Samenwerking met CareUp

HEADING_1

Aanbod ontvangen van CareUp?

De interactieve 3D simulaties van CareUp zijn nog tot en met 31 juli 2023 gratis te gebruiken via de online leeromgeving eDition. Daarna loopt deze samenwerking af, onder andere naar aanleiding van onderzoek onder docenten die in eDition werken. CareUp heeft een speciaal aanbod voor de docenten die CareUp graag gebruikten in eDition.

Verpleegtechnische handelingen eenvoudig thuis oefenen

“In de simulaties kunnen studenten de verpleegtechnische handelingen oefenen volgens de Vilans Protocollen, zowel via een pc als op hun mobiel. Ze kunnen dus zelf bepalen, hoe, waar en wanneer. Door te doen, leren studenten sneller en onthouden ze beter. Bovendien kunnen ze in 3D-simulaties vaker oefenen dan in het echt. De simulaties zijn prima zelfstandig te doen via onze online CareUp-omgeving. Elke docent krijgt een handig dashboard waarop hij per student de resultaten kan monitoren. Zo is persoonsgericht onderwijs op maat mogelijk.”

Gijs Tempel - Algemeen manager CareUp

Interactieve 3D-simulaties

Studenten die werken met Traject Zorg kunnen via de online leeromgeving eDition eenvoudig aan de slag met 3D-simulaties van de verpleegtechnische handelingen. ThiemeMeulenhoff werkt daarvoor samen met CareUp, de maker van de simulaties. Zo kunnen studenten de verpleegtechnische handelingen nog beter oefenen en toetsen.

  • Interactieve 3D-simulaties verpleegtechnische handelingen.

  • Volgens de Vilans Protocollen.

  • Handelingen theoretisch en praktisch oefenen én toetsen.

  • Gekoppeld aan de betreffende handelingen in Traject Zorg.

  • Resultaten monitoren in handig dashboard.

Laagdrempelig thuis oefenen

De 3D-simulaties worden al veel gebruikt door zorgprofessionals die verpleegtechnische handelingen in de thuiszorg, verpleeghuizen en het ziekenhuis willen oefenen om bij te blijven. De 3D-simulaties zijn nu dus ook te gebruiken door studenten die werken met ons nieuwe Traject Zorg-materiaal, waarin de CanMEDS-rollen en de beroepspraktijk een belangrijke rol spelen.

Het materiaal van Trajec Zorg en CareUp vult elkaar aan

Ons materiaal bestaat uit theorie, verwerkingsopdrachten, vaardigheidstraining en toetsen. De CareUp-simulaties concentreren zich op verpleegtechnische handelingen; van het begroeten van de patiënt tot het klaarzetten en gebruik van materialen. Traject Zorg biedt studenten verdiepende kennis en aanvullende skills. Samen zorgen we ervoor dat de student zo goed mogelijk is voorbereid op de beroepspraktijk.

Wat is CareUp?

CareUp is hét online leerprogramma waarmee voorbehouden handelingen volgens Vilans Protocollen geoefend en getoetst kunnen worden. Zo kan iedere student op een laagdrempelige manier verpleegtechnische handelingen leren en bijhouden. CareUp is het enige online leerprogramma waarbij verpleegtechnische handelingen ook praktisch geoefend kunnen worden. Want door te doen, leer je sneller en onthoud je het beter. Bij CareUp wordt de complete handeling geoefend: van het begroeten van de patiënt, het klaarzetten van de materialen, het beantwoorden van vragen en dan natuurlijk het uitvoeren van de handeling zelf. Dit alles volgens de stappen van de Vilans Protocollen.