Lock Digitale leeromgeving winkelwagen
Header Examenvoorbereiding 2019

Examenvoorbereiding

Voorkom examenstress! Vertrouw op Examenbundel en Samengevat. Oefenen met echte examens en perfecte samenvattingen. Zo heb je alle examenstof op een rij. Niet voor niets de meest gebruikte boeken voor examentraining. Met 40 jaar ervaring weten we wat belangrijk is.

Naar het oefenmateriaal
Examenstress |Thiememeulenhoff

Docent


Voor docenten in de bovenbouw.

Lees meer
Examenstress hangmat |Thiememeulenhoff

Leerling


Voor leerlingen in de bovenbouw.

Lees meer
Examenstress lezen | Thiememeulenhoff

Ouder


Voor ouders van scholieren.

Lees meer

Nieuws en meer

De Eindexamen Geschiedenis Quiz

Eindexamen Geschiedenis 2020 niet in de gymzaal op school maar thuis op je tv… Op woensdag 3 juni om 20.30 uur keek het hele team van ThiemeMeulenhoff naar De Eindexamen Geschiedenis Quiz in het Rijksmuseum op NPO2. #samenlerenvernieuwen Bekijk de uitzending
De Eindexamen Geschiedenis Quiz Rijksmuseum| ThiemeMeulenhoff

Zeg het met een kaartje!📮

Lees meer

👨🏫👩🏫Beste docenten! Wat een nieuws gisteren…

Maar laten we positief blijven! 🍀

Wil jij jouw examenleerlingen succes wensen met hun laatste schoolexamens of gewoon een hart onder de rijm steken? Dat kan! Wij hebben ansichtkaarten beschikbaar die je op onze kosten kan versturen...

Bestel nu kosteloos ansichtkaarten van Examenbundel!

Bestel nu!
Ansichtkaarten lesgeven op afstand eindexamen | ThiemeMeulenhoff

Corona: geen centraal examens… Wat nu?

Lees meer

1. Gaan de centrale eindexamens door?

2. Krijg ik wel een diploma?

3. Hoe gaan de schoolexamens nu verder?

Antwoord op je vragen
Coronastress: geen eindexamens door corona maar wel examenvoorbereiding voor je schoolexamens

Gedichten van Ed: Eitje

Lees meer

Ed gaf zijn hele werkzame leven met enorm veel plezier les in geschiedenis en staatsinrichting. In vormvrije examenpoëzie toont hij zich een knap observator en inlever. Maar vooral speelt hij fijn met taal!

Lees het gedicht
Ed Arnold | ThiemeMeulenhoff

Examenbundel gebruiken voor schoolexamens

Lees meer

Al meer dan 40 jaar de beste manier om je voor te bereiden op de examens. O.a. Examenbundel, Examenidioom en Samengevat zijn niet alleen geschikt voor de voorbereiding op het centraal examen, ze komen ook goed van pas bij de voorbereiding op schoolexamens. Vaak zie je ijverige leerlingen al in de laatste twee jaar van de bovenbouw aan de wandel met deze boeken. Hoog tijd om ook de rest te overtuigen van het feit dat deze boeken een musthave zijn bij de aanloop naar de examens.

Meer over examenbundel
Thiememeulenhoff schoolexamens examenbundel

Chatbot Nina helpt examenleerlingen slagen voor hun eindexamens

Lees meer

Meer dan 200.000 examenleerlingen zitten op dit moment in onzekerheid en spanning. Nu de scholen dicht zijn en de eindexamenleerlingen veelal zijn aangewezen op zelfstudie, lanceert Examenbundel ‘chatbot Nina’ op zeker slagen.nu. Nina helpt en adviseert leerlingen, docenten en ouders over hoe zij zich ondanks de coronacrisis het beste kunnen voorbereiden op de naderende eindexamens.

