Lock Digitale leeromgeving winkelwagen
Take it easy banner |ThiemeMeulenhoff

Take it easy Engels voor het basisonderwijs

Digibordsoftware groep 1-4 in zelfde omgeving als groep 5-8

Take it easy heeft digibordsoftware voor groep 1-8. Wij vinden het belangrijk dat jij als leerkracht prettig kan werken met deze software. Daarom onderzoeken we op scholen die al jaren met onze methode werken wat leerkrachten belangrijk vinden. Om die reden zal vanaf komend schooljaar (2019-2020) de digibordsoftware van groep 1-4 dezelfde uitstraling, flexibiliteit en structuur krijgen als de digibordsoftware voor groep 5-8. Zo heb jij als leerkracht nóg meer de regie in eigen handen. Op dit moment zetten we alle thema’s van groep 1-2 en 3-4 over en verrijken we de digibord-omgeving met tal van nieuwtjes en extra’s. We geven je alvast graag een beeld van deze aanpassingen:

  • Een flitsoefening om beelden te flitsen voor het automatiseren van de leswoorden.
  • Extra spellen waarbij de nadruk komt te liggen op beeld en audio, in tegenstelling tot beeld en tekst.
  • Kijkplaten waarin de leswoorden zijn ‘verstopt’ als aanvulling om op een uitdagende manier de woordenschat onder de aandacht te brengen.
  • Meer variatie aan liedjes, ter afwisseling om je les nóg gevarieerder te kunnen geven.

De digibordsoftware behoudt de tien thema’s en per thema de vaste onderdelen, zoals je van Take it easy gewend bent. In het voorjaar kun je enkele maanden deze digibordversie uitproberen. We houden je op de hoogte!

Aangepaste toetsen groep 7A-B en 8A-B

Om het Engels van je leerlingen goed te kunnen toetsen, willen we de toetsen nóg beter op de lessen laten aansluiten. Daarom zijn vanaf het nieuwe schooljaar (2019-2020) de toetsen geactualiseerd! Alle opdrachten zijn stuk voor stuk geoptimaliseerd of vervangen. Daarnaast is er ook een opbouw in moeilijkheidsgraad ingebouwd. Dit om je leerlingen een toets te geven waarop ze goed of nog beter kunnen scoren. Natuurlijk kun je daarnaast ook nog gebruik maken van de Themawoordentoetsen. Je vindt ze op de methodestartpagina onder de kop 'Printbladen'.

Nieuwe filmpjes voor groep 5-8

We willen graag dat de filmpjes in de digibordsoftware (van groep 5-8) goed aansluiten op de belevingswereld van jouw leerlingen. Daarom gaan we alle huidige filmpjes vernieuwen! Met ingang van het nieuwe schooljaar (2019-2020) zullen twee Engelstalige leerling-acteurs van alles gaan beleven en jouw leerlingen meenemen in hun avonturen. Extra leuk: de nieuwe filmpjes zijn voorzien van interactie, om zo de betrokkenheid van je leerlingen te vergroten.