Hulp bij inloggen     winkelwagen
Docentenagenda header

ThiemeMeulenhoff Docentenagenda

Tweederde van VO-docenten maakt gebruik van papieren docentenagenda

Terwijl het overgrote deel van de docenten in het voortgezet onderwijs door corona digitaler is gaan werken, zegt nog altijd 67% een papieren docentenagenda op zak te hebben. Dat constateert ThiemeMeulenhoff na onderzoek onder haar Onderwijspanel. “Wat je opschrijft, onthoud je."

Daarnaast zijn scholen vaak voordeliger uit door besparing op distributiediensten en aantrekkelijker inkoopvoorwaarden. Rechtstreeks inkopen zorgt bovendien voor meer keuzevrijheid en meer mogelijkheden tot innovatie. Dit helpt scholen bij het realiseren van hun onderwijskundige ambities.

De ThiemeMeulenhoff Docentenagenda 2021/2022 is vanaf nu beschikbaar!

Vorig jaar verkochten we de agenda binnen korte tijd uit. Dit jaar is de agenda nog beter, dankzij jullie feedback!

  • Voorzien van elastiekenband
  • Schema dat helpt bij het beoordelen van o.a. toetsen.
  • Insteekhoes
  • En meer!

Bestel nu bij bol.com
Docentenagenda 2021-2022

De docentenagenda is verkrijgbaar bij:

“Een papieren agenda geeft mij meer overzicht dan een digitale agenda.
Het opschrijven zorgt ervoor dat ik dingen beter onthoud,” aldus een van de respondenten uit het Onderwijspanel.
Een ander zegt: “Als ik een digitale agenda gebruik, zit de planning in de computer. Als ik een gewone agenda gebruik, zit het ook in mijn hoofd. Papier is een geheugensteuntje dat altijd werkt.”

Ramadan
ThiemeMeulenhoff speelt met een eerste eigen docentenagenda in op de ‘papier-behoefte’ van docenten. “We hebben goed nagedacht over hoe we de drukbezette en soms overvraagde docenten van Nederland kunnen faciliteren.
Een van de wensen van docenten uit ons netwerk was om een overzicht op te nemen van alle algemene én alle religieuze feestdagen.
Zodat ze bijvoorbeeld weten wanneer de Ramadan is. Maar ook: wanneer is het Dag van de Leraar en welke dag is het Internationale Vrouwendag?”

De agenda is zeer overzichtelijk ingedeeld. In één oogopslag kun je de hele week bekijken en er is meer dan genoeg ruimte om bij ieder lesuur notaties te maken. Daarnaast bevat de agenda een aantal bladzijden waarin verwijzingen staan naar websites met leuke lesideeën. Kortom: een topproduct!
Alcarta
Menno Lagerwey

Organogram voor je klas
In de docentenagenda van ThiemeMeulenhoff zijn ook allerlei relevante ‘inhakers’, lesideeën en lesstarters opgenomen waarmee docenten hun lessen kunnen verrijken. Achterin de agenda vinden zij een organogram waarmee ze de sociale dynamieken van uitdagende klassen letterlijk in kaart kunnen brengen. “Het is onze eerste agenda en we hopen natuurlijk dat docenten enthousiast zijn! In de agenda zit een feedback formulier, zodat gebruikers ons kunnen helpen om volgend jaar een nóg betere versie te maken.”

Van deze tijd
Met de stelling dat een docentenagenda niet meer van deze tijd is, is 71% van het panel het oneens. Maar liefst 84% stelt tegelijk dat sommige elementen van het onderwijs en randzaken eromheen nooit gedigitaliseerd zullen worden. Het onderwijspanel van ThiemeMeulenhoff bestaat uit ruim 1.400 docenten en bestuurders.

Ik heb mijn wensen en ideeën doorgeven van wat ik fijn vind en wat zeker in een docentenagenda zou moeten zitten, zoals alle religieuze feestdagen. De mensen van ThiemeMeulenhoff hebben alles erin verwerkt en meer! Ik kijk uit naar het nieuwe schooljaar.
De perfecte docentenagenda
Hilke Hol

Vertrouwen in papier
De docenten in het Onderwijspanel noemen meer redenen om te kiezen voor een papieren agenda. Zo vinden docenten het handig dat ze een papieren agenda altijd bij de hand hebben, ook op de gang tussen de lessen door. “Je hoeft niet eerst je computer aan te zetten als je iets wil noteren.” Ook het feit dat je als docent in de huidige tijd al een groot deel van de dag achter een beeldscherm zit, is een argument voor een agenda van papier. Verder hebben sommige docenten meer vertrouwen in papier dan in digitale middelen en vinden sommigen het simpelweg prettig om ‘van zich af te schrijven’.”

Bekijk de unboxing video

De ThiemeMeulenhoff Docentenagenda 2020/2021 is uitverkocht!

Voor het eerst maakte ThiemeMeulenhoff een docentenagenda en dat bleek een daverend succes! Nog voor het schooljaar begon waren ze uitverkocht.Volgend schooljaar komt er weer een nieuwe docentenagenda. Heb jij feedback voor ons of heb je andere input voor de volgende docentenagenda? Laat het ons dan weten!

Geef je mening
Thiemo