Lees verder!
Chatbot Nina helpt examenleerlingen op afstand leren door corona | ThiemeMeulenhoff

De Grote Corona Enquête: Dit willen eindexamenleerlingen! #geencoronastress

Lees meer

Het zal je gebeuren. Je bent net lekker in de race voor je eindexamen en dan opeens gaat je school dicht…. Vanwege het coronavirus. Whut?! Het overkomt op dit moment zo’n 200.000 leerlingen in alle examenklassen in Nederland. Wat vinden zij hier nou zelf van?

Bekijk de enquête!
Corona tijdens eindexamentijd - De Grote Corona Enquête: Dit willen eindexamenleerlingen! | ThiemeMeulenhoff

5 tips om geschiedenis te schrijven op het schoolexamen!

Lees meer

De langste vakantie van je leven komt eraan! Maar eerst moet je nog even vlammen op dat schoolexamen geschiedenis. Geschiedenisdocent Rens Goedknegt aka #MeneerGoedknegt geeft je nu vijf tips waarmee jij geschiedenis gaat schrijven!

Bekijk de tips!
Meneer Goedknegt geschiedenis docent schoolexamens | ThiemeMeulenhoff

Muziekonderwijs op afstand voor bovenbouw

Lees meer

Tips, oefeningen en documenten om je leerlingen van de bovenbouw muziekonderwijs op afstand te kunnen bieden. Zij kunnen hier zelfstandig mee aan de slag.

Lees verder!
muziekonderwijs op afstand afstandsonderwijs muziek intro thiememeulenhoff eindexamen

10 tips voor het leren van het vak aardrijkskunde!

Lees meer

Voel je de examenstress al? Want de examens komen eraan! Om deze periode iets dragelijker te maken wil ik jullie een aantal tips geven om het vak aardrijkskunde net even beter te gaan snappen. Aardrijkskunde is namelijk een behoorlijk leervak met HEEL VEEL begrippen! En natuurlijk al die schaalniveaus en dimensies niet te vergeten! Ik hoop dat je na het lezen van mijn tips een stuk relaxter jouw examenperiode in gaat en dat je mag slagen met mooie cijfers. Succes strijders!

Bekijk de tips!
Aardrijkskunde kennis tips | ThiemeMeulenhoff

#geencoronastress

Lees verder

Eindexamen in zicht en corona… Hoe moet dat nou? Eindexamenkandidaat Kayleigh (6 vwo) geeft advies. Geen coronastress!

Lees de tips
Geen coronastress, maar je gewoon digitaal voorbereiden op het examen

Boost je brein: gezond eten voor je hersenen

Lees meer

Dat gezonde voeding belangrijk is om fit te blijven weten we allemaal. Maar wist je ook dat wat je eet invloed kan hebben op je leerprestaties? We zetten de belangrijkste tips op een rijtje voor je!

Lees verder!
Gezonde voeding tijdens het thuiswerken voor eindexamens| ThiemeMeulenhoff

Het coronavirus bij ons op school

Lees meer

De scholen zijn voorlopig gesloten. Maar hoe is dat voor een leerling in zijn examenjaar, midden in een toetsweek? Olav Dijck vertelt hoe hij het nieuws ervaarde.

Lees verder
bureau thuiswerken eindexamens | ThiemeMeulenhoff

5 tips voor examenkandidaten

Lees meer

Lily Rijnberg zit in 5 havo en doet dit jaar eindexamen. Om de moed erin te houden bij haar collega-eindexamenleerlingen, heeft ze handige tips voor je!

Bekijk de tips!
Werkplek Leren studeren op afstand door corona| ThiemeMeulenhoff

Studenten helpen scholieren #thuisleren

Lees meer

Drie weken geen school. Dat voelt voor sommige leerlingen als vakantie, terwijl het voor anderen stress oplevert. Één ding is zeker: we vragen de komende weken veel zelfstandigheid van onze leerlingen. En dát brengt sommigen op hele goede ideeën.

