Hulp bij inloggen     winkelwagen
spelling in de lift adaptief

Didactisch onderbouwd programma

Dit programma is de doorontwikkelde en volledig vernieuwde versie van Spelling in de lift plus. Met dit vertrouwde en didactisch onderbouwde programma boeken leerkrachten al twintig jaar lang goede resultaten met het verbeteren van het spellingsniveau van leerlingen met spellingsproblemen. Het programma is geschikt en voor leerlingen in het basis- en speciaal onderwijs, NT2-leerlingen en voor de eerste klas van het voortgezet onderwijs.

Spelling in de lift adaptief bestaat uit:

  • gepersonaliseerde, adaptieve leerlingsoftware,
  • een overzichtelijk dashboard voor de leerkracht,
  • werkboekjes op 8 niveaus (per boekje 4-5 hoofdcategorieën),
  • antwoordenboekjes,
  • handleidingenpakket.

Zo werkt Spelling in de lift adaptief

De leerkracht start met de methodeonafhankelijke 0-meting. Deze geeft het niveau en startpunt van de leerling aan, uitgedrukt in specifieke spellingscategorieën en de DLE. Zo heeft de leerkracht snel inzicht in welke leerlingen op welke spellingscategorieën nog extra hulp nodig hebben. Ook volgt uit de 0-meting een rapport met daarin aanbevelingen voor extra instructie, begeleide inoefening en gepersonaliseerd oefenen. Deze aanbeveling kan op 3 verschillende manieren:

  1. De leerling oefent digitaal verder, waardoor meters gemaakt worden en de stof beter beklijft.
  2. De leerling oefent op papier onder begeleiding van de leerkracht en gaat daarna verder op de computer.
  3. Indien een leerling echt uitvalt op specifieke categorieën, biedt het programma uitgebreide handvatten voor de benodigde remediërende instructie en begeleide inoefening op papier en digitaal.

Gekoppeld aan Cito (tussen)doelen en DLE

Spelling in de lift adaptief is gekoppeld aan Cito (tussen)doelen en de didactische leeftijdsequivalent (DLE). Zo bereid je je leerlingen optimaal voor op de Cito-toetsen.

Benieuwd? Vraag een gratis proeflicentie aan.