Hulp bij inloggen     winkelwagen
Traject Zorg mbo

Traject | Zorg Lesmateriaal mbo Zorg BOL en BBL

Ontwikkelingen Traject Zorg

We blijven onze methodes voortdurend doorontwikkelen. Op deze pagina vind je een overzicht van de ontwikkelingen van Traject Zorg.

Informatie over de meest recente updates en vernieuwingen van de digitale leeromgeving eDition vind je hier.

Oktober 2021

Nieuwe modules beschikbaar: Klinisch redeneren

Klinisch redeneren wordt steeds belangrijker in de zorg. Er wordt dan ook meer aandacht aan besteed in het nieuwe Traject. Om ervoor te zorgen dat je al met klinisch redeneren aan de slag kon, voegden we een extra module toe aan de vernieuwde basisdelen Zorgplan en Verpleegplan. Inmiddels is de volledige titel in de maak. De eerste twee modules zijn nu beschikbaar.

>> Bekijk module 1 in boekvorm
>> Bekijk module 1 en 2 in eDition

Traject zorg boek en eDition

Beschikbaarheid overige basisdelen Traject Zorg

Een aantal basisdelen is nog in de maak. Deze zullen steeds per module beschikbaar komen in de online leeromgeving eDition. Zo kun je met jouw docentlicentie altijd het nieuwste materiaal bekijken, evenals studenten met een licentie met basisdelen of basis- en profieldelen. Daarnaast stellen we regelmatig inkijkmateriaal van de boeken beschikbaar. De bestelgegevens en verwachte verschijningsdata van de complete boeken en licenties vind je hier.

Nog te verschijnen basisdelen:

 • Basiszorg en eerste hulp niveau 3*
 • Basiszorg en eerste hulp niveau 4*
 • Dagbesteding en ondersteunen bij wonen niveau 3*
 • Dagbesteding en ondersteunen bij wonen niveau 4*
 • Klinisch redeneren niveau 3/4

* Deze vervangen het basisdeel Persoonlijke basiszorg. Hieronder lees je er meer over.

Boeken bij ThiemeMeulenhoff

Persoonlijke basiszorg: vervanging in de maak

De theorie is voor het huidige schooljaar geactualiseerd en aangevuld met leerdoelen, oriëntatieopdrachten en (online) toetsen. Daarbij zijn de bestaande 'Begrijp je de theorie' en verwerkingsopdrachten zoveel mogelijk behouden. Verder is de volledig nieuwe module Dagbesteding toegevoegd.

Let op: de nieuwe basisdelen vervangen basisdeel Persoonlijke basiszorg
Momenteel zijn we bezig met een uitgebreide herziening van de theorie, meer afgestemd op het kwalificatiedossier en de nieuwe EHBO-richtlijnen. Dit herziene materiaal komt beschikbaar in de volgende basisdelen:

 • Basiszorg en eerste hulp niveau 3
 • Basiszorg en eerste hulp niveau 4
 • Dagbesteding en ondersteunen bij wonen niveau 3
 • Dagbesteding en ondersteunen bij wonen niveau 4

Zodra modules gereed zijn stellen we die beschikbaar in eDition. Zo kun je met jouw docentlicentie altijd het nieuwste materiaal bekijken, evenals studenten met een licentie met basisdelen of basis- en profieldelen. De bestelgegevens en verwachte verschijningsdata van de complete boeken en licenties vind je hier.

Traject Zorg van ThiemeMeulenhoff

September 2021

Leerdoelen nu ook toegevoegd in de theorie

In de online leeromgeving eDition zijn de leerdoelen bij alle nieuwe basisdelen van Traject Zorg nu ook toegevoegd in de theorie. Meerdere scholen gaven aan daar behoefte aan te hebben.

Heb jij ook specifieke vragen over of wensen voor eDition? Neem contact op met jouw accountmanager.

Begin je loopbaan met ThiemeMeulenhoff

Interactieve 3D-simulaties CareUp beschikbaar

Via eDition, de online leeromgeving bij Traject Zorg, krijg je nu automatisch toegang tot de 3D-simulaties van CareUp! Hiermee kunnen jouw studenten de verpleegtechnische handelingen praktisch oefenen én toetsen. Je vindt de simulaties via de knop ‘CareUp’ bovenin de menubalk.

>> Lees meer over de 3D-simulaties

CareUp en ThiemeMeulenhoff

Juli 2021

Profieldelen blijven beschikbaar

Het vernieuwde Traject Zorg bestaat uit basisdelen, conform het nieuwe kwalificatiedossier (KD2020). Sommige scholen blijven met profieldelen werken. Voor hen blijven we combipakketten en licenties aanbieden van de bestaande profieldelen op basis van KD2016. Om die reden zijn de profieldelen ook toegevoegd aan de docentlicentie en de studentlicenties mét profieldelen. De profieldelen zijn en worden inhoudelijk dus niet herzien. Een actueel overzicht van alle bestelgegevens vind je hier.

Verpleegkunde

April 2021

Verpleegkundig rekenen van de Meneer Megens Academy

ThiemeMeulenhoff en de Meneer Megens Academy slaan de handen ineen. Al het lesmateriaal van de Meneer Megens Academy voor basisvaardigheden rekenen en verpleegkundig rekenen is online beschikbaar in het vernieuwde Traject Zorg! Met behulp van de uitlegvideo’s en de directe feedback op hun antwoorden leren studenten op een toegankelijke manier verpleegkundig rekenen. En als docent heb je inzicht in hun voortgang en resultaten!

>> Lees over de samenwerking met Meneer Megens

Januari 2021

Interactieve 3D-simulaties handelingen CareUp

ThiemeMeulenhoff en CareUp gaan samenwerken. Om studenten nog beter in staat te stellen de verpleegtechnische handelingen te oefenen en te toetsen, koppelen we de interactieve 3D simulaties van CareUp met het materiaal van Traject Zorg.

 • Interactieve 3D simulaties verpleegtechnische handelingen
 • Volgens de Vilans Protocollen
 • Handelingen theoretisch en praktisch oefenen én toetsen
 • Gekoppeld aan de betreffende handelingen in Traject Zorg
 • Resultaten monitoren in handig dashboard

Bekijk de video voor een eerste indruk of lees meer over de samenwerking.

Care Up en ThiemeMeulenhoff

December 2020

Ondersteuning bij het inrichten van het curriculum

Een nieuw curriculum schrijven is natuurlijk best een klus. Om je daarbij te ondersteunen hebben we een aantal handige documenten gemaakt:

 • Koppeldocumenten Consortium & Prove2Move
 • Overzicht inhoudsopgave
 • Blauwdruk aanpassingen inhoud

De koppeldocumenten en inhoudsopgaven zijn beschikbaar op de startpagina van de proeflicentie en docentlicentie. De blauwdruk per titel kan worden opgevraagd bij onze accountmanagers.

ThiemeMeulenhoff

Traject V&V wordt Traject

Onze methodes voor Zorg, Welzijn en Dienstverlening gaan verder onder de naam Traject. Dat doen we omdat al het lesmateriaal van Traject dezelfde uitgangspunten heeft:

 • Flexibel en modulair
 • Beroepsgericht
 • Sterke herkenbare didactiek
 • Online leeromgeving eDition

Hier lees je meer over het nieuwe Traject.

Traject voor Verzorgende-IG en Mbo-Verpleegkundige