Lees verder
Studenten helpen scholieren -  lesgeven op afstand door corona| ThiemeMeulenhoff

Lesgeven op afstand... het zijn vreemde tijden

Lees meer

Roy Helmerhorst is docent aardrijkskunde en enthousiast maker van kennisclips en vlogs. Onderwijs op afstand, hoe gaat dat in zijn werk? En hoe kun je in zo’n situatie differentiëren en onderwijs op maat aanbieden?

Lees meer!
Lesgeven op afstand Corona virus| ThiemeMeulenhoff

Michelle docent Nederlands richtte @coronaexamens op

Lees meer

Overal in Nederland wachten examenleerlingen gespannen het laatste nieuws af. Wat gaat er gebeuren met mijn eindexamens? Ga ik het wel halen als er minder lessen zijn geweest? Kan ik straks wel naar mijn vervolgstudie? En kunnen we straks weer reizen, want ik spaarde twee jaar voor mijn examenreis??!!

Lees meer!
Lesgeven op afstand door coronavirus - bekijk de coronaexamens | ThiemeMeulenhoff

Op afstand economie leren voor leerlingen

Lees meer

Chillen nu de scholen dicht zijn? Echt niet! Frank Bosma van de Economie Academy (www.economie-academy.nl) geeft tips voor het eindexamen economie en vertelt je hoe je het maximale resultaat uit je voorbereidingen kunt halen.

Lees meer!
Economie lesgeven op afstand corona Frank | ThiemeMeulenhoff

Examenbundel X Flashcards bestellen

Lees meer

Zeker slagen voor je eindexamen? Efficiënt leren doe je door te selecteren en alleen te leren wat je nog niet kent: met Flashcards dus.

Lees verder
Examenbundel X Flashcardsbestellen

10 tips voor jouw studiekeuze

Lees meer

We schreven al eerder een artikel over het maken van de juiste studiekeuze maar we hebben ook veel experts in ons netwerk die nog meer kunnen vertellen over bepaalde thema’s dit keer is dat Corné van Upgrade Bijles.

Bekijk de tips!
10 tips voor jouw studiekeuze | ThiemeMeulenhoff

Hoe bereid je je voor op het eindexamen Frans?

Lees meer

“Een veelgehoorde mening is dat je je voor het eindexamen Frans, leesvaardigheid/teksten, niet kunt voorbereiden”, zegt Nardy Frijters. Nardy is auteur van de examenbundel Frans. Ze vertelt verder: “Maar niets is minder waar. Uiteraard weet je nooit vooraf of de teksten je liggen, maar een aantal factoren heb je toch echt in eigen hand. Hierbij mijn tips.”

Lees verder
Tips Frans examen voorbereiding | ThiemeMeulenhoff

Gemiddelde cijfer schoolexamen en centraal examen

Lees meer

Hoe zit het nu precies met die cijfers voor je schoolexamen en je eindexamen en hoe worden de gemiddelde cijfers berekend? Hier vind je meer informatie over dit onderwerp.

Lees verder
Gemiddelde cijfer examen

Examenbundel x WRTS: woordjes leren voor je eindexamens

Lees meer

Om de voorbereiding voor je eindexamen Engels, Frans en Duits dit jaar nog soepeler te laten verlopen zijn we een samenwerking aangegaan met WRTS.

Lees verder
Examen content op WRTS

Tien tips voor het eindexamen wiskunde

Lees verder

Binnenkort is het zover: het eindexamen wiskunde! Voor de één een makkie, voor de ander een regelrechte nachtmerrie. Hoe je ook over dit examen denkt, in dit artikel vind je tien handige tips van Menno Lagerwey. Hij is docent wiskunde en heeft zijn eigen YouTube-kanaal Math with Menno. Deze tips gaan ervoor zorgen dat je het wiskunde examen goed doorkomt.

