Lock Digitale leeromgeving

Examenvoorbereiding

Voorkom examenstress! Vertrouw op Examenbundel en Samengevat. Oefenen met echte examens en perfecte samenvattingen. Zo heb je alle examenstof op een rij. Niet voor niets de meest gebruikte boeken voor examentraining. Met bijna 40 jaar ervaring weten we wat belangrijk is.

Naar het oefenmateriaal
Examenstress |Thiememeulenhoff

Docenten


Voor docenten in de bovenbouw.

Lees meer
Examenstress hangmat |Thiememeulenhoff

Leerlingen


Voor leerlingen in de bovenbouw.

Lees meer
Examenstress lezen | Thiememeulenhoff

Ouders


Voor ouders van scholieren.

Lees meer

Nieuws en meer

Winactie: Examentraining - Boost je brein voor je eindexamen

Lees meer

Tijdens onze Examenbustour maak je kans op een examentraining voor jou en vijf van je vrienden.

Doe mee!

Het is bijna zover: dé examens!

Lees verder

Een fenomeen waar een periode van veel stress aan voorafgaat. Leerlingen naderen het einde van hun eindsprint, docenten staan gespannen langs de zijlijn en ouders kijken ademloos toe.

Lees meer

Examenbundel bestaat 40 jaar!

Lees meer

40 jaar geleden werd op het Montessori Lyceum in Amsterdam de eerste examenbundel samengesteld. Oude examens werden gebundeld MET uitleg hoe en waarom dit de juiste antwoorden waren. De examenbundels bleken meteen al een gat in de markt te zijn. 10 jaar later werden ook de eerste Samengevat boekjes gedrukt. Dit jaar pakken we het groots aan met een #geenexamenstress-bustour en een documentaire gemaakt door Sharon Kromotaroeno. Wil je bij de premiere zijn op 15 april, dat kan! Schrijf je dan nu in met het volgende formulier.

Schrijf je nu in!

Tien tips voor het eindexamen wiskunde

Lees verder

Binnenkort is het zover: het eindexamen wiskunde! Voor de één een makkie, voor de ander een regelrechte nachtmerrie. Hoe je ook over dit examen denkt, in dit artikel vind je tien handige tips van Menno Lagerwey. Hij is docent wiskunde en heeft zijn eigen YouTube-kanaal Math with Menno. Deze tips gaan ervoor zorgen dat je het wiskunde examen goed doorkomt.

Lees meer

Waarom ‘gewoon leren’ niet werkt

Lees verder

Vijf jaar lang ben ik met de hakken over de sloot over gegaan. Ik denk dat ik er in die vroege jaren niet zo veel over nadacht, maar ieder jaar toch net genoeg deed om over te gaan. Daar is op zich niets mis mee, maar in de examenklas kan dat wel een probleem worden. Er staat hier immers meer op het spel. Met dat in gedachten maakte ik in het examenjaar een andere start.

Lees meer

Boost je brein

Lees verder

Docenten leren op hun opleiding hoe ze kennis moeten overdragen (hoe ze docent moeten spelen), maar leerlingen en studenten leren nauwelijks hoe ze kennis moeten opnemen, stellen ze bij bijlesschool Brainboost. Dat is best jammer aangezien we al vanaf ons 4de naar school moeten en sommigen van ons na hun 20ste nog steeds in de schoolbanken zitten.

Lees meer

Leren met flashcards

Lees verder

Hoe ga je goed en gestructureerd aan de slag voor je eindexamens? Want het is veel, het is lastig om het overzicht te bewaren en wat vragen ze eigenlijk van je? Gelukkig zijn er een aantal hele goede en betrouwbare hulpmiddelen die je hierbij helpen.

Lees meer

‘Dankzij deze bronnen kende ik alles voor mijn examen’

Lees verder

Examenbundel en Samengevat van ThiemeMeulenhoff blijken na Examenblad.nl van het College voor Toetsen en Examens de populairste bronnen ter voorbereiding op het examen. Vmbo-, havo- en vwo-scholieren waarderen Examenbundel om de stof te oefenen en Samengevat om de samenvattingen van de vereiste stof. Opvallende aanvulling op de beide bronnen is YouTube, het videoplatform dat de scholieren gebruiken voor meer uitleg.

Lees meer
Examenbundel Spotify | ThiemeMeulenhoff

Muziek helpt met leren

Vele wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar het effect van muziek.

Lees meer