Lock Digitale leeromgeving winkelwagen
Leeg klaslokaal tijdens lesgeven op afstand

Goed nieuws! De scholen zijn weer (gedeeltelijk) open. Lesgeven op afstand kan zowel online als in het klaslokaal houdend aan de 1,5 meter richtlijn. Scholen kunnen hiervoor hun digitale leermiddelen inzetten. Hieronder vind je per onderwijstype meer informatie over lesgeven op afstand. Ook onze klantenservice helpt je graag verder. Heb je hulp nodig bij inloggen op de digitale leeromgeving? Kijk dan hier

De informatie en tips op deze pagina worden regelmatig aangevuld.

 

Primair onderwijs

Z-oefenboekjes

Heb jij leerlingen in de klas die afgelopen periode een leerachterstand hebben opgelopen?
Onze Z-oefenboekjes bieden uitkomst!

  • Per stuk verkrijgbaar.
  • Handig op papier.
  • Gratis aan te schaffen met subsidie.

Voordeellicenties

Werken jullie op school voornamelijk op papier? Via jouw schoolleverancier zijn er voordeellicenties aan te schaffen.

 

Op deze manier kun je toch digitaal lesgeven tegen een gereduceerd tarief.

Voor vragen neem contact op met jouw schoolleverancier of onze klantenservice.

Voortgezet onderwijs

eDition

ThiemeMeulenhoff levert bij vrijwel al haar methodes voor het voortgezet onderwijs de online leeromgeving eDition. Hiermee kunnen docenten en leerlingen volledig digitaal werken, al dan niet in combinatie met boeken. Leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag en als docent heb je live inzicht in de voortgang en resultaten.

Werk je met een LRN-line methode, dan beschik je altijd over een licentie voor eDition. Je kunt bij vragen over eDition en LRN-line onderstaande video's bekijken en gebruikmaken van de handleidingen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice.

* Het is niet meer mogelijk om een gratis licentie aan te vragen.

Docentenondersteuning van Thiemo

Iedere docent kan een sidekick gebruiken, zeker nu! Wil je je laten inspireren en onder andere meer weten over lesgeven op afstand en welke tools je daar bijvoorbeeld bij zou kunnen gebruiken? In Thiemo staat het een en ander voor je klaar!

Nieuws en meer VO

Lesgeven op afstand, spreekuur 'Smart met Mart' (Livestream) en tips voor examenkandidaten. 

Bekijk de informatie en tips

Mbo

Starttraining mbo

Met het oog op de start van het nieuwe schooljaar verzorgt ThiemeMeulenhoff mbo voor nieuwe klanten graag weer starttrainingen.

In verband met het coronavirus is dit zowel op locatie als digitaal mogelijk. Voor training op locatie moeten extra maatregelen genomen worden, om de afstand van 1,5 meter tussen trainer en deelnemers te kunnen waarborgen.

eDition

Bij de methodes voor het mbo levert ThiemeMeulenhoff de online leeromgeving eDition. Hiermee kunnen docenten en studenten volledig digitaal werken, al dan niet blended. Dit maakt het een geschikte manier om les te geven op afstand. Studenten kunnen zelfstandig aan de slag en als docent heb je live inzicht in de voortgang en resultaten.

Je kunt bij vragen over eDition onderstaande video’s bekijken en gebruik maken van de handleidingen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Praktijksituaties en toepassingsopdrachten

Nu voor veel studenten de BPV niet altijd meer kan worden uitgevoerd zoals normaal, is het goed om te weten dat in de digitale leeromgeving veel praktijksituaties en toepassingsopdrachten te vinden zijn. Op deze manier kunnen je studenten met actuele en relevante cases en beroepscontexten blijven oefenen en werken aan hun praktijkvaardigheden. De praktijksituaties zijn te vinden onder de knop opdrachten.

Nieuws en meer MBO

Praktische tips voor digitale tools van docent en haal alles uit onze digitale leeromgeving

Bekijk de informatie en tips

eDition geïntegreerd in Microsoft Teams

Lees meer
Vanaf nu is het mogelijk om eDition, de digitale leeromgeving van ThiemeMeulenhoff, te gebruiken in Microsoft Teams. Kom meer te weten
ThiemeMeulenhoff en Microsoft integreren lesmethodes in Microsoft Teams

Onderwijs op afstand door coronacrisis: belangrijke leerpunten voor de toekomst

Lees meer

Het uitbreken van de coronacrisis leidde noodgedwongen tot onderwijs op afstand. Scholen moesten in no-time omschakelen naar een online variant van hun lesprogramma’s. Het vraagt grote inspanningen van scholen om in deze situatie te voldoen aan de kerntaken van het onderwijs.

Bekijk de leerpunten!
Onderwijs op afstand door coronacrisis: belangrijke leerpunten voor de toekomst | ThiemeMeulenhoff

1,5 meter afstand op school: agentje spelen of met hartjes?