Lees meer

Mondeling eindexamen: 9 tips om je goed voor te bereiden

Lees meer
Het mondeling eindexamen voor je talen is iets waar veel scholieren zich zenuwachtig over maken. Maar wist je dat je voor een mondeling eindexamen een grotere kans van slagen hebt dan voor een schriftelijk eindexamen? Moet je je natuurlijk wél goed voorbereiden. En laten we daarvoor nu net wat slimme tips voor je hebben. Bekijk de tips!
Vrouw met man in gesprek.

Boeklancering Zeker Slagen! met Eva Gadet en Tim Hofman

Lees verder

Zeker Slagen! geeft je praktische tips en met de uitneembare planner maak je een planning die werkt, zodat je ook nog tijd overhoudt voor de dingen die wél leuk zijn.

Lees meer!
Boeklancering Zeker Slagen!

Zeker Slagen met deze tips van Nina!

Lees verder

Nina geeft jou in deze video onwijs toffe tips die jou zeker gaan helpen om dit jaar jouw eindexamens te halen!

Bekijk de tips!
Geschiedenis examen tips van Nina | ThiemeMeulenhoff

Gedichten van Ed: Gezakt

Lees meer

Ed gaf zijn hele werkzame leven met enorm veel plezier les in geschiedenis en staatsinrichting. In vormvrije examenpoëzie toont hij zich een knap observator en inlever. Maar vooral speelt hij fijn met taal!

Lees het gedicht
Ed Arnold | ThiemeMeulenhoff

Herexamens en herkansingen – ook als je al bent geslaagd!

Lees meer

Het woord dat de meeste leerlingen niet willen horen na hun examens is ‘herexamen’. Het goede nieuws is ook wel weer dat je met zo’n herkansing de kans krijgt om alsnog te slagen.

Lees verder
Examen vwo 2020 tijdvak 2

Aanmelden en inschrijven voor je studie: hoe doe je dat?

Lees verder

Is het je gelukt om een studie te kiezen die je na je middelbare school wilt gaan volgen? Dan moet je je vervolgens ook daadwerkelijk voor die opleiding gaan aanmelden en inschrijven. Maar hoe werkt dat precies? Hier vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken als je je wilt gaan inschrijven voor een studie. Zoals bijvoorbeeld de inschrijftermijn, de eisen van toelating en hoe het zit met het aanvragen van studiefinanciering.

Lees meer
Scholier met rugtas zit op tafel met telefoon in zijn hand

De juiste studiekeuze maken – bezoek nu de studiekeuzebeurs en open dagen!

Lees meer

Denk je dat het maken van je eindexamen moeilijk is? De meeste leerlingen vinden het maken van de juiste studiekeuze nog veel moeilijker. Dat komt omdat je vaak eigenlijk nog helemaal niet precies weet wat je later wilt worden. Misschien vind je nú een bepaald vakgebied wel heel leuk, maar hoe zal dat zijn over een jaar of vijf als je er daadwerkelijk een baan in zoekt? We geven je daarom hier meer informatie en diverse tips die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Lees meer
Jongen met scooter |De juiste studiekeuze maken | ThiemeMeulenhoff

Ga jij ook zeker slagen met de tips van Aera?

Bekijk de tips!

Aera geeft jou in deze video onwijs handige tips die jou zeker gaan helpen om het eindexamenjaar geslaagd af te sluiten!

Bekijk de tips!
Zeker Slagen tips van Aera | ThiemeMeulenhoff

Zeker Slagen!

Lees meer

Vind jij dat jouw schoolwerk veel te veel van jouw tijd vraagt? Wil jij graag ook andere dingen doen zoals sporten, werken en tijd doorbrengen met je vrienden? En heb je daarnaast altijd al willen weten hoe jouw hersenen informatie verwerken? Zeker Slagen helpt jou! Sneller leren = chiller leven!

Lees verder
3D cover zeker slagen

Cum laude slagen voor je eindexamen: hoe doe je dat?

