Hulp bij inloggen     winkelwagen
hands

Nieuws Reactie ThiemeMeulenhoff op berichtgeving vertraging schoolboeken

Reactie ThiemeMeulenhoff op berichtgeving vertraging schoolboeken

Amersfoort - 14 september 2022

Deze week kwam in het nieuws dat er vertragingen zijn met de levering van schoolboeken. Dit is zeer vervelend voor docenten, leerkrachten, leerlingen en studenten die hier last van hebben. Enkele partijen worstelen met hun processen of hebben leveringsproblemen. Dat geldt niet voor ThiemeMeulenhoff. ThiemeMeulenhoff herkent zich dus niet in de berichtgeving in de media dat alle partijen in de markt met problemen te kampen hebben.

De leermiddelen van ThiemeMeulenhoff zijn gewoon leverbaar.

Dit is te danken aan een aantal maatregelen die ThiemeMeulenhoff tijdig getroffen heeft;

  • ThiemeMeulenhoff kiest er bewust voor om de boeken in Nederland te produceren. Dat is niet de allergoedkoopste oplossing, maar wel de meest betrouwbare en duurzame oplossing. Wij kiezen er dus niet voor om gebruik te maken van drukkerijen in lagelonenlanden waardoor er meer belasting is voor het milieu en de kans op logistieke problemen en vertragingen groot is;
  • We hebben onze voorraden vroegtijdig aangevuld en waar mogelijk grotere oplages besteld, om zo weinig mogelijk risico te lopen op leveringsproblemen in de drukke zomerperiode;
  • In verband met de aanhoudende papierschaarste hebben wij tijdig (extra) papier ingekocht. Daardoor hebben we een flinke voorraad kunnen aanleggen voor eventuele onverwachte (spoed-)bijdrukken.

Waar mogelijk helpen en ondersteunen wij andere partijen (distributeurs en uitgeverijen) met oplossingen voor hun problemen, zodat scholen zo spoedig mogelijk alle benodigde leermiddelen ontvangen.

Meer informatie of vragen?

Klantenservice voorgezet onderwijs: vo@thiememeulenhoff.nl
Klantenservice mbo: bo@thiememeulenhoff.nl
Pers: d.van.vliet@thiememeulenhoff.nl | 06 1138 0375