Alcarta online premium

  Bestel een beoordelingspakket
  Alcarta online premium - Alcarta data - VO

  Alcarta data

  Alcarta online premium biedt alle unieke voordelen van Alcarta plus een schat aan verdiepingsmogelijkheden. Zoals Alcarta Data. Bekijk de extra statistische informatie bij kaarten om bijvoorbeeld vergelijkingen tussen landen en in tijd te maken.

  Bekijk de video.

  Alcarta online premium - Bouncy maps - VO

  Bouncy maps

  Bouncy maps zijn bedoeld om leerlingen een goed beeld te geven van de verhoudingen tussen verschillende gebieden. Als je de kaart met het schuifbalkje omzet van regular map naar bouncy map, dan verschijnt een anamorfosekaart. Hierin zie je direct welke gebieden de grootste waarden hebben en welke de kleinste. Bouncy maps helpen je leerlingen bij het vormen van een helder beeld over een bepaald thema.

  Bekijk de video.

  Alcarta online premium - Landprofielen - VO

  Landprofielen

  Ontdek de aparte datasets met informatie over de landen in de wereld, de Nederlandse COROP-gebieden. Speciaal voor het havo-examen is er een apart profiel voor de staten van Brazilië gemaakt.

  Bekijk de video.

  Alcarta online premium - Google Earth - VO

  Google earth

  Open de kaarten uit de atlas afzonderlijk in in Google Earth. Zoom in, bekijk de kart in 2D of 3D en analyseer de kaart los of in de context van de wereld.

  Bekijk de video.

  Alcarta online premium - Street View

  Street View

  Ga bij detailkaarten naar Street View en bekijk hoe de situatie op de kaart er in de werkelijkheid uitziet.

  Bekijk de video.

  Alcarta online premium - Statistieken - VO

  Statistieken

  Statistische gegevens verouderen snel. Daarom biedt Alcarta online premium statistieken van Nederland en de wereld online aan. De statistieken zijn dus altijd actueel. Je kunt de statistieken vanuit Alcarta online premium downloaden in Excel. Klik in Alcarta online op pagina 7 onderin op kaart F. Je vindt de statistieken aan de linkerkant van de kaart. Leerlingen kunnen zo zelf met de gegevens werken.

  Bekijk de video.

  Ons team helpt je graag verder

  Ons team helpt je graag verder

  Team voortgezet onderwijs

  033 - 44 83 600
  Stuur een email