Lees verder

Je hebt van die leerlingen die met de hakken over de sloot slagen voor hun eindexamen. Maar er is ook nog een andere categorie: leerlingen die het voor elkaar krijgen om cum laude de slagen. Hen lukt het om met heel hoge cijfers te slagen. En dat verdient dan ook een eervolle vermelding. Heb jij hoge cijfers? Check in dit blog of je cum laude kan slagen (kan op vmbo, havo en vwo)!

Lees meer
Cum laude slagen | ThiemeMeulenhoff

De 35 beste examentips

Lees meer

Of je nu eindexamen vmbo, havo of vwo doet: je doel is natuurlijk om uiteindelijk je diploma te behalen. Goed leren hoort daar zeker bij, maar er zijn ook nog allerlei andere dingen die je kunt doen om de kans van slagen voor jezelf te vergroten. In dit artikel geven we je daarom 35 tips die je goed kunt gebruiken als je dit schooljaar (of welk schooljaar dan ook) wilt slagen voor je eindexamen.

Lees verder
35 beste tips

Gedichten van Ed: Examenzaal

Lees meer

Ed gaf zijn hele werkzame leven met enorm veel plezier les in geschiedenis en staatsinrichting. In vormvrije examenpoëzie toont hij zich een knap observator en inlever. Maar vooral speelt hij fijn met taal!

Lees het gedicht
Ed Arnold | ThiemeMeulenhoff

Gezakt… en dan?

Lees verder

Van alle leerlingen die er per jaar eindexamen doen, slaagt gemiddeld gezien ruim 90%. Maar dat houdt tegelijkertijd dus ook in dat zo’n 10% van de leerlingen zakt. Natuurlijk wil je niet dat jij tot die tweede groep behoort, maar wat doe je nu als je toch één van de minder gelukkigen bent? Wat zijn je opties en mogelijkheden en misschien nog wel belangrijker: hoe ga je er zelf zo goed mogelijk mee om?

Lees meer
Gezakt | ThiemeMeulenhoff

Klacht over je examen? Dit kan je doen!

Lees verder

Als je in de eindexamenperiode zit, doe je er natuurlijk alles aan om je examens zo goed mogelijk te maken. Je hebt wekenlang (oké, misschien was het maar een avondje, maar toch) de stof bestudeerd, examens geoefend, tips gelezen over wat je beter wel en niet kunt doen… maar dan gaat het toch nog mis tijdens het examen. In dit artikel lees je wat je dan het beste kunt doen.

Lees meer
eindexamen klacht | ThiemeMeulenhoff

Je eindcijfer berekenen. Geslaagd?

Lees verder

Als je examen doet, draait uiteindelijk natuurlijk alles om de cijfers die je behaalt. Die bepalen namelijk aan het eind van de rit of je wel of niet geslaagd bent. Sommige leerlingen wachten gewoon af tot ze te horen krijgen of ze hun diploma behaald hebben. Anderen doen er juist alles aan om voor die tijd al inzicht te krijgen of ze kans van slagen hebben. Daarvoor moet je dan wel je (gemiddelde) cijfers berekenen. Hoe je deze cijfers berekend, lees je in dit artikel.

Lees meer
Geslaagd | ThiemeMeulenhoff

Spieken, ziek of te laat: hoe zit dat tijdens je eindexamen?

Lees meer

Eindexamen doen. Het is voor de meeste leerlingen een zeer stressvolle periode. En er kunnen dan ook allerlei vragen bij je omhoog borrelen als je over jouw eindexamen gaat nadenken. Zoals hoe laat het examen op een bepaalde dag ook alweer begint? En hoe zit het eigenlijk met spieken? Wat gebeurt er als ik te laat kom voor mijn examen? En wat nou als ik op de dag van mijn examen ziek ben? In dit artikel geven we je op dit soort vragen een helder en duidelijk antwoord.

Lees verder
Spieken, ziek of te laat: hoe zit dat tijdens je eindexamen?

