New Interface onderbouw

  Bestel een beoordelingspakket
  Opbouw van de methode - methodeverdiepingspagina onderbouw - New Interface - vo

  Opbouw van de methode

  New Interface voor de onderbouw is onderverdeeld in units. Elke unit bestaat uit vier basislessen die steeds op nagenoeg dezelfde wijze zijn opgebouwd. Deze basislessen zijn gericht op leesvaardigheid, schrijfvaardigheid, luister- en kijkvaardigheid en spreekvaardigheid. In de verschillende lessen staat steeds een hoofdvaardigheid centraal, maar er komen ook andere vaardigheden aan bod. Iedere unit begint met een openingsles en eindigt met een afsluitende projectles.

  Differentiëren - methodeverdiepingspagina onderbouw - New Interface - vo

  Differentiëren

  In elke unit zijn verschillende mogelijkheden om te differentiëren. Naast de basislijn zijn er extra opdrachten te vinden in Practise more (per les), Catch up (aan het eind van het hoofdstuk) of Get ahead (per les en aan het eind van het hoofdstuk).

  Daarnaast vind je in de havo/vwo- en vwo-editie online materiaal ter voorbereiding op het Cambridge Exam (First Certificate). Uiteraard kun je zelf bepalen hoe je het extra materiaal inzet.

  Verder biedt de online licentie van New Interface toegang tot het lesmateriaal van alle niveaus, aangezien het startniveau van leerlingen vaak verschilt. Heb je bijvoorbeeld leerlingen in leerjaar 3 die extra uitdaging aankunnen? Kijk dan ook eens naar het bovenbouwboek B1.

  Evalueren - methodeverdiepingspagina onderbouw - New Interface - vo

  Formatief evalueren

  Met New Interface voor de onderbouw kun je zowel formatief als summatief evalueren. In de nieuwste editie is formatief evalueren als volgt opgebouwd:

  • Feed-up: leerdoelen verhelderen, waar gaat de leerling naartoe;

  • Feedback: waar staat de leerling nu;

  • Feed-forward: hoe komt een leerling naar een gewenste situatie.

  Voor summatief evalueren biedt New Interface twee soorten toetsen: hoofdstuktoetsen en jaartoetsen. De hoofdstuktoetsen bestaan uit kennistoetsen en vaardigheidstoetsen. Met de jaartoetsen kun je het startniveau en de voortgang van de leerling gedurende het leerjaar meten.

  WRTS - methodeverdiepingspagina – New Interface – vo

  Woorden leren met WRTS

  De woordenlijsten van New Interface zijn beschikbaar op WRTS, een platform waarmee leerlingen zelfstandig woordjes en begrippen kunnen oefenen. Ze kiezen zelf op welke manier ze overhoord willen worden, waardoor ze op een effectieve én leuke manier de officiële woorden uit de methode leren.