Hulp bij inloggen     winkelwagen

Take it easy Engels voor het basisonderwijs

In Take it easy komen native speakers aan het woord

"Vorig schooljaar ben ik in groep 8 voor het eerst met de methode aan de slag gegaan. Vanaf groep 5 werken we met Take it easy. Ik vind het goed dat onze leerlingen al zo vroeg beginnen met Engels. Ze beheersen de basis dan goed doordat zij al van jongs af aan veel Engels horen en zien.”

We besteden zo'n 45 tot 50 minuten per week aan Engels, afhankelijk van het niveau van de groep. We zijn nog in een instapfase. De groep die ik nu heb, kreeg voor het eerst Engels in groep 6. Daarom doen we in het begin veel klassikaal. Enkele invuloefeningen kunnen de kinderen later in de week zelfstandig doen, zodat we tijd besparen in de les.”

Het is een leuke methode. Ik spreek zelf redelijk goed Engels, maar twijfelde wel eens aan mijn uitspraak. In Take it easy komen native speakers aan het woord, dus dat is absoluut een sterk punt. Een ander sterk punt is dat er geen Nederlands gesproken wordt. De betekenis van woorden leren de kinderen dus niet door vertaling. Ze halen de informatie uit de context en door het uit te beelden. De kinderen vinden vooral de woordspelletjes van de methode leuk en hebben plezier in de gesprekken die ze samen mogen oefenen. De liedjes vinden ze vaak grappig.”

Pascalle Reiffers, leerkracht groep 8, Openbare basisschool De Twijn