Gedichten van Ed: Geslaagd

Lees meer
Ed gaf zijn hele werkzame leven met enorm veel plezier les in geschiedenis en staatsinrichting. In vormvrije examenpoëzie toont hij zich een knap observator en inlever. Maar vooral speelt hij fijn met taal! Lees het gedicht
Ed Arnold | ThiemeMeulenhoff

De top 15 examentips…voor ouders!

Lees meer

Het eindexamen van je zoon of dochter staat voor de deur. Is je kind al nerveus of doet het hem of haar echt nog helemaal niks? Zelf zit je waarschijnlijk al sinds dat je kind naar de middelbare school ging in de stress hiervoor. Handig dus als je weet wat je het beste wel en niet kunt doen als jouw kind eindexamen doet. Zo maak je de kans van slagen alleen maar groter.

Lees verder
examentips voor ouders

Veelgestelde vragen: Management & Organisatie wordt Bedrijfseconomie, hoe kan ik leren?

Lees meer

In 2018 werd het vak management en organisatie (M&O) in de vierde klassen van havo en vwo vervangen door het vak bedrijfseconomie. Havo-kandidaten zullen in mei 2020 voor het eerst centraal examen doen in bedrijfseconomie, vwo kandidaten in 2021 (in 2020 M&O).

Lees verder
MO boek

Wat is de meest effectieve manier om te leren?

Lees meer
Leerlingen hebben tegenwoordig allerlei digitale mogelijkheden om te leren. Maar wat werkt eigenlijk beter: papier of digitale middelen? ThiemeMeulenhoff ging in gesprek met professor Paul A. Kirschner en met Devon Diercks om te onderzoeken wat de meest effectieve manier is om te leren – en waarom.

Lees verder
Leerling maakt aantekeningen in boek

Muziek en leren: ja of nee?

Lees meer

Muziek tijdens het leren. Grote kans dat jij er gebruik van maakt. Maar is dat eigenlijk wel zo slim? Ben van Hooff (16) schreef zijn profielwerkstuk over muziek, onder andere over muziek en leren.

Lees verder
Ben van Hooff

Winactie: Het nieuwe puberbrein binnenstebuiten

Lees meer

Naar aanleiding van het 40 jarig bestaan van de Examenbundels mogen wij 5 exemplaren weggeven van het boek “Het nieuwe puberbrein binnenstebuiten”. Dit boek is geschreven door Huub Nelis en Yvonne van Sark, een duo dat al 20 jaar actief is als het gaat om jongerencommunicatie, onderzoek naar de jongerencultuur en advies in het onderwijs.

Doe mee!
Leerlingen met folders

Eindexamen in zicht

Lees meer

Het eindexamen is in zicht! Weten hoe je moet leren lijkt nu misschien te laat. Maar vrees niet, je hebt nog een maandje de tijd. Genoeg tijd om die cijfers omhoog te halen. Zet in ieder geval die Top 40 af. Van binnen weet je zelf ook wel dat dat niet werkt.

Lees verder

Blokken, stressen, slagen

Lees meer

Blokken, stressen, slagen. Het is meestal in die volgorde dat middelbare scholieren hun loopbaan in het voortgezet onderwijs afronden. Over de allerlaatste fase, de centrale examens, gaat de documentaire ‘Blokken, stressen, slagen’ van filmmaakster Sharon Kromotaroeno die vandaag in première gaat.

Lees verder

Examenbundel helpt leerlingen al 40 jaar te slagen voor hun eindexamen

Lees meer

Het is feest bij Examenbundel van uitgever ThiemeMeulenhoff! Leerlingen gebruiken de Examenbundels al 40 jaar op rij om te slagen voor hun eindexamen. ThiemeMeulenhoff viert dit jubileum met een Examenbustour waarmee Tim Hofman op 10 en 11 april langs verschillende scholen gaat. Ook gaat op 15 april de documentaire ‘Blokken, stressen, slagen’ in première.

