Hulp bij inloggen     winkelwagen

Take it easy Engels voor het basisonderwijs

Woordjestoetsen voor groep 5-6

Op verzoek van diverse gebruikers hebben we eenvoudige (woordjes)toetsen in ons aanbod opgenomen. Op deze manier kun je het niveau van je leerlingen toch toetsen zonder teveel druk uit te oefenen. Deze toetsen zijn heel gemakkelijk te downloaden via de methodestartpagina. Lees hierover het bericht dat eerder op ons platform Beter&Leuker is geplaatst.

Nieuw: toetssoftware & toetsschrift groep 7-8
De toetsen zijn helemaal vernieuwd. Alle opdrachten zijn stuk voor stuk geoptimaliseerd; beter gezegd: de toetsen zijn vereenvoudigd. Verder is er ook een opbouw in moeilijkheidsgraad ingebouwd. Dit om je leerlingen een toets te geven waarop ze voldoende of nog beter kunnen scoren. Vanaf komend schooljaar zijn de toetsen beschikbaar via de nieuwe toetssoftware (voor digitaal werken) of via het nieuwe toetsschrift (voorheen Taalportfolio, zie toelichting hieronder).

Alvast digitaal kennismaken met deze vernieuwde en vereenvoudigde toetsen? Tot half juli zijn deze gratis ter inzage beschikbaar via de methodestartpagina onder ‘Extra’s’, zie de getoonde afbeelding onderaan dit bericht.

Toetsschrift vervangt Taalportfolio
Met ingang van het nieuwe schooljaar komt er in plaats van het Taalportfolio een toetsschrift voor groep 7-8. Hierin staan de zes toetsen voor groep 7-8A centraal, gevolgd door de zes toetsen van groep 7-8B.

Belangrijke informatie voor je jaarbestelling!

  • Werk je 100% digitaal? Vergeet dan niet om ook de nieuwe toetssoftware via je schoolleverancier te bestellen!
  • Werk je met de werkschriften? Dan kun je met ingang van het nieuwe schooljaar gebruikmaken van de nieuwe toetssoftware voor groep 7-8 of – als je liever op papier wilt toetsen - van het vernieuwde toetsschrift (voorheen Taalportfolio).
  • Overstappen naar 100% digitaal werken? Dat kan uiteraard! Bestel dan tijdig alle benodigde softwarelicenties. Advies nodig? Neem contact op met je schoolleverancier. Wil je dit eerst uitproberen? Vraag dan een proeflicentie aan en probeer dit 3 maanden gratis uit.
  • Let op: Heb je vorig jaar voor je leerlingen in groep 7 een Taalportfolio aangeschaft? Je ontvangt hiervoor bij aanvang van het nieuwe schooljaar automatisch en kosteloos een nieuw toetsschrift van ons.

Groep 5-8 toetsen en toetsschrift