Hulp bij inloggen     winkelwagen
eDition ThiemeMeulenhoff

Online leeromgeving eDition

Wij maken eDition elke dag nóg beter.

Bekijk de ontwikkelingen!

Op basis van wensen en ervaringen blijven we eDition aanvullen en verbeteren. Er komen regelmatig vernieuwingen beschikbaar die het werken met onze online leeromgeving nog gebruiksvriendelijker maken, voor jou én je studenten. Je vindt hier een overzicht met beknopte uitleg over de meest recente vernieuwingen.

April 2021

Zoeken in theorie, bronnen en begrippen

Zoeken in eDition ThiemeMeulenhoff

Leerlingen en docenten kunnen nu eenvoudig zoeken in de theorie, bronnen en begrippen. Vervolgens klik je eenvoudig door naar de betreffende pagina. Je kunt zoeken binnen een stream en binnen een hele methode. Zo vind je snel de informatie die je zoekt.

Mart laat je in de video Zoeken in eDition zien hoe het werkt!
> Bekijk de video

Kerstvakantie 2020

Resultaten sorteren

Resultaten sorteren in eDition ThiemeMeulenhoff

De optie Leerling sorteren is toegevoegd aan de resultatenoverzichten. Je kunt daarbinnen niet alleen sorteren op voor- en achternaam, maar ook op het gemiddelde resultaat en het aantal gemaakte opdrachten. Vervolgens kun je binnen opdrachtenblokken opnieuw sorteren op het gemiddelde resultaat en op het aantal studenten dat een opdracht heeft gemaakt. Zo kun je gericht extra uitleg of meer uitdaging bieden.

Bekijk de video Sorteren & statusoverzicht voor een uitgebreide uitleg.

> Naar de uitlegvideo's

Nieuw statusoverzicht

Statusoverzicht in eDition ThiemeMeulenhoff

Dit overzicht toont direct de actuele status van iedere student, per paragraaf, per opdrachtenblok en per opdracht. Zo heb je nóg sneller inzicht in de voortgang.

Bekijk de video Sorteren & statusoverzicht voor een uitgebreide uitleg.

> Naar de uitlegvideo's 

Augustus 2020

Feedback geven aan jouw leerlingen

Feedback geven in eDition ThiemeMeulenhoff

Als docent kun je nu per student per vraag feedback geven. Dat doe je door bij het betreffende resultaat op de knop ‘Feedback’ te klikken. Er verschijnt een pop-up waar je jouw feedback kunt typen. De student krijgt hier vervolgens een melding van en kan de door jou gegeven feedback bij de betreffende opdracht bekijken.

Overzichtspagina voor leerlingen

Overizchtpagina studenten in eDition ThiemeMeulenhoff

Jouw leerlingen hebben nu de beschikking over een overzichtspagina waar de laatst behaalde resultaten zichtbaar zijn. Ook kunnen leerlingen vanuit hier navigeren naar al het digitale lesmateriaal van de ThiemeMeulenhoff methodes waar zij een licentie voor hebben. Als je lesmateriaal op maat hebt klaargezet voor jouw leerlingen, dan vinden ze dat hier ook terug.

Meldingen voor studenten

Meldingen voor studenten in eDition ThiemeMeulenhoff

Studenten hebben nu eenvoudig inzicht in alle meldingen die voor ze klaarstaan. Deze bevinden zich onder het belletje aan de rechter bovenkant van het scherm. Studenten zien hierin meldingen als er bijvoorbeeld een opdracht is aangezet, een resultaat is gewist of als er feedback is gegeven door de docent. Op de overzichtspagina zien studenten meldingen van alle ThiemeMeulenhoff methodes waarvoor zij een licentie hebben. Binnen een methode zelf ziet een student alleen de meldingen van de betreffende methode.

Lesmateriaal op maat klaarzetten

Arrangeren in eDition ThiemeMeulenhoff

Met onze mbo methodes TouchTech, DoorEngels en DoorNederlands kun je nu eigen arrangementen samenstellen. Daarmee kun je lesmateriaal op maat klaarzetten voor een bepaalde klas of student. Je selecteert de blokken en/of de theorie en bepaalt zelf de volgorde. Vervolgens geef je aan welke klas of student het arrangement te zien krijgt. De vorderingen van de studenten kun je gewoon in je dashboard blijven volgen.

