Hulp bij inloggen     winkelwagen

Vandaag 400.000 Marten & Oopjen magazines cadeau voor basisscholen

Taco Dibbits en Mertabi bieden eerste exemplaar aan

20 juni 2016

Het eerste exemplaar van het Marten & Oopjen Magazine is vanochtend uitgereikt door Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum en de bekende YouTuber Mertabi aan groep 6 van de openbare basisschool Rosa Boekdrukker in Amsterdam-West. Het Rijksmuseum geeft dit magazine cadeau aan alle kinderen uit groep 6 en 7 van het basisonderwijs om te vieren dat de twee levensgrote portretten Marten en Oopjen van Rembrandt naar Nederland komen. Vanaf vandaag worden 400.000 exemplaren verspreid onder alle basisscholen in Nederland.

Uitreiking magazine Rijksmuseum aan Rosa Boekdrukker in Amsterdam-West

Marten & Oopjen Magazine

In het vrolijke en informatieve magazine vertelt kinderboekenschrijver en Gouden Griffel-winnaar Jan Paul Schutten op humorvolle wijze het verhaal van Marten en Oopjen. Ook onthult hij de negen geheimen achter het succes van Rembrandt. Het magazine bevat daarnaast een foto van vloggers Mert en Teske in Marten-en-Oopjen-stijl, een wedstrijd voor kinderen en een interview door Teun en Feyza (beiden 9) met minister Jet Bussemaker.

Het magazine is geproduceerd door ThiemeMeulenhoff en het Rijksmuseum samen en is financieel volledig mogelijk gemaakt door het Henry M. Holterman Fonds/Rijksmuseum Fonds. Vanaf 20 juni wordt het magazine verstuurd naar alle basisscholen. Daarnaast is het magazine digitaal te bekijken via deze weblink en via de website van het Rijksmuseum. In Schooltas vind je de verrijkte versie met extra filmpjes, hotspots, links en lestips.