Differentiatie

Met Just do it kan je op alle mogelijke manieren differentiëren.

Tempo

Leerlingen kunnen de werkbladen in hun eigen tempo maken. Zo hoeven langzame leerlingen zich niet opgejaagd te voelen en worden snelle leerlingen niet afgeremd. Doordat elke unit eindigt met een toets houd jij de vinger aan de pols.

Niveau

Elk level behandelt dezelfde thema’s in dezelfde volgorde. Daardoor kun je in één groep met twee of drie levels tegelijk werken. Eerst beluistert en oefent de hele groep de woorden van het laagste level op de audio-cd. Daarna gaan de leerlingen van het laagste niveau aan de slag met de werkbladen. De anderen luisteren intussen naar de woorden van het hogere level.

Differentiatie binnen de units

Wil je de groep bij elkaar houden? Dan kun je ook differentiëren binnen de units van hetzelfde level. In dat geval laat je snelle leerlingen spelletjes kiezen uit unit H zodra zij klaar zijn. Je sluit de unit af met een test voor de hele groep. Zwakkere leerlingen kun je wat vaker op de hulpkaart laten kijken of naar de audio-cd laten luisteren. In de handleiding vind je aanwijzingen om deze leerlingen verder te ondersteunen.