Bekijk de video Arrangeren voor een uitgebreide uitleg.

> Naar de uitlegvideo's

Juli 2020

Integratie met Microsoft Teams

Integratie ms teams eDition ThiemeMeulenhoff

Veel scholen maken voor hun onderwijs op afstand gebruik van Microsoft Teams. Tienduizenden studenten in het voortgezet en beroepsonderwijs krijgen onderwijs via Teams. Studenten die les krijgen uit onze methodes gebruiken daarnaast eDition. Tot nog toe werden beide toepassingen naast elkaar gebruikt. Nu is het voor studenten en docenten mogelijk om op één en dezelfde plek via Teams samen te werken met het lesmateriaal van ThiemeMeulenhoff. Hier lees je er meer over.

November 2019

Navigatie theorie verbeterd

Vanuit een paragraaf kun je nu eenvoudig terug naar het betreffende hoofdstuk. Klik daarvoor op het hoofdstuknummer boven de titel van de paragraaf. Naar de volgende of vorige paragraaf? Gebruik dan de knoppen onderin.

Alleen resultaten leerlingen in overzicht groepsresultaten

Je kunt de resultaten van jouw groep nu ook zonder je eigen scores bekijken. Dat doe je door 'Toon mij' aan of uit te vinken in het Groepen dropdownmenu.

Augustus 2019

Leerling selecteert zelf eenmalig zijn niveau

Vanaf schooljaar 2019-2020 selecteren leerlingen bij de eerste keer inloggen zelf eenmalig hun niveau. Vanaf dan opent het lesmateriaal automatisch op het juiste niveau. Ze kunnen op een later moment alsnog wisselen van niveau of een andere voorkeur instellen.

In deze instructie lees je er meer over.

Groepsoverzicht als openingsscherm docenten

Docentlicenties openen vanaf schooljaar 2019-2020 standaard op het groepsoverzicht. Het eerst getoonde docentenscherm in eDition wordt vervangen door een scherm dat meer direct inzicht geeft in vorderingen in de klas, het zogenaamde groepsoverzicht.

Groepsoverzicht

Split-screen: bekijk theorie en opdrachten naast elkaar

Dankzij de nieuwe functionaliteit ‘split-screen’ kun je de theorie en de bijbehorende opdracht naast elkaar bekijken in hetzelfde scherm. Bij opdrachten is de oude 'theorieflap' vervangen door een spit-screen. Deze kun je laten tonen door op het theorieflapje aan de linkerkant te klikken of door op een link in de opdracht te klikken.

In deze instructie lees je er meer over.

Theorie: nog handiger en mooier weergegeven

 • Scroll-indicator: zichtbaar aan de linkerzijde van het scherm en laat zien hoe ver je bent in de theorie van die pagina door mee te kleuren naarmate je scrollt. Als je op een kopje klikt scrolt de theoriepagina direct door naar het desbetreffende stukje theorie.
 • Topics: staan op één pagina onder elkaar, zodat een leerling gewoon naar beneden kan scrollen en niet meer naar een volgende pagina hoeft te klikken.
 • Lay-out: de theoriepagina wordt een meer visuele overzichtspagina met tegels.

In deze instructie lees je er meer over.

Opdrachten overzichtspagina gewijzigd

Voor docenten is de opdrachten overzichtspagina in vormgeving iets veranderd. Waar deze eerder een weergave had met bolletjes is de pagina nu hetzelfde als voor leerlingen. Het enige verschil is dat een leerling zijn eigen voortgang ziet in de balk en dat een docent hier de voortgang van een klas kan zien.

In deze instructie lees je er meer over.

Extra naslagwerk (vooralsnog alleen De Geo)

Voor De Geo is in eDition een tab met extra naslagwerk beschikbaar, zonder lineaire opbouw van de content. Daarom is er bijvoorbeeld geen index aanwezig. Het is een visuele overzichtspagina met tegels.

In deze instructie lees je er meer over.

September 2018

Resultaten wissen per hoofdstuk

Heb je zittenblijvers in jouw klas? Dan wil je ze natuurlijk optimaal motiveren. Als ze afgelopen jaar alle opdrachten in eDition al hebben gemaakt, dan wil je ze wel opnieuw aan het werk kunnen zetten. Je kunt nu ook resultaten van een heel hoofdstuk in één keer wissen. In deze instructie lees je er meer over.

