Hulp bij inloggen     winkelwagen
Traject Zorg mbo

Traject | Zorg Lesmateriaal mbo Zorg BOL en BBL

Samenwerking met CareUp

ThiemeMeulenhoff en CareUp slaan de handen ineen. Om studenten nog beter in staat te stellen de verpleegtechnische handelingen te oefenen en te toetsen, koppelen we de interactieve 3D simulaties van CareUp met het materiaal van Traject Zorg.

  • Interactieve 3D simulaties verpleegtechnische handelingen
  • Volgens de Vilans Protocollen
  • Handelingen theoretisch en praktisch oefenen én toetsen
  • Gekoppeld aan de betreffende handelingen in Traject Zorg
  • Resultaten monitoren in handig dashboard

Bekijk de uitlegvideo

Laagdrempelig thuis oefenen

De 3D-simulaties worden al veel gebruikt door zorgprofessionals die verpleegtechnische handelingen in de thuiszorg, verpleeghuizen en het ziekenhuis willen oefenen om bij te blijven. We koppelen de 3D-simulaties aan ons nieuwe Traject Zorg-materiaal, waarin de CanMEDS-rollen en de beroepspraktijk een belangrijke rol spelen.

Het materiaal van Traject Zorg en CareUp vult elkaar aan
“Ons materiaal bestaat uit theorie, verwerkingsopdrachten, vaardigheidstraining en toetsen. De CareUp-simulaties concentreren zich op verpleegtechnische handelingen; van het begroeten van de patiënt tot het klaarzetten en gebruik van materialen. Traject Zorg biedt studenten verdiepende kennis en aanvullende skills. Scholen kunnen nu gratis de simulatie ‘Intramusculair injecteren’ uitproberen. Heel actueel, nu we in een tijd van vaccineren zitten.”
Helen Huydecoper - ThiemeMeulenhoff
Helen HuydecoperPortfoliomanager ThiemeMeulenhoff

Verpleegtechnische handelingen kunnen eenvoudig thuis worden geoefend
“In de simulaties kunnen studenten de verpleegtechnische handelingen oefenen volgens de Vilans Protocollen, zonder dat ze ergens fysiek aanwezig hoeven te zijn. Dat is sowieso handig voor het mbo, maar zeker in deze coronatijd met zijn lockdowns en 1,5-meter-afstand-regels. Fysiek oefenen is voorlopig minder eenvoudig. Door te doen, leren studenten sneller en onthouden ze beter. Bovendien kunnen ze in 3D-simulaties vaker oefenen dan in het echt. De simulaties zijn prima thuis te doen via onze online CareUp-omgeving. Dat betekent niet dat docenten geen zicht hebben op studenten. Elke docent krijgt een handig dashboard waarop hij per student de resultaten kan monitoren. Zo is persoonsgericht onderwijs op maat mogelijk.”
GijsTempel - CareUp - ThiemeMeulenhoff
Gijs TempelAlgemeen manager CareUp
Logo CareUp vierkant

Gratis uitproberen

Je kunt de CareUp app nu tijdelijk gratis uitproberen! Vraag de 3D simulatie van 'Intramusculair injecteren' aan en ontvang de bijbehorende theorie uit Traject Zorg er automatisch bij.

Wat is CareUp?

Logo CareUp CareUp is hét online leerprogramma waarmee voorbehouden handelingen volgens Vilans Protocollen geoefend en getoetst kunnen worden. Zo kan iedere student op een laagdrempelige manier verpleegtechnische handelingen leren en bijhouden. CareUp is het enige online leerprogramma waarbij verpleegtechnische handelingen ook praktisch geoefend kunnen worden. Want door te doen, leer je sneller en onthoud je het beter. Bij CareUp wordt de complete handeling geoefend: van het begroeten van de patiënt, het klaarzetten van de materialen, het beantwoorden van vragen en dan natuurlijk het uitvoeren van de handeling zelf. Dit alles volgens de stappen van de Vilans Protocollen.