De Geo vmbo bovenbouw 3e editie
Hulp bij inloggen     winkelwagen

De voordelen van De Geo

De Geo heeft al ruim 45 jaar ervaring met de regionale insteek. Onze methode aardrijkskunde sluit dan ook goed aan op het examenprogramma van de bovenbouw van het vmbo. Het examenprogramma is mooi uitgewerkt in katernen die jouw leerlingen boeien en gedegen voorbereiden op het examen.

Ontdek waar het om draait. Een uitdaging die De Geo graag met u op pakt!

Gedegen examenvoorbereiding

De Geo werkt met heldere teksten, structuurtekens en vetgedrukte begrippen. De boeiende illustraties zijn inspirerend en kleurenblind-proof. Verder werkt de methode met een complete begrippenlijst, waar de leerlingen in één oogopslag de begrippen leren die vereist zijn. Met het invulbare werkboek leren jouw leerlingen omgaan met verschillende vraagtypen en werkvormen en werken zij actief met de illustraties. Verder vinden de leerlingen uittreksels en duidelijke leeroverzichten in kleur.

Om leerlingen optimaal voor te bereiden op het de examens, biedt De Geo examentrainingen in het lesboek. Op de omslag van de losse katernen van de methode en in de inhoudsopgave van het katern staat duidelijk aangegeven wat de SE- en CE-stof is. Ook de stof voor vmbo-gt staat duidelijk vermeld.

Volop activerende didactiek

Met de opdrachten van De Geo vmbo bovenbouw daag je jouw leerlingen uit, houd je ze geboeid en zet je ze aan het denken. Het verhaal, de aansprekende beelden en het werken met bronnen zetten jouw leerlingen op het hoogste niveau aan het werk.

De onderdelen Start, In beeld en Bronnen bieden de activerende opdrachten. Het onderdeel Start zorgt ervoor dat leerlingen geïnteresseerd raken in aardrijkskunde. Door het verhaal, het kijken naar beeld en het praten over hetgeen ze zien, beleven jouw leerlingen aardrijkskunde optimaal. Het onderdeel In beeld laat leerlingen de geleerde stof toepassen op pagina’s vol boeiende beelden. Via activerende opdrachten werken ze in teamverband met de leerstof. In de bronnenparagraaf leren leerlingen werken met bronnen. Vaak gaan ze zelf op zoek naar de juiste informatie en vergelijken ze verschillende regio’s. Op deze manier worden er verschillende vaardigheden getraind.

Flexibel lesarrangement

Bepaal zelf hoe je met De Geo werkt: met boeken, een combinatie van boeken en digitaal lesmateriaal of volledig digitaal.