Home

Studiewinkel.nl opent deuren voor hoger onderwijs na vertrek grootste distributeur

Studiewinkel.nl opent deuren voor hoger onderwijs na vertrek grootste distributeur

Studiewinkel.nl opent deuren

HEADING_1

Een nieuw opgerichte coöperatie van educatieve uitgeverijen lanceert vandaag Studiewinkel.nl  , webwinkel voor zowel docenten als studenten binnen het hoger onderwijs. Studiewinkel.nl waarborgt de ondersteuning aan docenten en leermiddelencoördinatoren bij het samenstellen van leermiddelen- en literatuurlijsten. Studenten vinden op Studiewinkel.nl straks de voor hun opleiding samengestelde boekenlijst en kunnen daar de producten direct bestellen.

In februari dit jaar maakte Studystore, de grootste distributeur van leermiddelen voor het hoger onderwijs, bekend hun activiteiten per direct te staken. Naast de acute leverproblemen die dit met zich meebracht, ontstond er veel zorg bij hogescholen, universiteiten, studenten en uitgeverijen over de continuïteit van het bestellen en uitleveren van de leermiddelen. Hiervoor biedt Studiewinkel.nl een duurzame oplossing. De ambitie is om in de toekomst alle leermiddelen te kunnen leveren voor het hoger onderwijs. De HAN is verheugd met dit nieuws: “Studiewinkel.nl is razendsnel in het gat gesprongen dat begin 2023 op de markt ontstond. Studiewinkel.nl is praktisch en toegankelijk voor docent en straks ook de student. Een mooi initiatief waar de HAN graag mee samenwerkt!”, aldus Floor Goes, Hoofd Studiecentra a.i. bij de HAN. Goed van start in studiejaar ‘23/’24 Met het aankomend studiejaar in zicht wil Studiewinkel.nl ondersteuning bieden aan de bijna 50.000 docenten/coördinatoren en ruim 800.000 studenten in het hbo en wetenschappelijk onderwijs. De oplossing die wordt geboden ondersteunt en vergemakkelijkt het proces voor het samenstellen van de leermiddelen- en literatuurlijsten door de onderwijsinstellingen en het tijdig uitleveren van de producten aan studenten. Studiewinkel.nl is vanaf mei 2023 beschikbaar voor coördinatoren en docenten om leermiddelenlijsten (hbo) en literatuurlijsten (wo) aan te maken. Studenten kunnen vanaf juli 2023 hun complete lijst op Studiewinkel.nl vinden. In de webwinkel, die overigens voor iedereen beschikbaar is, kunnen zij direct en gemakkelijk hun studieboeken bestellen. Voor andere producten, waaronder digitaal lesmateriaal, verwijst Studiewinkel.nl voorlopig nog door naar de betreffende leverancier.

Samenwerking van uitgeverijen Het platform Studiewinkel.nl is een samenwerking van educatieve uitgeverijen in het hoger onderwijs. Initiatiefnemers zijn Noordhoff en Boom Uitgevers. De uitgeverijen Pearson, Bohn Stafleu van Loghum, ThiemeMeulenhoff, Coutinho en Koninklijke Van Gorcum hebben inmiddels hun belangstelling kenbaar gemaakt om zich aan te sluiten. Studiewinkel.nl staat open voor deelname van alle educatieve uitgevers die voor hun logistieke dienstverlening en distributie samenwerken met CB in Culemborg. Het platform is juridisch gezien een coöperatie. De organisatie heeft geen winstoogmerk.