Hulp bij inloggen     winkelwagen

Updates & Nieuwe Functionaliteiten

eDition is de digitale leeromgeving van ThiemeMeulenhoff. Op basis van gebruikerservaringen en -wensen blijven we eDition verbeteren en vernieuwen. Hier lees je meer over de updates en nieuwe functionaliteiten. Op www.thiememeulenhoff.nl/inloggen vind je handleidingen, instructies en systeemeisen voor onder andere eDition.


Smart met Mart: eDition instructievideo's

Wil je graag weten hoe eDition werkt? In onze handige instructievideo's legt Mart je uit hoe de (nieuwe) functionaliteiten in eDition werken.

Naar de instructievideo's >>

April 2021

Zoeken in theorie, bronnen en begrippen

Studenten en docenten kunnen nu eenvoudig zoeken in de theorie, bronnen en begrippen. Vervolgens klik je eenvoudig door naar de betreffende pagina. Je kunt zoeken binnen een stream en binnen een hele methode. Zo vind je snel de informatie die je zoekt.
 
Mart laat je in de video Zoeken in eDition zien hoe het werkt!
> Bekijk de video

Smart met Mart zoekfunctie

Kerstvakantie 2020

Resultaten sorteren
De optie Leerling sorteren is toegevoegd aan de resultatenoverzichten. Je kunt daarbinnen niet alleen sorteren op voor- en achternaam, maar ook op het gemiddelde resultaat en het aantal gemaakte opdrachten. Vervolgens kun je binnen opdrachtenblokken opnieuw sorteren op het gemiddelde resultaat en op het aantal leerlingen dat een opdracht heeft gemaakt. Zo kun je gericht extra uitleg of meer uitdaging bieden.


Nieuw statusoverzicht
Dit overzicht toont direct de actuele status van iedere leerling, per paragraaf, per opdrachtenblok en per opdracht. Zo heb je nóg sneller inzicht in de voortgang.

> Bekijk de uitlegvideo Sorteren & statusoverzicht

Augustus 2020

Feedback geven aan jouw leerlingen
Als docent kun je nu ook per leerling per vraag feedback geven. Dat doe je door bij het betreffende resultaat op de knop ‘Feedback’ te klikken. Er verschijnt een pop-up waar je jouw feedback kunt typen. Jouw leerling krijgt hier vervolgens een melding van en kan de door jou gegeven feedback bij de betreffende opdracht bekijken.

Overzichtspagina voor leerlingen
Jouw leerlingen hebben nu de beschikking over een overzichtspagina waar de laatst behaalde resultaten zichtbaar zijn. Ook kunnen leerlingen vanuit hier navigeren naar al het digitale lesmateriaal van de ThiemeMeulenhoff methodes waar zij een licentie voor hebben. Als je lesmateriaal op maat hebt klaargezet voor jouw leerlingen, dan vinden ze dat hier ook terug.

Meldingen voor leerlingen
Leerlingen hebben nu eenvoudig inzicht in alle meldingen die voor ze klaarstaan. Deze bevinden zich onder het belletje aan de rechter bovenkant van het scherm. Leerlingen zien hierin meldingen als er bijvoorbeeld een opdracht is aangezet, een resultaat is gewist of als er feedback is gegeven door de docent. Op de overzichtspagina zien leerlingen meldingen van alle ThiemeMeulenhoff methodes waarvoor zij een licentie hebben. Binnen een methode zelf ziet een leerling alleen de meldingen van de betreffende methode.

Lesmateriaal op maat klaarzetten
Vanaf het nieuwe schooljaar kun je met de totaallicentie van MIXED, onze methode voor vmbo beroepsgericht, eigen arrangementen samenstellen. Daarmee kun je lesmateriaal op maat klaarzetten voor een bepaalde klas of leerling. Je selecteert de blokken en/of de theorie en bepaalt zelf de volgorde. Vervolgens geef je aan welke klas of leerling het arrangement te zien krijgt. De vorderingen van de leerlingen kun je gewoon in je dashboard blijven volgen.


