Home

Methode Nederlands

Voor het voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en NT2

Methode Nederlands

HEADING_1

Op zoek naar een lesmethode Nederlands?

Wij bieden lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en NT2. Kies voor welk niveau jij op zoek bent naar een methode Nederlands en bekijk welke methode geschikt is voor jou.

Methode Nederlands voor het voortgezet onderwijs

Wij zijn taal. We hebben letters in ons DNA, in onze chromosomen en zelfs een bloedgroep met één of twee letters. Taal zit in ons. Zo kunnen we uitdrukken wie we zijn, wat we denken en hoe we ons voelen. Bovendien helpt taal ons om contact met anderen te maken en de wereld te begrijpen.

Lesmethode Nederlands voor vo

Methode Nederlands voor het beroepsonderwijs

Ben jij op zoek naar de meest beroepsgerichte lesmethode om Nederlands te leren binnen het mbo? DoorNederlands is speciaal ontwikkeld voor het vak Nederlands binnen het mbo en is gericht op het vergroten van de professionele vaardigheden van jouw studenten. Met het leer-werkboek Schrijftaal en de online kennistrainingen verbeteren je studenten daarnaast hun schriftelijke vaardigheden. Klik hieronder om kennis te maken met deze lesmethodes!

Lesmethodes Nederlands voor mbo

Methode Nederlands als tweede taal

Als NT2-docent stem je jouw onderwijs zo veel mogelijk af op je leerlingen/cursisten. Op hun verschil in leeftijd en opleidingsachtergrond. Op hun wens zo gauw mogelijk de Nederlandse taal te leren. En op hun nieuwsgierigheid naar de Nederlandse samenleving. Onze NT2+-methodes Code+, IJsbreker+ en Zebra+, zijn ontwikkeld in samenwerking met NT2-docenten, de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit Amsterdam en het ITTA, kennisinstituut voor Nederlands als eerste en tweede taal.

Bekijk de NT2-lesmethodes