Juni 2018

Koppeling met SOMtoday

Dankzij de koppeling met SOMtoday kun je bij de start van het schooljaar de klassen die in SOMtoday zijn aangemaakt gebruiken in eDition. Je hoeft dan zelf geen groepen meer aan te maken en te onderhouden. De ELO beheerder van jouw school dient hiervoor de standaard koppeling met ThiemeMeulenhoff-eDition eenmalig te activeren. 

September 2017

Snel nakijken

Met de navigatieknoppen bovenin de leerling resultaatpagina kun je vanaf nu eenvoudig en snel navigeren tussen de opdrachtresultaten van een bepaalde leerling (links-rechts) en tussen de leerlingresultaten van een bepaalde opdracht (boven-beneden). Bekijk het voorbeeld

Augustus 2017

Koppeling met Magister

Dankzij de koppeling met Magister kun je bij de start van het schooljaar de klassen die in Magister zijn aangemaakt gebruiken in eDition. Je hoeft dan zelf geen groepen meer aan te maken en te onderhouden. De Magister beheerder van jouw school dient hiervoor de standaard koppeling met ThiemeMeulenhoff-eDition eenmalig te activeren. Bij vragen kan hij of zij contact opnemen met Magister Helpdesk.

Zelf groepen aanmaken

Je kunt er ook nog steeds voor kiezen om zelf groepen aan te maken. Nieuw: je kunt nu ook zelf leerlingen en docenten aan jouw eigen groep toevoegen.

Toegang tot extra lesmateriaal

Met de eDition totaallicentie hebben jij en jouw leerlingen vanaf nu toegang tot alle leerjaren en niveaus van de onderbouw of bovenbouw.

Het kunnen instellen van lesmateriaal is mogelijk voor bijna alle methodes in eDition:

 • De Geo onderbouw 9e editie
 • De Geo bovenbouw vmbo 4e editie
 • Feniks onderbouw 2e editie
 • Feniks vmbo bovenbouw 3e editie
 • Phoenix
 • Libre Service 4e editie
 • Libre Service Junior
 • New Interface onderbouw 3e editie
 • Op Niveau onderbouw 2e editie
 • Op Niveau bovenbouw 3e editie havo/vwo
 • Zugspitze

Juni 2017

Eenvoudig antwoorden inzien

Vanaf nu kun je als docent het goede antwoord bij een vraag inzien. Voorheen moest je de opdracht eerst zelf maken om te kunnen zien wat het correcte antwoord is. Bij gesloten vragen zie je vanaf nu de oranje knop ‘Antwoord tonen’, bij open vragen ‘Antwoordmodel tonen’. Vervolgens kun je het antwoord(model) ook weer verbergen. Bekijk de voorbeelden

Zelftoets

Met de zelftoets kan de leerling op een zelfgekozen moment de beheersing van één of meer leerdoelen testen. Op deze manier krijgen jij en jouw leerling informatie over de mate van  beheersing van de leerstof, ter voorbereiding op de eindtoets.

 1. De zelftoets is als opdrachtenreeks herkenbaar op de hoofdstuk- en paragraafopeningspagina van de leerling.De leerling ziet welke zelftoetsopdrachten hij al gemaakt heeft.
 2. De leerling ziet hoe hij gescoord heeft op de gehele toets en op opdrachtniveau door middel van een percentage, sticker en kleur.
 3. De tijdsindicatie wordt getoond in het resultatenscherm.
 4. De resultaten van de zelftoets zijn ook zichtbaar in het docentendashboard.

 Vanaf schooljaar 2017-2018 is de zelftoets beschikbaar bij de volgende methodes:

 • De Geo vmbo bovenbouw 3e editie
 • Libre Service Junior
 • Libre Service 4e editie
 • New Interface 3rd edition (leerjaar 3)
 • Op Niveau tweede fase 2e editie (extra oefenmateriaal)
 • ZugSpitze
Gebruikerservaringen | ThiemeMeulenhoff

Feedback?

Wil je feedback geven op eDition of bepaalde onderdelen daarvan? Gebruik dan de feedback knop in eDition, rechts in beeld. Wij ontvangen jouw feedback graag om eDition te kunnen blijven verbeteren!