Hulp bij inloggen     winkelwagen
ThiemeMeulenhoff #Tijdvoormaatwerk

#tijdvoormaatwerk Mbo

Het onderwijs vraagt in de huidige situatie, nog meer dan anders, alles van jou als docent én van jouw studenten. Je moet continu schakelen en probeert ondanks alles het beste uit je studenten te halen. Om je te ondersteunen zetten we onze mogelijkheden voor bijvoorbeeld differentiëren en formatief evalueren nog eens voor je op een rij. Heb je vragen of behoefte aan ondersteuning? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers. Zij helpen je graag!

Wil je komend schooljaar aan de slag met één van onze mbo-methodes? Maak dan gebruik van onze overstapservice.

Uitlegvideo | ThiemeMeulenhoff

Online leren met eDition

Bij de methodes voor het mbo biedt ThiemeMeulenhoff de online leeromgeving eDition. Hiermee kunnen docenten en studenten digitaal werken, al dan niet blended. Handig voor lesgeven op afstand. Studenten kunnen zelfstandig aan de slag en als docent heb je live inzicht in de voortgang en resultaten. Bekijk de uitlegvideo’s en handleidingen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice.

ThiemeMeulenhoff

Differentiëren met eDition

Naast de opties die jouw methode inhoudelijk biedt, zijn er met eDition, de digitale leeromgeving van ThiemeMeulenhoff, nog meer mogelijkheden om te differentiëren.

 

Opdrachten aan- of uitzetten
Standaard staan alle opdrachten in eDition aan. Als docent kun je echter ook opdrachten uitzetten, voor bepaalde studenten of de hele klas. De opdrachten die zijn uitgezet, krijgen de betreffende studenten dus niet te zien. Zo kun je zelf het aanbod van de lesstof afstemmen op de behoefte van specifieke studenten of de hele groep.Extra ondersteuning waar nodig
Het resultatenoverzicht biedt live inzicht in de voortgang en resultaten van jouw studenten. Je ziet in één oogopslag wat de gemiddelde score is en hoe ver ze zijn met het maken van de opdrachten. Dankzij de kleuren en percentages zie je snel waar studenten blijven steken en waar extra ondersteuning nodig is. Zo kun je jouw studenten gericht helpen.

Oefenexamens in eDition bij ThiemeMeulenhoff

Formatief evalueren

Door formatief te evalueren, kun je vaststellen of studenten op de goede weg zijn. Onze nieuwe mbo methodes zijn modulair opgebouwd. Iedere module behandelt een thema en dekt een of meer werkprocessen of leerdoelen af. Binnen een module vind je verschillende instrumenten om formatief te evalueren, zoals:


  • Leerdoelen: de leerdoelen aan het begin van de module creëren helderheid over wat de student moet kennen en beheersen.
  • Feedback: studenten krijgen directe feedback bij de opdrachten in de digitale leeromgeving eDition.
  • Zelftoetsen: de zelftoetsen bieden een efficiënte en effectieve manier om een indruk te krijgen van de kennis en vaardigheden die de student in de module heeft opgedaan. De zelftoetsen kunnen studenten maken op een zelfgekozen moment of op advies van de docent.
  • Diagnostische toetsen: met de diagnostische toetsen kun je checken hoe ver de student is.
ThiemeMeulenhoff

Blogs over online onderwijs

Docenten vertellen over hun visie op en aanpak voor online onderwijs. Laat je inspireren!

Uit liefde voor het vak | mbo | ThiemeMeulenhoff

Uit liefde voor het vak

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van jouw mooie vak? Wij doen er alles aan om jouw liefde voor het vak maximaal te ondersteunen! Met actuele en flexibele lesmethodes en persoonlijke service, maar ook met inspirerende blogs, tips en lesbrieven.

Contact en ondersteuning