Hulp bij inloggen     winkelwagen

Take it easy Engels voor het basisonderwijs

Opbouw en structuur groep 1-4

De opbouw van de methode voor groep 1 tot en met 4 is concentrisch: in groep 1 en 2 werk je met dezelfde thema’s als in groep 3 en 4. De invulling van de prentenboeken, de liedjes en een groot deel van de themawoorden en de lesactiviteiten veranderen. De thema’s sluiten goed aan bij de thema’s die jij in je klas aan bod laten komen, zoals de seizoenen en vakanties.

De native speaking co-teacher start elke les met de Hello Song en een introductie van het thema. Dit duurt vijf minuten. Daarna komen het Picture book, the Song en the Activity aan bod. Dit duurt in totaal vijftien minuten. Wil je je les Engels uitbreiden? Dat kan met de exrta lessen: Words, Games, Copies en Draws, Search en Lessons.

Digibord

In groep 1 tot en met 4 werk je volledig met het digibord. Het bord is een rijk gevuld ideeënboek met een variatie aan de bekende kleuterthema’s. Op het digibord vind je:

  • Native speaking co-teachers
  • Een handleiding
  • Thematische filmpjes en lesintroductie-activiteiten
  • Twintig digitale prentenboeken

Jaarplanning

De Engelse lessen van het digibord duren een kwartier. De lesstof van Take it easy bestaat in groep 1-2 uit tien thema’s, met elk vier subthema’s. Dit is ook het geval bij groep 3 en 4.

Thematische indeling
Je start met thema 1: Me and my school. Hierin leren jouw leerlingen een aantal basiswoorden die nodig zijn voor de andere thema’s. Daarna bepaal je zelf met welk thema je verdergaat. Zo sluit je met je les gemakkelijk aan bij het thema dat je op dit moment aan het behandelen bent in je klas.

Bekijk ook groep 5-8