Lees meer
Eindelijk mogen ook scholen weer (gedeeltelijk) open. En hoe fijn dat ook is, het is ook spannend. Want hoe regelen we dat logistiek met alle coronamaatregelen? Hoe zorgen we ervoor dat scholieren en docenten 1,5 meter afstand houden, maar zich tegelijkertijd welkom voelen? Hoe managen we de omgang met elkaar zonder agentje te hoeven spelen? Lees verder

Onderwijs op afstand: Hoe doe je dat?

Lees meer
Irene van der Spoel is docent onderwijsinnovatie aan Instituut Archimedes (Hogeschool Utrecht). Ze geeft alvast een aantal handige adviezen. Naar het artikel
Logo Today's Teaching Tools -  lesgeven op afstand door corona l  ThiemeMeulenhoff

Thuiskijktip: 100 dagen voor de klas

Lees meer

Wat doe je als je niet naar de bioscoop kunt, een terrasje kunt pakken, al hebt gekookt, je online workout al hebt gedaan en al een ‘frisse neus’ hebt gehaald? Sjanne is marketing communicatiespecialist bij ThiemeMeulenhof en op 16 april zag ze de eerste aflevering van ‘100 dagen voor de klas’ op NPO3.

Bekijk haar thuiskijktip!
100 dagen voor de klas thuiskijktip

Primair onderwijs

Tips voor het aansturen van je leerlingen vanuit huis

Lees meer

Dankzij de maatregelen om het coronavirus in te perken zijn veel leerlingen aangewezen op afstandsonderwijs. Hoe pak je dat als leerkracht aan? We helpen je hier graag bij en proberen het lesgeven voor jouw en je leerlingen zo optimaal mogelijk te laten doorgaan. Bekijk onze tips en inspiratie.

Lees meer
ThiemeMeulenhoff

Digitaal oefenen Theoretisch verkeersexamen

Bestel gratis software

Nu je leerlingen thuis zitten kunnen ze zich nog steeds voorbereiden op het VVN Theoretisch verkeersexamen. Met de digitale verwerkingssoftware. Hiermee krijgen ze direct feedback op hun antwoorden en als leerkracht houd je hun voortgang digitaal in de gaten. Bestel de gratis verwerkingssoftware nu voor jouw leerlingen.

Lees meer
Bereid je leerlingen perfect voor op het schoolverkeersexamen met onze lesmaterialen

Thuisscholing met Z

Bekijk de Z-reeks

Ook ouders helpen thuis mee om hun kinderen zoveel mogelijk 'bij de les' te houden. Met de Zelfstandig Werken reeks kunnen kinderen zelfstandig aan de slag met specifieke onderwerpen waar ze extra aandacht aan moeten of willen besteden. De reeks is grotendeels vernieuwd. Maak kennis met de nieuwste materialen en Z helden!

Lees meer

Voortgezet onderwijs

Onderzoek afstandsonderwijs

Lees meer

Afstandsonderwijs valt in de smaak bij meerderheid docenten ‘Ik kan mijn leerlingen individueel aandacht en feedback geven’

Het merendeel van de docenten in het voortgezet onderwijs voelt zich comfortabel bij afstandsonderwijs. Slechts een op de tien geeft te kennen het niet prettig te vinden. Dit blijkt uit een onderzoek onder 112 docenten uit het Onderwijspanel van ThiemeMeulenhoff.

Lees het artikel!
lesgeven-op-afstand-ervaringen-onderzoek | Thiememeulenhoff

11 tips om jouw school voor te bereiden op het protocol Opstart voortgezet onderwijs op 2 juni

Lees meer

Het voortgezet onderwijs bereidt zich voor op heropening op 2 juni. Het protocol Opstart voortgezet onderwijs geeft houvast. Wat zijn de belangrijke uitgangspunten en hoe ga je daar als school mee om? De belangrijkste punten op een rij én 11 handige tips.

Bekijk de tips!
11 tips om jouw school voor te bereiden op heropening | ThiemeMeulenhoff

Digitale didactiek: handige tips voor lesgeven op afstand

Lees meer
De Open Universiteit is altijd online. In een tijd waarin alle leerlingen thuiszitten delen we graag onze kennis over online onderwijs en lesgeven op afstand. Op deze website vind je volop richtlijnen, handreikingen en aanwijzingen voor het ontwikkelen, inrichten en begeleiden van onderwijs in een online leeromgeving.
Lees meer
Handige tips voor lesgeven op afstand door corona

(Geen) zin! Motiveer je leerlingen in afstandsonderwijs

Lees meer
Door de sluiting van de scholen en het lesgeven op afstand ligt een motivatieprobleem op de loer. De extrinsieke motivatie, motivatie van buitenaf zoals een huiswerkcontrole in de les, valt voor veel leerlingen weg. Je kunt prachtige online leeromgevingen inrichten, maar met een ongemotiveerde, niet-werkende leerling kom je er niet. Jij als leerkracht hebt daarom een belangrijke rol in het bevorderen van de intrinsieke motivatie. Maar hoe motiveer je jouw leerlingen op afstand? Hier lees je tips en vind je links naar meer informatie over motivatie in afstandsonderwijs. Tips en handige links
Motiveren tijdens lesgeven op afstand door corona l ThiemeMeulenhoff

Lesgeven op afstand: Inspiratie en informatie over toetsen op afstand

Lees meer
Dat is nog niet eens zo nieuw en na een paar weken heb je dit als docent misschien al aardig onder de knie. Maar thuis toetsen maken, dat hebben leerlingen waarschijnlijk nog niet veel vaker gedaan. Op zoek naar inspiratie en informatie over toetsen op afstand? In dit artikel delen we onze tips en links naar andere handige websites.

