Lock Digitale leeromgeving winkelwagen
Taalverhaal | ThiemeMeulenhoff

Taalverhaal.nu Taal en spelling voor het basisonderwijs

Digitaal, boeken of mix?

Digitaal plus boeken

Kies je voor de mix van boeken met digitaal, dan kies je voor de combinatie van methodestartpagina inclusief digibordsoftware met de leerlingboeken en werk- of maatschriften en plus- of toptaalschriften. Voor taal en spelling zet je oefen- en toetssoftware in.

Lesgeven op afstand of in shifts?

Sinds de uitbraak van het Coronavirus en het tijdelijk sluiten van de scholen is het lesgeven veranderd. Werk je aankomend schooljaar (2020-2021) met Taalverhaal.nu dan raden we je aan een combinatiepakket van boeken en digitaal verwerken te gebruiken of te kiezen voor volledig digitaal werken. Er zijn voordeellicenties voor de verwerkingssoftware verkrijgbaar voor scholen die afgelopen schooljaar al met de boeken werken. Zo is het lesgeven op afstand of lesgeven in shifts goed uitvoerbaar.

Alleen boeken

Alleen met boeken werken? Voor de leerling is er een leerlingboek plus werkschrift, voor de zwakkere leerling een maatschrift. Voor sterke leerlingen kan je eventueel het plusschrift of toptaalschrift inzetten. Voor spelling kan je voor toetsen de printbladen op de methodestartpagina gebruiken. Ook is er een plusschrift voor spelling.

Voor het succesvol inzetten van Taalverhaal.nu adviseren wij nadrukkelijk om als leerkracht de methodestartpagina met digibordsoftware te gebruiken. Zo haal je het beste resultaat met Taalverhaal.nu. 

100% digitaal met methodestartpagina

Kies je voor 100% digitaal, dan kies je voor de combinatie van methodestartpagina met de digibordsoftware, de verwerkingssoftware, de oefensoftware en de toetssoftware.

Methodestartpagina

Materiaalkeuze

Meer informatie over de materialen en kosten vind je op de pagina 'prijzen en aan de slag'.

Handige extra's

Buitenspellen

De leerstof gezamenlijk inoefenen en tegelijk lekker buiten bewegen? Ga dan buitenspellen! Dit zijn spelletjes rondom spelling die ze buiten op de speelplaats kunnen doen. Vaak met dobbelstenen en stoepkrijt. Door de extra zuurstof zijn je leerlingen daarna ook weer scherper in de klas.

Download een les

Toptaalschrift

Heb je meerbegaafde leerlingen in de klas? Daag ze extra uit met het toptaalschrift! Ze bepalen zelf welk blok of welke taak ze als eerste doen en kunnen daarbij het woordenboek, de bibliotheek of internet gebruiken. Hebben ze een taak af? Dan kunnen ze de meeste antwoorden zelf nakijken in het bijbehorende antwoordboek.