Hulp bij inloggen     winkelwagen
Tips van ThiemeMeulenhoff

Nieuwsgierig naar Vivo?

Wil jij de ontwikkeling van Vivo op de voet volgen? Als eerste het nieuwe materiaal in handen hebben? Meedenken over de opzet? Het online lesmateriaal uittesten? Aanschuiven bij interessante biologie-events? Meld je aan voor de biologie-updates en je bent overal als eerste bij! 

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de algemene uitgangspunten van Vivo?

  • Vivo biedt vanaf het begin samenhang en overzicht. Een hoofdstuk begint met het grote plaatje, waardoor de leerling begrijpt hoe het behandelde onderwerp samenhangt met andere biologische thema’s. 
  • Vivo motiveert. Vivo maakt duidelijk waarom een onderwerp voor de leerling relevant is: voor de persoonlijke leefwereld van de leerling, of voor maatschappij of planeet. 
  • Vivo activeert. Vivo zorgt ervoor dat alle leerlingen actief met biologie bezig zijn. Met actieve momenten op vaste punten in de methode, zodat het eenvoudig te organiseren is. 
  • Vivo is arrangeerbaar. Vivo heeft een duidelijke structuur die je als docent kunt volgen, maar je hebt ook de vrijheid om helemaal zelf het programma samen te stellen. Zowel digitaal als in boekvorm.
 • Wat zijn de verschillen tussen de niveaus van Vivo en waarom zijn die verschillen er?

  Elke leerling is anders en aan die verschillen wil Vivo recht doen. Er zijn in totaal vijf niveaus - van vmbo-bk tot vwo/gymnasium - met elk eigen uitgangspunten, kenmerken en inhoud. Elk niveau heeft een eigen auteursteam, met auteurs die ervaring hebben met de betreffende leerlingen.

  Voor elk onderwijsniveau heb je als docent dus de optimale methode om leerlingen enthousiast te maken voor biologie. Vanzelfsprekend is de methode ook zo gemaakt dat tussentijds overstappen geen probleem oplevert. En natuurlijk zijn de belangrijke punten: samenhang vanaf het begin, relevantie, en activerende opdrachten in élk niveau aanwezig!