10voorBiologie bovenbouw

  Bestel je proeflicentie
  Over de methode - methodeverdiepingspagina BB - 10vbio - VO

  Over de methode

  Biologie is overal. 10voorBiologie biedt leerlingen inzicht in de samenhang van de verschillende aspecten van het vak biologie en de rol van de moderne biologie in de samenleving. Leerlingen raken geboeid en krijgen inzicht waarom ze bepaalde zaken moeten kennen en kunnen.

  10voorBiologie begint bij de toepassingen in de maatschappij, daarna pas theorie. Leerlingen krijgen een praktisch of theoretisch probleem voorgeschoteld dat opgelost of verklaard moet worden en waarbij de leerling zelf op zoek moet naar antwoorden.

  Aandacht voor biologische kennis in de maatschappij Bij elk thema horen opdrachten waarbij de leerlingen uit moeten zoeken hoe de biologische kennis die ze vergaren, in de maatschappij functioneert.

  Differentiatie - methodeverdiepingspagina BB - 10voorbio - VO

  Differentiatie

  10voorBiologie vindt het belangrijk dat leerlingen de mogelijkheid krijgen zich individueel te ontwikkelen en hun sterke kanten te benutten en versterken. 10voorBiologie bevat daarom veel samenwerkingsopdrachten waarin leerlingen taken verdelen en leren omgaan met elkaars capaciteiten en vaardigheden. Ze leren hierbij veel van elkaar. Tegelijk leert en ontwikkelt elke leerling zich op zijn eigen niveau.

  Didactische routes - methodeverdiepingspagina BB - 10voorbio - VO

  Didactische routes

  Iedere docent kiest zijn eigen didactische route binnen 10voorBiologie: klassiek vanuit de theoriehoofdstukken (27 voor vwo, 17 voor havo) of actief (concept-context) vanuit de thema's. Alle thema’s bevatten een verzameling aan opdrachten rondom een of meerdere contexten. Via deze opdrachten verwerken leerlingen de bijhorende theorie.

  10voorBiologie op maat - methodeverdiepingspagina - 10Vbio- VO

  10voorBiologie op maat

  Online beschik je over al het lesmateriaal van 10voorBiologie. In online leeromgeving eDition kun je heel makkelijk lesblokken uit de methode in de volgorde zetten waarin jij ze wilt behandelen. Zo kun je je lesmateriaal zelf arrangeren.

  Wil je jouw arrangement ook op papier aanbieden? Met Boeken OpMaat stel je eenvoudig zelf een boek samen met het materiaal van 10voorBiologie en je eigen lesmateriaal. Let op: vraag via je accountmanager een account aan om gebruik te maken van Boeken OpMaat.

  Samenwerking Examenbundel - methodeverdiepingspagina BB - 10voorbio - VO

  10voorBiologie in samenwerking met Examenbundel

  Met 10voorBiologie bereid je je leerlingen optimaal voor op het examen. 10voorBiologie bovenbouw is een volledig examenstofdekkend en contextrijk programma voor havo en vwo. Bij ieder hoofdstuk zijn er veel examen-oefenopgaven waarbij de leerling geholpen wordt in de stappen naar het juiste antwoord.

  Examenbundel Quickscan In de online leeromgeving eDition vind je ook de Examenbundel Quickscan. Hiermee krijgen je leerlingen snel inzicht in welke examenstof ze al dan niet beheersen. Na de scan krijgen ze gericht advies en kunnen ze zich nog beter voorbereiden op het examen.

  Combilicentie Je kunt 10voorBiologie en Examenbundel als voordelige combilicentie aanschaffen. Dat is de volledige bovenbouwlicentie plus de meest actuele Examenbundel.

  Lees meer over de samenwerking met Examenbundel

  Bestel een proeflicentie

  Maak kennis met 10voorBiologie en ontdek of 10voorBiologie bij jou en je leerlingen past.

  Beoordeel 10voorBiologie