees meer
Examenbundel Spotify | ThiemeMeulenhoff

‘Dankzij deze bronnen kende ik alles voor mijn examen’

Lees verder

Examenbundel en Samengevat van ThiemeMeulenhoff blijken na Examenblad.nl van het College voor Toetsen en Examens de populairste bronnen ter voorbereiding op het examen. Vmbo-, havo- en vwo-scholieren waarderen Examenbundel om de stof te oefenen en Samengevat om de samenvattingen van de vereiste stof. Opvallende aanvulling op de beide bronnen is YouTube, het videoplatform dat de scholieren gebruiken voor meer uitleg.

Lees meer
Infographic exameninformatie | Thiememeulenhoff

Maak kennis met de auteurs

Zie examen doen als vaardigheid. Je hebt kennis en inzicht nodig, maar deze laten zich het beste zien als je de vaardigheid beheerst. Dus oefen, gebruik feedback, verdiep je in aandachtspunten en verbeter jezelf. Zo vergroot je jouw kans op succes!

Yvonne Bouw werkt als docent geschiedenis en maatschappijleer bij SG Marianum in Groenlo. Naast lesgeven werkt ze met leerlingen aan onderwijsprojecten die, los van roosters en vakken, bestaande talenten en interesses verrijken...


Yvonne Bouw auteurfoto