Juli 2020

Integratie met Microsoft Teams
Veel scholen maken voor hun onderwijs op afstand gebruik van Microsoft Teams. Tienduizenden leerlingen in het voortgezet en beroepsonderwijs krijgen onderwijs via Teams. Leerlingen die les krijgen uit onze methodes gebruiken daarnaast eDition. Tot nog toe werden beide toepassingen naast elkaar gebruikt. Nu is het voor leerlingen en docenten mogelijk om op één en dezelfde plek via Teams samen te werken met het lesmateriaal van ThiemeMeulenhoff. Hier lees je er meer over.


November 2019

Navigatie theorie verbeterd
Vanuit een paragraaf kun je nu eenvoudig terug naar het betreffende hoofdstuk. Klik daarvoor op het hoofdstuknummer boven de titel van de paragraaf. Naar de volgende of vorige paragraaf? Gebruik dan de knoppen onderin.

Alleen resultaten leerlingen in overzicht groepsresultaten
Je kunt de resultaten van jouw groep nu ook zonder je eigen scores bekijken. Dat doe je door 'Toon mij' aan of uit te vinken in het Groepen dropdownmenu.

 

Augustus 2019

Leerling selecteert zelf eenmalig zijn niveau

Vanaf schooljaar 2019-2020 selecteren leerlingen bij de eerste keer inloggen zelf eenmalig hun niveau. Vanaf dan opent het lesmateriaal automatisch op het juiste niveau. Ze kunnen op een later moment alsnog wisselen van niveau of een andere voorkeur instellen.

In deze instructie lees je er meer over.

Groepsoverzicht als openingsscherm docenten

Docentlicenties openen vanaf schooljaar 2019-2020 standaard op het groepsoverzicht. Het eerst getoonde docentenscherm in eDition wordt vervangen door een scherm dat meer direct inzicht geeft in vorderingen in de klas, het zogenaamde groepsoverzicht.

Groepsoverzicht

Split-screen: bekijk theorie en opdrachten naast elkaar

Dankzij de nieuwe functionaliteit ‘split-screen’ kun je de theorie en de bijbehorende opdracht naast elkaar bekijken in hetzelfde scherm. Bij opdrachten is de oude 'theorieflap' vervangen door een spit-screen. Deze kun je laten tonen door op het theorieflapje aan de linkerkant te klikken of door op een link in de opdracht te klikken.

In deze instructie lees je er meer over.

Theorie: nog handiger en mooier weergegeven

- Scroll-indicator: zichtbaar aan de linkerzijde van het scherm en laat zien hoe ver je bent in de theorie van die pagina door mee te kleuren naarmate je scrollt. Als je op een kopje klikt scrolt de theoriepagina direct door naar het desbetreffende stukje theorie.
- Topics: staan op één pagina onder elkaar, zodat een leerling gewoon naar beneden kan scrollen en niet meer naar een volgende pagina hoeft te klikken.
- Lay-out: de theoriepagina wordt een meer visuele overzichtspagina met tegels.

In deze instructie lees je er meer over.

Opdrachten overzichtspagina gewijzigd

Voor docenten is de opdrachten overzichtspagina in vormgeving iets veranderd. Waar deze eerder een weergave had met bolletjes is de pagina nu hetzelfde als voor leerlingen. Het enige verschil is dat een leerling zijn eigen voortgang ziet in de balk en dat een docent hier de voortgang van een klas kan zien.

In deze instructie lees je er meer over.

Extra naslagwerk (vooralsnog alleen De Geo)

Voor De Geo is in eDition een tab met extra naslagwerk beschikbaar, zonder lineaire opbouw van de content. Daarom is er bijvoorbeeld geen index aanwezig. Het is een visuele overzichtspagina met tegels.

In deze instructie lees je er meer over.

September 2018

Resultaten wissen per hoofdstuk
Heb je zittenblijvers in jouw klas? Dan wil je ze natuurlijk optimaal motiveren. Als ze afgelopen jaar alle opdrachten in eDition al hebben gemaakt, dan wil je ze wel opnieuw aan het werk kunnen zetten. Je kunt nu ook resultaten van een heel hoofdstuk in één keer wissen. In deze instructie lees je er meer over.

