Hulp bij inloggen     winkelwagen
Spelshow meesters vs juffen | ThiemeMeulenhoff

Spelshow meesters vs juffen

Bekijk nu de eerste afleveringen van de spelshow ‘Ik hou van onderwijs’, bedacht en vormgegeven door de Meesters Met Dromen, te zien op het youtubekanaal van ThiemeMeulenhoff. De eerste spelshow die gemaakt is door en voor docenten. Lesgeven is een vak. In de afleveringen wordt duidelijk hoe veelzijdig leraren zijn en dat we ook plezier kunnen maken met elkaar. De Meesters en Juffen nemen het tegen elkaar op en worden versterkt door hele bijzondere gastdocenten! Naast leuke spellen, verwachten we dat de kijker ook wat leert. Tussen neus en lippen door worden er namelijk veel tips en tricks gedeeld die je zelf ook kunt inzetten!

Logo meesters vs juffen | ThiemeMeulenhoff

Werken in het onderwijs is geweldig!

Elke dag is anders, de werkzaamheden zijn divers, je werkt met leerlingen die allemaal eigen dromen hebben en het mooiste daarvan … Als leraar mag jij daaraan een bijdrage leveren  De Meesters en Juffen met Dromen laten met dit programma nog meer zien … Als je je verenigt met andere leraren en het initiatief neemt om waardevolle concepten te bedenken, dan is er heel veel mogelijk. Wees trots op je beroep en maak je (onderwijs)dromen waar!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bekijk de afleveringen

Meesters vs Juffen Spelshow #ikhouvanonderwijs | Aflevering 1

In deze aflevering de aardrijkskunde kennisclip maker Roy Helmerhorst en de creatieve Wendy Dinkelberg. Waar het deze aflevering om draait: "De gelukkige leerling en pedagogiek".

 

Meesters vs Juffen Spelshow #ikhouvanonderwijs | Aflevering 2

In deze tweede aflevering weer twee hele leuke gasten: Amin Asad en Valérie Ungerer. Beide leraren schreven een boek over hun eigen leven.

Meesters vs Juffen Spelshow #ikhouvanonderwijs | Aflevering 3

Met in de derde aflevering twee inspirerende gasten: Tim Ovington, die de hele wereld over reisde om uiteindelijk zijn eigen Leerfabriek op te zetten en Jikkemien Kuypers die in 2018 geschiedenisdocent van het jaar werd.

Meesters vs Juffen Spelshow #ikhouvanonderwijs | Aflevering 4

Met in de vierde aflevering twee populaire docenten: Dylan van Brummen en Sanne Assink. Beide docenten hebben zo’n 73 duizend volgers op TikTok, waar ze hilarische video’s op delen.

Meesters vs Juffen Spelshow #ikhouvanonderwijs | Aflevering 5

in de vijfde aflevering twee moderne docenten: Hidde Nuijten, die als rappende meester door het leven gaat en Milou Schoonemann, die bekend is van haar social media account lvnslssn.

Meesters vs Juffen Spelshow #ikhouvanonderwijs | Aflevering 5

Met in de zesde aflevering Kwame Agyapong-Ntra en Debbie Dussel. Twee docenten die er alles aan doen om de kansen van haar leerlingen te vergroten.

De presentatie van de zes afleveringen is in de handen van Shauna Plompen en Emin Kececi

Shauna is docent Omgangskunde/Pedagogiek, Studentloopbaanbegeleider en Projectleider Fieldlab 2.0 op ROC van Flevoland - meesters vs juffen | ThiemeMeulenhoffShauna Plompen is docent pedagogiek en projectleider hybride onderwijs bij het ROC van Flevoland. Daarnaast is zij eigenaar van het online platform Blijvenleren.net. Ze heeft een passie voor onderwijs(dromen) en verbinden. Via Blijven Leren helpt zij leraren om met een goed gevoel voor de klas te staan. Thema’s waar zij zich mee bezig houdt: de basis van een effectieve (online) les, pedagogisch-didactische onderwerpen, productiviteit en werkgeluk.

Emin Kecci is leerkracht Engels - meesters vs juffen | ThiemeMeulenhoffEmin Kececi is leerkracht Engels en een van de mede-oprichters van Meesters met Dromen. Je komt niet verder dan je durft te dromen en daarom droomt Emin zo groot mogelijk. In deze dromen zorgt hij zoveel mogelijk voor verbinding, maatschappelijke betrokkenheid en bewustwording van een wereld die continu in beweging staat. Alles begint bij het onderwijs en samen met verschillende rolmodellen komt hij in actie door middel van verschillende projecten en evenementen.

Elk team heeft 2 teamcaptains, ze stellen zich graag even voor

Ismail Aghzanay is docent Engels op het Comenius college in Capelle aan den Ijssel | ThiemeMeulenhoff

Ismail Aghzanay is docent Engels en een van de mede-oprichters van Meesters met Dromen. Hij ging op zijn 5e naar het speciaal onderwijs, omdat hij als “onhandelbaar” werd bestempeld. Inmiddels is hij leraar van het jaar 2021 geworden, heeft hij de Diwan award gewonnen (Inspiratie voor de volgende generatie) en behaalde hij de finale van het Cameretten festival, waar hij hilarische grappen maakte en herkenbare typetjes naspeelde. Ismail is spreker op het gebied van onder andere kansengelijkheid, veiligheid, burgerschap en diversiteit & inclusie. Ook schuift hij vaak aan bij verschillende tv- en radioprogramma's.

Yasin Yayli is docent Nederlands op het Mediacollege in Amsterdam | ThiemeMeulenhoff

Yasin Yayli is docent Nederlands op het Mediacollege in Amsterdam en een van de mede-oprichters van Meesters met Dromen.. Yasin is bekend geworden door zijn vlogs en series op Youtube. Zo bedacht hij de serie “Hoe was jij op school?”, waarin hij in gesprek ging met bekende Nederlanders over hun schooltijd. Daarnaast heeft hij zo’n 11.000 volgers op zijn TikTok kanaal, waar hij grappige video’s op deelt. Ook zet hij zich in voor armoedebestrijding in Amsterdam.

Kirsten is Docent Loopbaanbegeleiding, Nederlands en Rekenen bij ROC Tilburg | ThiemeMeulenhoff

Kirsten Cuppen is Docent Loopbaanbegeleiding, Nederlands en Rekenen bij ROC Tilburg. Ze werd onlangs MBO Leraar van het jaar 2021. Daarnaast werd ze uit meer dan 8000 aanmeldingen genomineerd voor de Varkey Foundation Global Teacher Prize 2021. Kirsten gelooft er in dat we samen het onderwijs sterker kunnen maken. “Door te denken vanuit studenten en ze goed te leren kennen, kun je het verschil maken als leraar en doe je er echt toe.”

Lucelle is docent maatschappijleer op het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo | ThiemeMeulenhoff

Lucelle Deneer-Comvalius is docent maatschappijleer op het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo. Ze was Leraar van het Jaar 2019, en ontwikkelde een lesmethode waarin apps en spelelementen een rol spelen. Ook zet ze zich in voor de minder kansrijke. Zo bedacht ze samen met Ismail (de andere teamcaptain), de Linkedin Campagne #ookikhebmijnvmbodiploma. Deze campagne laat mensen zien die succesvol zijn geworden met een VMBO diploma. Ze willen aan jonger publiek laten zien dat je veel met een VMBO diploma kunt bereiken.

En dan rest er nu nog één vraag… Wie wint de strijd? De Meesters of de Juffen? 🏆 Bekijk dan nu de eerste afleveringen.

Wil je op de hoogte blijven van de spelshow? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief.