Hulp bij inloggen     winkelwagen
samen-225

ThiemeMeulenhoff presenteert: 225 X SAMEN

In 2017 bestond ThiemeMeulenhoff precies 225 jaar. In dat kader ontwikkelden we een boek met 225 lesideeën, voor iedereen die ons in al die jaren het vertrouwen heeft gegeven door voor ons te kiezen. Mede daardoor konden we worden wie we nu zijn. 225 jaar oud én springlevend!

Wie jarig is, trakteert. Daarom bieden wij ter ere van onze 225e verjaardag alle scholen, leerkrachten, docenten en andere geïnteresseerden in Nederland het inspiratieboek 225 x SAMEN aan. Het boek is hieronder gratis te bekijken en te downloaden.

Bekijk Download

Achtergrond

ThiemeMeulenhoff staat voor samen leren vernieuwen. Dit inspiratieboek geeft docenten precies 225 nieuwe aanknopingspunten om dat te laten gebeuren. We hebben samen met docenten, schrijvers, managers, sporters, wetenschappers, leerlingen en andere kenners 225 les-ideeën verzameld. We vroegen hen wat zij leerlingen zouden willen leren. Hoe zij uitdagen en inspireren en welke tips zij anderen willen meegeven. Uit al die ideeën hebben we dit inspiratieboek samengesteld, dat we nu van harte ‘teruggeven’ aan het onderwijs in Nederland. Als dank voor de jarenlange samenwerking. En omdat we nou eenmaal jarig zijn.

Inspiratie

De 225 ideeën in 225xSAMEN, lang en kort, rijp en groen, kunnen leerkrachten en docenten ondersteunen en inspireren in hun dagelijks werk. De ideeën zijn eigenzinnig, creatief, verfrissend, vernieuwend, soms ook verrassend eenvoudig en inhoudelijk to the point. Stuk voor stuk voorbeelden van hoe professionals het onderwijs van nu succesvol en veelzijdig maken.

225 jaar ThiemeMeulenhoff

ThiemeMeulenhoff is een uitgeverij met een rijke historie die al 225 jaar teruggaat. In 1792 neemt de 22-jarige Hermann Carl Anton Thieme boekhandel, drukkerij en uitgeverij Van Eldik in Zutphen over en geeft vanaf dat moment onder eigen naam boeken uit. Het bedrijf is ruim 70 jaar in handen van de familie Thieme. In 1863 gaat het bedrijf over naar Cornelis Schillemans (1840 – 1904).

Schillemans richt zich vooral op het uitgeven van school- en kinderboeken. Thieme wordt in de eeuw erna een begrip in de uitgeverswereld. In 1994 sluit Thieme zich aan bij PCM, ontstaan uit een fusie tussen boekenuitgever Meulenhoff en krantenuitgever Perscombinatie. In 2008 komen de inmiddels gefuseerde onderdelen ThiemeMeulenhoff in handen van NDC/VBK. In 2013 wordt ThiemeMeulenhoff door NDC/VBK ondergebracht bij ING Corporate Investments. In november 2017 komt ThiemeMeulenhoff in handen van de Duitse educatieve uitgeverij Klett Groep.