 

Juni 2018

Koppeling met SOMtoday
Dankzij de koppeling met SOMtoday kun je bij de start van het schooljaar de klassen die in SOMtoday zijn aangemaakt gebruiken in eDition. Je hoeft dan zelf geen groepen meer aan te maken en te onderhouden. De ELO beheerder van jouw school dient hiervoor de standaard koppeling met ThiemeMeulenhoff-eDition eenmalig te activeren. 

 

September 2017

Snel nakijken
Met de navigatieknoppen bovenin de leerling resultaatpagina kun je vanaf nu eenvoudig en snel navigeren tussen de opdrachtresultaten van een bepaalde leerling (links-rechts) en tussen de leerlingresultaten van een bepaalde opdracht (boven-beneden). Bekijk het voorbeeld

 

Augustus 2017

Koppeling met Magister Dankzij de koppeling met Magister kun je bij de start van het schooljaar de klassen die in Magister zijn aangemaakt gebruiken in eDition. Je hoeft dan zelf geen groepen meer aan te maken en te onderhouden. De Magister beheerder van jouw school dient hiervoor de standaard koppeling met ThiemeMeulenhoff-eDition eenmalig te activeren. Bij vragen kan hij of zij contact opnemen met Magister Helpdesk.

Zelf groepen aanmaken
Je kunt er ook nog steeds voor kiezen om zelf groepen aan te maken. Nieuw: je kunt nu ook zelf leerlingen en docenten aan jouw eigen groep toevoegen.

Toegang tot extra lesmateriaal
Met de eDition totaallicentie hebben jij en jouw leerlingen vanaf nu toegang tot alle leerjaren en niveaus van de onderbouw of bovenbouw.

Het kunnen instellen van lesmateriaal is mogelijk voor bijna alle methodes in eDition:

 • De Geo onderbouw 9e editie
 • De Geo bovenbouw vmbo 4e editie
 • Feniks onderbouw 2e editie
 • Feniks vmbo bovenbouw 3e editie
 • Phoenix
 • Libre Service 4e editie
 • Libre Service Junior
 • New Interface onderbouw 3e editie
 • Op Niveau onderbouw 2e editie
 • Op Niveau bovenbouw 3e editie havo/vwo
 • Zugspitze

 

Juni 2017

Eenvoudig antwoorden inzien
Vanaf nu kun je als docent het goede antwoord bij een vraag inzien. Voorheen moest je de opdracht eerst zelf maken om te kunnen zien wat het correcte antwoord is. Bij gesloten vragen zie je vanaf nu de oranje knop ‘Antwoord tonen’, bij open vragen ‘Antwoordmodel tonen’. Vervolgens kun je het antwoord(model) ook weer verbergen. Bekijk de voorbeelden

Zelftoets
Met de zelftoets kan de leerling op een zelfgekozen moment de beheersing van één of meer leerdoelen testen. Op deze manier krijgen jij en jouw leerling informatie over de mate van  beheersing van de leerstof, ter voorbereiding op de eindtoets.

 1. De zelftoets is als opdrachtenreeks herkenbaar op de hoofdstuk- en paragraafopeningspagina van de leerling.
 2. De leerling ziet welke zelftoetsopdrachten hij al gemaakt heeft.
 3. De leerling ziet hoe hij gescoord heeft op de gehele toets en op opdrachtniveau door middel van een percentage, sticker en kleur. 
 4. De tijdsindicatie wordt getoond in het resultatenscherm.
 5. De resultaten van de zelftoets zijn ook zichtbaar in het docentendashboard.

 

Vanaf schooljaar 2017-2018 is de zelftoets beschikbaar bij de volgende methodes:

 • De Geo vmbo bovenbouw 3e editie
 • Libre Service Junior
 • Libre Service 4e editie
 • New Interface 3rd edition (leerjaar 3)
 • Op Niveau tweede fase 2e editie (extra oefenmateriaal)
 • ZugSpitze

 

Feedback?!

Wil je feedback geven op eDition of bepaalde onderdelen daarvan? Gebruik dan de feedback knop in eDition, rechts in beeld. Wij ontvangen jouw feedback graag om eDition te kunnen blijven verbeteren!