Hulp bij inloggen     winkelwagen
header vivo

NIEUW: Vivo Lesmethode biologie voor vmbo en onderbouw havo/vwo
Vanaf schooljaar 2022-2023

Vi·vo - ik leef; levend

Biologie gaat over alles wat leeft. Over planten, dieren en mensen én hoe zij met elkaar samenleven. Met Vivo laat je je leerlingen het fascinerende vak biologie ontdekken en ontwikkelen ze inzicht in het leven in hen en om hen heen.

Vivo: de nieuwe biologiemethode

De biologie van je leven!

Met Vivo laat je je leerlingen begrijpen hoe waardevol biologie is. Elke les gaan jullie samen vanuit verwondering actief aan de slag met onderwerpen en opdrachten die voor jouw leerlingen relevant zijn. Met als uitgangspunt de samenhang tussen alles wat leeft. Vivo geeft jou als docent bovendien volledige regie en optimale vrijheid in het samenstellen van je lessen. 

Vivo - nieuwste biologiemethode voor vmbo en onderbouw havo en vwo. 
Beschikbaar vanaf schooljaar 2022/2023. 

vivo

Vivo is uniek in de manier waarop de methode de nieuwsgierigheid prikkelt, meer inzicht geeft en leerlingen met plezier laat leren over het leven.

vivo

Laat inzien waaróm

Als leerlingen snappen waaróm ze iets leren, zijn ze gemotiveerder óm te leren. Vivo maakt de relevantie van een biologisch thema voor de leerling zelf direct duidelijk.

lees verder
vivo

Prikkel het denken

Actief met de lesstof bezig zijn, maakt leerlingen leergieriger. Vivo bevat veel actieve, makkelijk organiseerbare opdrachten, die de lesstof tot leven brengen.

lees verder
vivo

Start vanuit samenhang

Elk hoofdstuk van Vivo start met het grote plaatje met de samenhang tussen biologische thema’s. Dit geeft overzicht en inzicht, waardoor kennis beter beklijft.

lees verder
Zoekicoon

"Alles wat leeft heeft met biologie te maken. Het belangrijkste is dat we onze leerlingen zaken bijbrengen waar ze de rest van hun leven iets aan hebben.” 
Biologiedocent in het Nationale Onderzoek Biologieonderwijs 2021


In het Nationale Onderzoek Biologieonderwijs onderzochten we de visie van biologiedocenten op het biologieonderwijs en wat er van een lesmethode verwacht wordt. Dat wat jij als biologiedocent belangrijk vindt, is de basis voor Vivo. 


Lees hier de onderzoeksresultaten

Lesmaterialen Vivo

Vivo is er voor het volledige vmbo en de onderbouw havo en vwo. Vanaf schooljaar 2022-2023 kun je starten met 1 vwo, 1 havo/vwo en 1 vmbo-t/havo. Leerjaar 1 vmbo-kgt en vmbo-b verschijnen per schooljaar 2023-2024. Hieronder zie je alle boeken voor alle leerjaren, met hun verwachte verschijningsdatum. 

* Er is een nieuwe leerweg in ontwikkeling voor vmbo. Uiteraard zullen de vmbo delen en hun naamgeving straks aansluiten op de nieuwe leerweg.
Tips van ThiemeMeulenhoff

Nieuwsgierig naar Vivo?

Wil jij de ontwikkeling van Vivo op de voet volgen? Als eerste het nieuwe materiaal in handen hebben? Meedenken over de opzet? Het online lesmateriaal uittesten? Aanschuiven bij interessante biologie-events? Meld je aan voor de biologie-updates en je bent overal als eerste bij! 

Pakketmogelijkheden en licenties

Bekijk de prijslijst voor meer informatie over de licenties en ISBN’s.

Wil je als eerste een beoordelingsexemplaar ontvangen? Meld je hier aan.

Bekijk de prijslijst
Nationale Onderzoek Biologieonderwijs

Contact

Vragen over Vivo?
Bel of mail Annet of Hennie

Annet Koppen
a.koppen@thiememeulenhoff.nl (06) 11 27 13 00
Annet Koppen - Accountmanager regio noord l ThiemeMeulenhoff
Hennie Kapelle 
h.kapelle@thiememeulenhoff.nl (06) 50 20 50 43
Hennie Kapelle