Tips en tools voor toetsing
Lesgeven op afstand door corona met Thiemo

Videolessen: van beginner naar pro in 7 stappen!

Lees meer

Inmiddels zitten de eerste lessen op afstand er op. Misschien heb je al eens een videoles gemaakt of ben je er door de huidige situatie mee begonnen. In dit artikel geeft Bert Haalboom je zeven tips om betere video’s te maken die ook nog beter worden bekeken.

Bekijk de tips!
Bert Haalboom lesgeven op afstand door corona| ThiemeMeulenhoff

Studenten helpen scholieren #thuisleren

Lees meer

Drie weken geen school. Dat voelt voor sommige leerlingen als vakantie, terwijl het voor anderen stress oplevert. Één ding is zeker: we vragen de komende weken veel zelfstandigheid van onze leerlingen. En dát brengt sommigen op hele goede ideeën.

Help ook scholieren
Studenten helpen scholieren -  lesgeven op afstand door corona| ThiemeMeulenhoff

Tips bij lesgeven op afstand

Lees meer

Wij zijn Nicola Brijde en Dorien Stilma en wij werken bij ThiemeMeulenhoff aan de ontwikkeling van lesmethodes, zowel online als in boekvorm. We denken graag mee over hoe we het onderwijs beter kunnen maken en jullie als docenten zo goed mogelijk kunnen helpen. Daarom van ons een paar slimme tips voor lesgeven op afstand.

Bekijk de tips
Lesgeven op afstand door coronavirus - Dorien en Nicola  helpen jou | ThiemeMeulenhoff

Afstandsonderwijs: tips van Smart met Mart

Lees meer
Normaal geeft Mart van der Linden fysieke trainingen aan scholen, maar dit keer doet hij dat online. Lees de tips van Mart
Lesgeven op afstand door coronavirus - Tips van Smart met Mart

8 tips om met je pubers de coronacrisis door te komen

Lees meer

Nu al het schoolwerk vanuit huis gaat, zijn ouders in één klap de rechterhand geworden van docenten. Dat is best een beetje nieuw en onwennig. Met pubers kan zo’n sociaal gezinsexperiment zelfs een flinke uitdaging worden. Puberexpert en gezinscoach Marina van der Wal heeft advies voor ouders van het thuishangende pubervolk.

Lees de tips
Pubers tijdens onderwijs op afstand

In 5 stappen naar jouw eerste videoles

Lees meer

Help! Nu zitten mijn leerlingen thuis en ik heb ze nog zoveel uit te leggen! Wat nu? Gelukkig kun je eenvoudig zelf lesvideo’s opnemen. Zo goed en fijn als een ‘echte’ les gaat het misschien niet worden, maar met opgenomen lessen kunnen leerlingen thuis wél verder.

Neem zelf je videoles op
Bert Haalboom lesgeven op afstand door corona| ThiemeMeulenhoff

Mbo

Praktische tips voor digitale tools van docent

Lees meer

Lesgeven op afstand, hoe doe je dat nou?  Shauna Plompen, docent Omgangskunde bij een mbo, helpt je op weg met praktische tips en digitale tools die je snel een eenvoudig kunt inzetten.

Lees de tips
Laptop en schrijfblok tijdens lesgeven op afstand

Lesidee lesgeven op afstand: Maak je eigen Padlet

Lees meer

Peil op afstand de meningen van jouw studenten en maak een digitaal prikbord aan. Zo betrek je iedereen actief bij jouw online lessen.

Ga naar de lestip
Prikbord maken tijdens afstandsonderwijs

Lesidee lesgeven op afstand: Maak een StopMotion-filmpje

Lees meer
21st century skills leren jouw studenten ook op afstand. Laat ze bijvoorbeeld een StopMotion-filmpje maken. Ga naar de lestip
Maak een StopMotion-filmpje tijdens lesgeven op afstand

Support

Op bovenstaande pagina vind je meer informatie over onze leermiddelen, afstandsonderwijs (lesgeven en leren op afstand) en onze aanpak. Heb je na het bekijken van deze pagina nog steeds vragen? Neem gerust contact met ons op.

De gemiddelde wachttijd is langer dan je van ons gewend bent door verschillende omstandigheden. Wij doen ons best! Graag willen we je vast verwijzen naar onze handleidingenpagina.


Handleidingen per onderwijstype:

Primair onderwijs  Voortgezet onderwijs   Mbo

Hulp bij inloggen

Lukt het niet om in te loggen op de digitale leeromgeving van ThiemeMeulenhoff? Vervelend! Vaak is dit gelukkig eenvoudig op te lossen. Bekijk hoe je snel en makkelijk toegang krijgt.

Hulp bij inloggen