Hulp bij inloggen     winkelwagen

Take it easy Engels voor het basisonderwijs

Vernieuwde digibordsoftware groep 1 – 4

Door de nieuwe digibordsoftware heb jij als leerkracht van groep 1-4 straks nóg meer de regie in eigen handen én geniet je ook van alle andere (functionele) voordelen die deze digibordsoftware biedt. De digibordsoftware voor groep 1-4 behoudt de tien vertrouwde thema’s en per thema de vaste onderdelen. De uitstraling zal anders zijn (vergelijk hieronder de eerste twee afbeeldingen). Door deze nieuwe lay-out heb je voortaan meer regie over de verschillende onderdelen, want je kunt deze eenvoudig aan- en uitzetten, zie afbeelding 3.

Groep 1-4 Digibordsoftware 1

Groep 1-4 Digibordsoftware 2

Groep 1-4 Digibordsoftware 3

Verder verrijken we de digibordomgeving met tal van nieuwtjes en extra’s, zoals:
  • een flitsoefening om beelden te flitsen voor het automatiseren van de leswoorden.
  • extra spellen waarbij de nadruk komt te liggen op beeld en audio, in tegenstelling tot beeld en tekst.
  • kijkplaten waarin de leswoorden zijn ‘verstopt’ als aanvulling om op een uitdagende manier de woordenschat onder de aandacht te brengen.
  • meer variatie aan liedjes, ter afwisseling om je les nóg gevarieerder te kunnen geven. Zo zullen 20 songs nu ook op een andere manier getoond worden. De nadruk ligt hierbij op het tonen van de mond, zodat je leerlingen goed de articulatie van de Engelse woordjes kunnen zien.
Tot aan de zomervakantie heb je de keuze om:
  • met het huidige (‘oude’) design te werken
    🡪 Klik op de knop Digibord en de software opent in de vertrouwde weergave
  • met het nieuwe design te werken of alvast een kijkje te nemen
    🡪 Klik op de methodestartpagina onder Extra’s op ‘Nieuw! Digibordsoftware voor groep 1-2 of 3-4’ (zie onderstaande afbeelding voor groep 1-2) en deze opent het nieuwe design

Neem voor de zomervakantie alvast eens een kijkje en probeer ’t uit, zodat je er na de vakantie meteen mee aan de slag kunt!

Groep 1-4 Digibordsoftware 4