Opbouw en toetsing

Just do it is makkelijk in gebruik door de uniforme opbouw van alle units. De units bestaan uit dezelfde onderdelen, aangeduid met ieder een eigen icoontje. 

Woordenschat: vocabulary sheets
Bij de woordenschat is de uitspraak te beluisteren op de cd.

Oefeningen: worksheets 
Altijd korte, heldere opdrachten, waarvan de Nederlandse vertaling op de hulpkaart staat.

Toets: test 
Altijd één pagina, die duidelijke te herkennen is aan de kleur.

Handleiding
Bij Just do it ontvang je een overzichtelijke handleiding per level. Met de helder vormgegeven icoontjes vind je de units snel terug. Naast een algemene introductie per unit vind je korte, handige aanwijzingen en tips bij ieder Worksheet.

Dit is ook handig:
- De woorden staan per Worksheet in het Engels en Nederlands.
- De opdrachten staan per Worksheet in het Nederlands. 
- Indien nodig zijn de opdrachten voorzien van extra aandachtspunten.
- De opdrachten van de Test staan in het Engels en het Nederlands.
- Duidelijke overzichten met antwoorden.
- Heldere uitleg van de puntentelling en normering van de toetsen.
- Goede lesaanwijzingen.


Spelletjes en liedjes: unit H

Deze methode Engels heeft 8 units: A tot en met H. In Unit H komen alle vaardigheden samen via verschillende spelletjes. Je leerlingen kunnen deze spellen in tweetallen of groepjes doen. Ook vind je liedjes van de audio-cd  in dit hoofdstuk.

Hulpkaarten

Just do it biedt hulpkaarten. Hiermee kunnen jouw leerlingen op uitvouwbare flappen de vertaling van de opdrachten opzoeken. Ook vinden zij hier de vertaling van alle woorden per unit. Zo kunnen zij de opdrachten zelfstandig verwerken. En heb jij voldoende tijd om hen te begeleiden. 

Workpass

Op de Workpass houden je leerlingen bij welke opdrachten zij af hebben. Zo heb jij zicht op de vorderingen en het werktempo van je leerlingen. 

Antwoordenboek

Je leerlingen kijken zelf hun Worksheets na. Dat doen ze met een overzichtelijk antwoordenboek. 

Audio-cd

Alle Vocabulary sheets hoor je terug op de cd. Terwijl je leerlingen luisteren naar de native speakers kijken ze mee in het werkboek. Op de cd staan ook Engelse liedjes, die in unit H aan bod komen. 

Toetsing

Elke unit sluit af met een toets. Je vindt de antwoorden en de normen voor de beoordeling in de handleiding. De resultaten kun je bijhouden op het registratieoverzicht achterin de handleiding. Zo kun je de vorderingen van je leerlingen goed bijhouden. En zie je welke leerstof je met bepaalde leerlingen nog eens kan herhalen. 


Lees meer over de didactiek

Lees meer over differentiatie