2
Lock Digitale leeromgeving winkelwagen

Voordelen Moet je doen beeldende vorming

Kunst met een verhaal

Daag jouw leerlingen uit met aansprekende opdrachten. Bij Moet je doen gaan leerlingen op zoek naar hun eigen oplossing. Centraal in de zoektocht staat een kunstwerk met een verhaal en een betekenis voor leerlingen. Zo is de opdracht betekenisvol en nodig de kinderen ze uit om te leren verbeelden. Kleuren, knippen, tekenen, vouwen en zagen. Het zijn allemaal vaardigheden die leerlingen in deze module leren. 

Voor elke leerkracht

Heb je geen kunstzinnige achtergrond? Dat is geen probleem met Moet je doen. De methode biedt een duidelijke toelichting en opdrachtomschrijving in de groepsmap. Plus een prachtig opzetboek met kleurenafbeeldingen van alle kunstwerken. Elke leerkracht kan deze lessen geven.

Moet je doen beeldende vorming:

  •           biedt suggesties voor ontmoetingen met kunst
  •           heeft een geïntegreerde kunstleerlijn
  •           geeft ruimte aan verbeelding
  •           heeft per les verdiepingsmogelijkheden

De lessen

De lessen kennen dezelfde gestructureerde opzet: inleiding, kern en afsluiting. Ook krijg je suggesties om dieper op de stof in te gaan.

De inleiding van elke les bestaat uit een afbeelding van én een verhaal bij een kunstwerk. Dan volgt een instructie voor de opdracht: ‘Moet je doen’ waarin staat wat er in moet zitten en ‘Mag je doen’ waarin ruimte is voor eigen creativiteit. De leerlingen kunnen aan de slag met de opdracht, waarna een evaluatie volgt. Voor iedere les zijn uitbreidingsmogelijkheden beschikbaar.

Bekijk de module muziek

Bekijk de module kunst & cultuur