Hulp bij inloggen     winkelwagen

Pit Taal & Spelling voor het basisonderwijs

Wat leuk dat je Pit gaat uitproberen!

Leuk dat je de proeflessen van Pit hebt aangevraagd. We hebben proeflessen voor je geslecteerd uit blok 2. Deze proeflessen bevatten lesstof voor twee weken, zodat je een goed beeld krijgt van de methode. Natuurlijk mag je ook één week kiezen. Hieronder leggen we uit hoe het uitproberen in zijn werk gaat. 

Over de leerwerkschriften

De leerlingen werken in een leerwerkschrift Basis of Maat. De pagina's behorende bij de proeflessen van blok 2 kun je hieronder downloaden. Het leerwerkschrift is er in twee varianten: Basis en Maat. Het leerwerkschrift Basis is voor leerlingen die de lesstof relatief makkelijk oppakken (niveau basis) en voor snelle leerlingen (niveau plus). Voor leerlingen die net wat meer ondersteuning nodig hebben (niveau maat) is er het leerwerkschrift Maat. 

Uitleg voor de leerkracht

Bij elk blok hoort een blokhandleiding. Het gedeelte van de blokhandleiding voor blok 2 download je hieronder. In de Cockpit, de online leerkrachtomgeving, vind je onder het kopje 'Lesvoorbereiding' ook uitleg bij elke les. En onder het kopje 'Bij de methode' vind je ook de algemene methodehandleiding, evenals de handleiding van de Cockpit. 

Download de proeflessen

 

Pit Taal

Groep 4
Groep 5

Groep 6

Groep 7

Groep 8


Pit Spelling

Groep 4

Groep 5

Groep 6

Groep 7
Groep 8
Werken met boeken bij ThiemeMeulenhoff

Verdieping en verrijking: Pluswerk en Spitswerk

Voor leerlingen die meer aan kunnen is er extra verrijkings-, verbredings- en verdiepingsmateriaal. Hier kun je de Pluswerk- en Spitswerkschriften bekijken en naar wens ook uitproberen!

Samen nakijken

Als de leerlingen de opdrachten hebben gemaakt, kunnen jullie deze samen nakijken met behulp van de antwoorden op het digibord. Ga hiervoor naar de tegel 'Leerwerkschrift' onder het kopje 'Verwerking' en blader naar de pagina die je wilt nakijken. Als je op het blauw met groene tandwiel klikt op het vierkantje met het pennetje erin, zie je het symbool van een oog. Klik erop om de antwoorden te tonen. Wil je inzoomen op één opdracht? Klik dan op de drie puntjes middenin het tandwiel en kies vervolgens het schaartje. Selecteer dan de opdracht die je wil bespreken met je leerlingen. 

Software

Bij het uitproberen heb je ook een proeflicentie nodig voor de Cockpit, dit is de leerkrachtsoftware van Pit. Mocht je nog geen proeflicentie hebben, gaan we dat voor je regelen. Je ontvangt een bericht van onze klantenservice zodra de proeflicentie actief is.

In de leerkrachtsoftware vind je alles om je lessen voor te bereiden, te geven en te evalueren. Naar wens kun je ook de leerlingsoftware uitproberen: je laat de leerlingen de lesstof dan verwerken in de verwerkingssoftware in plaats van in het leerwerkschrift.

Pit uitproberen in je klas

Video’s om je op weg te helpen

We helpen je graag op weg door middel van een aantal korte video’s. Methodespecialist Koene van Rossum vertelt je alles over de methode en hoe je hiermee werkt.

Bekijk de video's
Altijd hulp van de klantenservice van ThiemeMeulenhoff

Hulp nodig?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze klantenservice via 033 – 448 3800 of met de methodespecialist in jouw regio.