Lees verder

Het is bijna zover: dé examens!

Lees verder

Een fenomeen waar een periode van veel stress aan voorafgaat. Leerlingen naderen het einde van hun eindsprint, docenten staan gespannen langs de zijlijn en ouders kijken ademloos toe.

Lees meer
Lente, 6 vwo

Examenbundel bestaat 40 jaar!

Lees meer

40 jaar geleden werd op het Montessori Lyceum in Amsterdam de eerste examenbundel samengesteld. Oude examens werden gebundeld MET uitleg hoe en waarom dit de juiste antwoorden waren. De examenbundels bleken meteen al een gat in de markt te zijn. 10 jaar later werden ook de eerste Samengevat boekjes gedrukt. Dit jaar pakken we het groots aan met een #geenexamenstress-bustour en een documentaire gemaakt door Sharon Kromotaroeno. Wil je bij de premiere zijn op 15 april, dat kan! Schrijf je dan nu in met het volgende formulier.

Schrijf je nu in!
Jumbotron

Waarom ‘gewoon leren’ niet werkt

Lees verder

Vijf jaar lang ben ik met de hakken over de sloot over gegaan. Ik denk dat ik er in die vroege jaren niet zo veel over nadacht, maar ieder jaar toch net genoeg deed om over te gaan. Daar is op zich niets mis mee, maar in de examenklas kan dat wel een probleem worden. Er staat hier immers meer op het spel. Met dat in gedachten maakte ik in het examenjaar een andere start.

Lees meer
Waarom ‘gewoon leren’ niet werkt

Boost je brein

Lees verder

Docenten leren op hun opleiding hoe ze kennis moeten overdragen (hoe ze docent moeten spelen), maar leerlingen en studenten leren nauwelijks hoe ze kennis moeten opnemen, stellen ze bij bijlesschool Brainboost. Dat is best jammer aangezien we al vanaf ons 4de naar school moeten en sommigen van ons na hun 20ste nog steeds in de schoolbanken zitten.

Lees meer
Boost je brein | Thiememeulenhoff

Leren met flashcards

Lees verder

Hoe ga je goed en gestructureerd aan de slag voor je eindexamens? Want het is veel, het is lastig om het overzicht te bewaren en wat vragen ze eigenlijk van je? Gelukkig zijn er een aantal hele goede en betrouwbare hulpmiddelen die je hierbij helpen.

Lees meer
Flashcards | Thiememeulenhoff

Muziek kan helpen bij het leren

Lees verder

Vele wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar het effect van muziek.

Lees meer
Examenbundel Spotify | ThiemeMeulenhoff

‘Dankzij deze bronnen kende ik alles voor mijn examen’

Lees verder

Examenbundel en Samengevat van ThiemeMeulenhoff blijken na Examenblad.nl van het College voor Toetsen en Examens de populairste bronnen ter voorbereiding op het examen. Vmbo-, havo- en vwo-scholieren waarderen Examenbundel om de stof te oefenen en Samengevat om de samenvattingen van de vereiste stof. Opvallende aanvulling op de beide bronnen is YouTube, het videoplatform dat de scholieren gebruiken voor meer uitleg.

Lees meer
Infographic exameninformatie | Thiememeulenhoff

Maak kennis met de auteurs

Zie examen doen als vaardigheid. Je hebt kennis en inzicht nodig, maar deze laten zich het beste zien als je de vaardigheid beheerst. Dus oefen, gebruik feedback, verdiep je in aandachtspunten en verbeter jezelf. Zo vergroot je jouw kans op succes!

Yvonne Bouw werkt als docent geschiedenis en maatschappijleer bij SG Marianum in Groenlo. Naast lesgeven werkt ze met leerlingen aan onderwijsprojecten die, los van roosters en vakken, bestaande talenten en interesses verrijken...


Yvonne Bouw auteurfoto