Hulp bij inloggen     winkelwagen
header vleugel

10voorBiologie onderbouw Lesmethode biologie voor onderbouw havo en vwo

Maak kennis met het auteursteam van 10voorBiologie

Barend de GraafEindredacteur en educatief adviseur Barend de Graaf was tot september 2016 docent biologie, ANW en NLT op het Eerste Christelijk Lyceum Haarlem. Hij studeerde biologie aan RUL en is afgestudeerd aan de postdoctorale opleiding van de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement. Hij werkte ook als auteur aan biologiemethodes Synaps en Prikkels. Barend werkte mee aan 10voorBiologie bovenbouw en stond samen met Bram en Marlies aan de wieg van 10voorBiologie onderbouw.
Bram WinkelmanNa zijn studie biologie aan Wageningen Universiteit kwam Bram Winkelman via het traineeship Eerst de Klas te werken op het Eerste Christelijk Lyceum Haarlem en is daar sindsdien gebleven. In zijn eerste jaar als docent, behaalde hij zijn bevoegdheid aan de Universiteit Utrecht. Naast zijn reguliere lestaak is Bram stagiair- en talentbegeleider, onderzoekscoördinator én hobby-fotograaf; veel van zijn foto´s komen terug in de lesstof! Bram, Barend en Marlies legden samen de basis voor 10voorBiologie onderbouw.
Marlies van den Hurk-BakkerMarlies van den Hurk-Bakker studeerde aan de Hogeschool van Amsterdam en geeft sinds 2009 biologieles aan havo- en vwo-klassen van het Eerste Christelijk Lyceum Haarlem. Daarnaast begeleidt zij eerste- en tweedegraads studenten en beginnende docenten. In haar vrije tijd brengt ze vele uren in het veld door om verschillende diersoorten te fotograferen. Haar foto’s komen ook terug in de lesstof van 10voorBiologie. Marlies, Bram en Barend ontwikkelden samen 10voorBiologie onderbouw.
Agnes van Straaten-HuygenEindredacteur drs. Agnes van Straaten-Huygen was biologiedocent en is al ruim 20 jaar werkzaam als freelance auteur en redacteur. Ze ontwikkelde onder andere veldwerk-pakketten voor het primair onderwijs, schreef mee aan biologiemethodes Levendig en Synaps en schreef vier leerboeken over anatomie en fysiologie voor mbo en hbo. Ze is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van 10voorBiologie voor de bovenbouw.
Loes Pihlajamaa-GlimmerveenDrs. Loes Pihlajamaa-Glimmerveen is biologe, werkte korte tijd bij het RIVM en gaf 30 jaar les in het voortgezet onderwijs. Ze verzorgde cursussen over capita selecta uit de biologie bij HOVO Limburg. Ook was ze werkzaam als NME-coördinator. Nu werkt ze naast 10voorBiologie bovenbouw voor de websites duurzamevoetafdruk.nl / www.sustainablefootprint.org aan (les)materiaal voor het voortgezet onderwijs.
Corrie Leemburg-Van der GraafCorrie Leemburg-Van der Graaf studeerde biologie in Groningen en begon kort daarna aan een loopbaan als docente biologie aan de toen nieuw opgerichte ‘moedermavo’ in Groningen. Na een verhuizing bleef ze in het volwassenenonderwijs voor havo en vwo. Corrie was mede-auteur van methode Pasteur en werkt sinds het begin mee aan 10voorBiologie voor de bovenbouw.
Marijke DomisMarijke Domis studeerde plantenveredeling aan de landbouwuniversiteit Wageningen en gaf eerst les aan een havo en een pedagogische academie, daarna aan een havo/vwo-school. Dat heeft ze tot 2005 gedaan. Naast het lesgeven heeft ze bestuurlijke functies bekleed bij onder andere de NVON en de Nationale Biologie Olympiade. Nu is ze eindredacteur biologie bij de NVOX en werkt ze aan 10voorBiologie bovenbouw. Ze werkte eerder mee aan de lesmethodes Solar en Nectar.
Rogier TrompertRogier Trompert is medisch en wetenschappelijk illustrator, specialist in wetenschappelijke illustraties en 'vice-president' van AEIMS. Hij heeft een indrukwekkende klantenkring van medisch specialisten, farmaceutische bedrijven, universiteiten, uitgeverijen en reclamebureaus. Naast anatomische kennis en technische vaardigheden, beschikt hij over het inzicht om structuur te brengen in complexe vraagstukken van kennisoverdracht.
Gemma StekelenburgGemma Stekelenburg volgde haar tekenopleiding op de Rietveldacademie en studeerde biologie in Utrecht. Ze ontwikkelde onder andere een computermodel over de overerving van kenmerken die werden bepaald door meerdere allelen. Vanuit haar studio GEMM’ART illustreert ze voor uitgeverijen en ontwerpbureaus. Daarnaast maakt ze interactieve lesprogramma's voor het basis-, voortgezet- en wetenschappelijk onderwijs.