Hulp bij inloggen     winkelwagen
Header digitale leeromgevingen | ThiemeMeulenhoff

Digitaal onderwijs

ThiemeMeulenhoff wint Innovatie Award met Alcarta online

Alcarta online is de trotse winnaar van de NOT Innovatie Award 2019. De gratis online atlas won de publieksprijs in de categorie voortgezet onderwijs (VO). De Innovatie Awards 2019 werden vandaag op de NOT 2019 uitgereikt aan de meest vernieuwende initiatieven voor het Nederlandse onderwijs.

Innovatie Award NOT 2019 | ThiemeMeulenhoff 

Alcarta is de nieuwe wereldatlas voor het aardrijkskundeonderwijs. Innovatieve uitgever ThiemeMeulenhoff bracht naast een gedrukte versie ook een online versie op de markt.. Inmiddels gebruiken bijna 13.000 leerlingen en docenten Alcarta online dagelijks in de les De NOT is het grootste event voor onderwijzend Nederland en vindt van 22-26 januari 2019 plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. 

Google Earth

In Alcarta online zijn alle kaarten op computer en digitaal schoolbord in detail te bekijken binnen een persoonlijke werkomgeving. De online atlas is voorzien van praktische navigatie en bevat slimme koppelingen naar Google Streetview en Google Earth. Elke afzonderlijke kaart is te openen in Google Earth, waardoor deze zichtbaar wordt in de context van de wereld. Een redactie voorziet de kaarten regelmatig van aanvullende actuele content.

Monopolie

Met Alcarta doorbreekt ThiemeMeulenhoff het monopolie van De Grote Bosatlas in de schoolatlassenmarkt. Aan de nieuwe Nederlandse wereldatlas is ruim drie jaar gewerkt door een team van atlasspecialisten en cartografen. Naast inhoudelijke verbeteringen en een aantrekkelijke prijs, is de extra online versie voor veel scholen een reden om over te stappen op Alcarta.

Over ThiemeMeulenhoff

ThiemeMeulenhoff heeft zich in de 225 jaar van haar bestaan ontwikkeld tot ontwerper van eigentijdse onderwijsleerprocessen. ThiemeMeulenhoff werkt vanuit het motto ‘Samen leren vernieuwen’: om talenten te kunnen laten bloeien, vernieuwt ThiemeMeulenhoff het leren, samen met scholen en docenten. De uitgeverij wil leerlingen laten leren op een manier die bij ze past en die leren leuker maakt. Zo wordt leerrendement verhoogd en meer uit ieder talent gehaald. Met groeiende expertise, ervaring en leeroplossingen is ThiemeMeulenhoff een partner voor scholen in Nederland en erbuiten bij het vernieuwen en verbeteren van hun onderwijs.