Hulp bij inloggen     winkelwagen
Header digitale leeromgevingen | ThiemeMeulenhoff

Digitaal onderwijs

Digitaal onderwijs met een leeromgeving naar keuze

In het onderwijs wordt steeds meer gebruikgemaakt van digitale hulpmiddelen. De meeste lesmethodes bieden digitale mogelijkheden om deels of volledig digitaal te werken. Als je kiest voor een ThiemeMeulenhoff methode kun je gebruikmaken van onze online leeromgevingen eDition en Schooltas. Maar er zijn meer aanbieders van digitale leeromgevingen. 

Steeds meer scholen geven aan dat zij digitaal onderwijs het liefst vanuit een schoolbrede leeromgeving aanbieden. Daarom kiest ThiemeMeulenhoff ervoor om samen te werken met partners die ook digitale leeromgevingen aanbieden. Zo kun je inmiddels van een aantal methodes het eerste leerjaar digitaal doorlopen in Learnbeat. En daar blijft het niet bij!

Door onze lesmethodes ook op andere leeromgevingen aan te bieden, geloven wij dat we scholen meer keuze en mogelijkheden kunnen bieden om invulling te geven aan hun digitaliseringsambities, gepersonaliseerd leren en digitaal lesgeven. En dat sluit volledig aan bij ons motto 'Samen leren vernieuwen'.

eDition en Schooltas van ThiemeMeulenhoff

eDition is een interactieve leeromgeving waarbij theorie en opdrachten volledig zijn geïntegreerd. Leerlingen kunnen hun werk maken, opslaan, nakijken en de resultaten inzien. Als docent heb je daarbij live inzicht in de voortgang en resultaten van jouw leerlingen. eDition geeft je de mogelijkheid om snel en eenvoudig te starten met gepersonaliseerd leren.

Schooltas toont boeken digitaal, met extra mogelijkheden om bijvoorbeeld informatie en video’s te delen en links toe te voegen bij de lesstof. Een mooie eerste stap richting digitalisering van het onderwijs.

Onze lesmethodes in leeromgevingen van partners

In Learnbeat kun je gebruikmaken van een aantal ThiemeMeulenhoff lesmethodes. Learnbeat heeft veel te bieden voor docent en leerling. Uiteraard biedt het inzicht in studiegedrag, voortgang en resultaat, maar denk ook aan uitgebreide arrangeermogelijkheden, eigen materiaal toevoegen en digitaal toetsen.

Magister.me slaat een brug tussen Leerling Administratie Systeem (LAS)  en digitale leeromgeving en kan gebruikt worden in combinatie met eDition. Voor docenten biedt het allerlei mogelijkheden voor planning, arrangeren en differentiëren.

"Door onze methodes beschikbaar te stellen op verschillende leeromgevingen kunnen docenten en scholen kiezen voor het digitale onderwijs dat het beste bij hen past. Dat is 'Samen leren vernieuwen!'"
Wouter JanssenPortfoliomanager

Meer over digitaal onderwijs

Zo werkt uw school AVG-conform met Microsoft-producten

Lees meer

Is de privacy van leerlingen en leraren gewaarborgd als u werkt met producten van Microsoft, zoals Teams en Outlook? Deze vraag krijgen we regelmatig van scholen. En hoe zit het met de privacy bij geïntegreerde applicaties, ofwel programma’s die werken bínnen een Microsoft-platform? In dit artikel van Kennisnet geven we antwoord op een aantal veelvoorkomende kwesties.

Lees meer
AVG-conform werken met Microsoft-producten | ThiemeMeulenhoff

Digitaal toetsen met Woots

Lees meer
Digitaal toetsen is voor klanten van ThiemeMeulenhoff nog eenvoudiger dankzij de samenwerking tussen ThiemeMeulenhoff en Woots, het grootste platform voor digitaal toetsen. Lees meer
woots

ThiemeMeulenhoff en Microsoft bundelen krachten

Lees meer

ThiemeMeulenhoff en Microsoft Education werken samen aan digitalisering en vernieuwing van het onderwijs.
Diverse nieuwe functionaliteiten zijn nu beschikbaar voor docenten en leerlingen.

Lees verder
Verwijzing MS teams

eDition geïntegreerd in Microsoft Teams

Lees meer
Vanaf nu is het mogelijk om eDition, de digitale leeromgeving van ThiemeMeulenhoff, te gebruiken in Microsoft Teams. Kom meer te weten
ThiemeMeulenhoff en Microsoft integreren lesmethodes in Microsoft Teams

ThiemeMeulenhoff wint Innovatie Award met Alcarta online

Lees meer
Alcarta online is de trotse winnaar van de NOT Innovatie Award 2019. De gratis online atlas won de publieksprijs in de categorie voortgezet onderwijs (VO). Lees verder
Innovatie Award NOT 2019 | ThiemeMeulenhoff

Slimme chatbots in lesmethodes ThiemeMeulenhoff

Lees meer
ThiemeMeulenhoff gaat chatbot-technologie toevoegen aan haar digitale lesmethodes. Naast het ondersteunen van leerlingen, willen ThiemeMeulenhoff en Helpr, ontwikkelaar van chatbots voor het onderwijs, met de chatbots docenten meer tijd geven voor hun leerlingen. Lees verder
Chatbots in lesmethodes | ThiemeMeulenhoff

Wat is gepersonaliseerd leren?

Lees meer
De interesse vanuit scholen en docenten in gepersonaliseerd leren groeit. Velen zien het als het onderwijs van de toekomst. Maar wat is gepersonaliseerd leren eigenlijk? Lees verder
Digitaal onderwijs | Thiememeulenhoff

Contact en ondersteuning