delen
3

Van 0 tot ERK-niveau B2

ERK is de afkorting van Europees Referentiekader, in het Engels bekend als Common European Framework Reference (CEFR). Het ERK kent 6 taalniveaus, van A1 tot C2. A1 is het laagste niveau, C2 is het niveau van de ‘near native speaker’.

CODE Plus leidt op tot ERK-niveau B2. Dit is doorgaans het niveau wat eindexamenleerlingen op het vwo moeten beheersen om hun examen goed te kunnen maken.

ERK-niveau B2 is ook het niveau van Staatsexamen Programma II. Dit is het examenprogramma op hbo- of universitair niveau.

Korte en lange trajecten

CODE Plus is ook geschikt voor cursisten die niet volledig opgeleid willen worden tot het Staatsexamen. Voor hen zijn aparte vaardighedentrajecten beschikbaar waarmee zij oefenen met één of meer van de vaardigheden luisteren, lezen, spreken of schrijven.

Cursisten kunnen zelfstandig en op een tijd en plaats naar keuze aan de slag met hun traject.

Gevarieerd en actueel

CODE Plus biedt een gevarieerd en actueel aanbod lesmateriaal. Het gevarieerde en actuele lesmateriaal houdt cursisten gemotiveerd om Nederlands als tweede taal onder de knie te krijgen.


De opbouw van CODE Plus

De NT2-cursus CODE Plus bestaat uit vier delen:

• deel 1: 0 tot niveau A1 
• deel 2: niveau A1 tot A2 
• deel 3: niveau A2 tot B1 (Staatsexamen I) 
• deel 4: niveau B1 tot B2 (Staatsexamen II)

Elk deel bestaat uit een takenboek en online lesmateriaal voor de cursist. Om gebruik te maken van het online lesmateriaal heeft de cursist een licentie nodig. De licentie geeft toegang tot een website met oefenmateriaal, een selectie uit het Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands als tweede taal (NT2), alle kaders uit de boeken, vaardighedenroutes en meer.

Docenten kunnen ook gebruikmaken van extra online lesmateriaal en van een uitgebreid cursistenvolgsysteem. Al het online audio- en videomateriaal is ook beschikbaar op cd en dvd voor gebruik in lessituaties waar geen computer aanwezig is.

Bekijk het introductiefilmpje