Hulp bij inloggen     winkelwagen

FAQ - NT2+

Eenvoudig overstappen naar de nieuwste NT2 lesmethodes.
NT2+ is de nieuwste serie lesmethodes voor het leren van Nederlands als tweede taal. Cursisten leren stapsgewijs Nederlands van niveau 0 tot maximaal B2.
Maakt u gebruik van een oude lesmethode van ThiemeMeulenhoff, zoals Zebra, IJsbreker of Code? Stap dan eenvoudig over naar Zebra+, IJsbreker+ of Code+.
Klik op onderstaand schema voor een uitgebreid overzicht van de methodes per niveau.

Direct lesmateriaal bestellen

Veelgestelde vragen

Is er een handleiding voor de digitale leeromgeving NT2+?

We hebben een handleiding gemaakt waardoor je snel aan de slag kunt met de digitale leeromgeving NT2+.
Download de handleiding voor NT2+. Bekijk ook eens de handige instructievideo's. Kom je er toch niet uit en staat je vraag niet bij de veelgestelde vragen, neem dan even contact op met onze klantenservice.

Hoe maak ik optimaal gebruik van de digitale leeromgeving NT2+?

Download hier de handleiding voor NT2+. Of bekijk de instructievideo's.
Nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice.

Ik werk nu met Breekijzer. Is er een nieuwe methode voor dit niveau?

Voor langzaam lerende of laagopgeleide volwassenen is er nieuw lesmateriaal ontwikkeld binnen IJsbreker+. Hiervoor kunt u de delen 1A en 1B gebruiken.

Wanneer verschijnen de nieuwe edities?

De verschijningsdata vindt u hier.

Tot wanneer is het oude platform te gebruiken?

Het oude platform is te gebruiken t/m 1 maart 2019. Let op: licenties moeten in 2018 geactiveerd worden, dus uiterlijk op 31 december 2018. Na die datum kunnen licenties niet meer geactiveerd worden.

Is het mogelijk om de nieuwe digitale leeromgeving te gebruiken samen met de oude lesboeken?

De digitale leeromgeving NT2+ is volledig nieuw en speciaal ontwikkeld voor de nieuwe lesmethodes Zebra+, IJsbreker+ en Code+. De oefeningen sluiten volledig aan op de nieuwe lesmethodes. De nieuwe omgeving sluit dus niet aan bij de boeken van de voorgaande editie. 

Hoe komen de studenten in de nieuwe omgeving?

Er kan op de nieuwe leeromgeving niet ingelogd worden met de gegevens van de oude omgeving. Daarvoor dient men een nieuw account aan te maken op nt2plus.nl onder ‘account aanmaken’.

Wat is een gunstig moment om over te stappen?

Wanneer u met uw groep verandert van niveau of overstapt naar een ander boek, is het handig om ook naar de nieuwe editie over te stappen, en dus naar de nieuwe digitale omgeving.

Worden de leerresultaten van het oude naar het nieuwe platform overgeheveld?

Nee. De database van het nieuwe platform functioneert op een andere manier, waardoor het overhevelen van resultaten niet mogelijk is. Het is dan ook verstandig om over te stappen op het moment dat een bepaald boek of lessenreeks is afgerond.
U kunt de behaalde leerresultaten uit het oude platform echter wel bewaren en/of printen. 
Meer informatie over hoe de resultaten als leerling veilig te stellen.
Meer informatie over hoe als docent de resultaten van de leerlingen veilig te stellen.

Blijven de leerresultaten van het oude platform nog wel bewaard?

Nee. ThiemeMeulenhoff zal de resultaten niet bewaren vanwege wettelijke regels op het gebied van privacy en security (o.a. AVG). We raden u aan zelf de leerresultaten tijdig te vast te leggen en te bewaren, voor het oude platform uit de lucht gaat (1 maart 2019). 
Meer informatie over hoe de resultaten als leerling veilig te stellen.
Meer informatie over hoe als docent de resultaten van de leerlingen veilig te stellen.

Kent de nieuwe leeromgeving dezelfde privacy en security-regels?

Ja. ThiemeMeulenhoff houdt zich ook t.a.v. de nieuwe leeromgeving aan alle wettelijke regels die gelden voor het bewaken van de privacy van gegevens die binnen het platform worden opgeslagen. Voor gegevens die de onderwijsinstelling lokaal opslaat, blijft de instelling zelf verantwoordelijk.

In hoeverre veranderen de bestaande licenties?

De licenties van IJsbreker met een duur van 12 en 6 maanden zijn niet langer beschikbaar. U kunt nog wel de licenties van IJsbreker bestellen met een duur van 3 maanden en 1 maand. De licenties van Code veranderen vanaf juli 2018 in prijs en in duur. De duur van alle licenties van Code wordt 4 maanden. De prijs verandert uiteraard mee. De nieuwe prijzen staan hier.

Kan ik hulp krijgen bij het inrichten van de nieuwe leeromgeving?

Mocht u ondersteuning willen bij het inrichten van de nieuwe leeromgeving, dan doen we dat graag. Neem voor het maken van een afspraak contact op met de klantenservice van ThiemeMeulenhoff via het contactformulier of tel. 033-4483700.