De voordelen van Just do it

Met Just do it heb je een gestructureerde methode Engels in handen voor groep 5 tot en met 8 in het basisonderwijs. De methode is praktische en kent een duidelijke didactische opbouw. Jij en je leerlingen vinden makkelijk de weg. De les start met een korte klassikale instructie. Daarna gaan je leerlingen zelfstandig en in hun eigen tempo aan de slag Dat geeft je tijd en ruimte om je leerlingen individueel te begeleiden. 

Just do it leert leerlingen Engels in de context van verschillende thema’s die op elk van de drie niveaus terugkomen. De woorden en vaardigheden van het vorige level komen terug en worden uitgebreid. 

Just do it is:
  • heel geschikt voor combinatiegroepen
  • passend in elk type school en elk type klassenorganisatie
  • heel geschikt voor Dalton, Jenaplan of Montessori-onderwijs

Europese standaard

Binnen de Europese Unie zijn afspraken gemaakt over de standaardisering van het moderne vreemde-talenonderwijs. Just do it sluit nauw op deze Europese regels aan: level 3 komt overeen met niveau A1, ‘Breakthrough’.

Anglia Examens

Just do it is afgestemd op de Anglia-examens. Het Engelse Chichester College ontwikkelde internationale examens: de Anglia-examens. Deze examens zijn uitgegroeid tot een internationale standaard waaraan leerlingen van over de hele wereld deelnemen. 
Er zijn Anglia-examens op twaalf niveaus. De eerste drie komen overeen met de drie levels van Just do it. Dat betekent dat leerlingen die level 3 hebben afgerond, een voorsprong hebben in het vervolgonderwijs. 

Just do it level 1 = First Step 
Just do it level 2 = Junior 
Just do it level 3 = Primary